• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zadar u ambisu: Igrači slavnog kluba ustali protiv trenera

Autor mondo.rs

Ekipi iz Dalmacije ove sezone baš ide loše i nezadovoljstvo ključa

 Nezadovoljstvo-KK-Zadar-igraci-ustali-protiv-trenera-Danijel-Jusup Izvor: MN PRESS

"Bog je stvorija čovika, Zadar košarku", kultni je slogan zbog kojeg mnogi veliki timovi imaju tremu pred gostovanje u Dalmaciji.

Godinama unazad ozbiljni sastavi više puta su isticali da je jako teško igrati u Zadru, ali ne i ove sezone.

Možda će vas zanimati

Samo je Cedevita Olimpija doživjela žestok debakl u ABA ligi ove sezone na gostovanju u Zadru u 8. kolu (101:63), što je bila i jedina pobjeda tima Danijela Jusupa.

Ostalih devet mečeva glatko su izgubili i trenutno zauzimaju posljednje mesto na tabeli regionalnog šampionata.

Stvari ne idu ni blizu onome kako su zamislili čelnici zadarskog kluba. Već poslije tri poraza na startu sezone napravili su promjene i umesto Ante Nazora, koji im je omogućio ostanak u ABA ligi, doveli su provjerenog stručnjaka Danijela Jusupa. Vjerovali su da on može da podigne tim jer je već četiri puta do tada sjedio na toj klupi, ali se nije daleko odmaklo.

"Incident" protiv Cedevita Olimpije nije promijenio ništa na bolje, pa su uslijedili novi porazi na gostovanju ekipi FMP i Primorskoj u Sloveniji.

Hrvatski mediji prenose da je to dovelo do velikog nezadovoljstva u timu, da su i igrači ustali protiv trenera smatrajući da njegovim dolaskom nije napravljen očekivani pomak, pa su navodno obavijestili i sportskog direktora Branimira Longina da treba da razmisle o novim promenama.

Jusup se pravda time da nije on selektirao ekipu, da ne može da pronađe pobjednički recept i izvede svoj sastav na pravi put. Tražio je i da se dovedu pojačanja, što je i učinjeno jer su stigli Dominik Mavra i Akos Keler, ali se stvari nisu pomjerile sa "mrtve tačke".

Klub je, svjestan da se nalazi u vrlo nezavidnom položaju, odlučio da usred sezone prodrma ekipu tako što ih je poslao na mini pripreme u Poreč. Znaju da ih očekuje "pakleni" raspored do Nove godine - ovog vikenda ugostiće Crvenu zvezdu, sljedećeg im na noge stiže prvoplasirana Budućnost, a onda 29. decembra gostuju Krki.

Skor 1-9 bode oči ne samo vernim navijačima, a "alarmi" nisu uzaludno uključeni, jer je jasno da do dolaska Deda Mraza teško da mogu da očekuju da će se u rubrici sa brojem pobjeda bilo šta promijeniti.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC