• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Puče stotka u "klasiku": Partizan diše za vrat Budućnosti

Autor mondo.rs

Bilo je neizvjesno samo u prvom poluvremenu.

 Aba liga 11 kolo Partizan Cibona 102:66 Izvor: MN PRESS

Rutinski je Partizan savladao Cibonu u posljednjoj utakmici 11. kola, izjednačio se sa Primorskom po broju pobeda, tako da sada obje ove ekipe "dišu za vrat" vodećoj Budućnosti, koja sada ima samo trijumf prednosti.

Rezultat u "Štark" areni bio je 102:66 (26:22, 23:16, 30:15, 23:13), a Partizan je drugi na tabeli zbog boljeg koš-količnika od Primorske. Cibona je deveta na tabeli sa četiri pobjede.

Crno-bijeli su tromo počeli večerašnju utakmicu, što nije prvi put u ABA ligi, tako da je poslije početnog vođstva Cibona preokrenula i povela sa 14:7. Pokušavao je Trinkijeri tajm-autom da zaustavi nalet "vukova", ali nije uspjevao.

Tek krajem prve četvrtine se Partizan stabilizovao, kada je Pejdž trojkom prekinuo seriju Cibone od 12:2, a onda je počeo i da pogađa, da bi poslije prve četvrtine vodio 26:22.

Gosti iz Zagreba više nijednom nisu dolazili u prednost, ali su mogli u jednom trenutku da izjednače. Crno-bijeli su na kraju prve i početku druge četvrtine napravili seriju od 16:3 i stekli osetniju prednost, 33:25.

Tada se sa druge strance raspucao Šejn Gibson i priveo Cibonu na 35:33 i napad za izjednačenje. Ona to nije iskoristila, a Partizan je odgovorio serijom od 12:0 i na poluvrijeme otišao sa dvocifrenom prednošću - 49:38.

Znala je treća četvrtina da bude traumatična za navijače Partizana ove sezone, ali se to večeras nije desilo: kvalitet i uigranost crno-bijelih došli su do izražaja i u jednom trenutku poveli sa 27 poena razlike.

Meč je već tada bio riješen, iako je ostalo da se odigra posljednjih 10 minuta. Cibona nije mogla, a kao da nije ni pokušavala da nešto uradi, dok je prednost crno-bijelih samo rasla. Jedino pitanje je bilo da li će Partizan stići do stotke, a to se desilo u posljednjem minutu trojkom Pejdža.

Partizan je imao odlično šutersko veče, pošto je za dva šutirao 67,6 odsto, a za tri 43,3. Uz to, ekipa je imala 27 asistencija. Novica Veličković presjedio je meč na klupi, a svi ostali igrači koji su ulazili u igru upisali su se u listu strijelaca.

U prilično ujednačenom napadu najefikasniji je bio Markus Pejdž sa 15 poena i šest asistencija. On je za tri šutirao sjajnih 5/7. Rašon Tomas završio je utakmicu sa 14 poena, a Ognjen Jaramaz sa 13. Birčević, Reding i Janković postigli su po 12 poena, s tim što je Reding imao i pet asistencija i tri skoka, dok je Janković imao još i šest skokova i dvije asistencije.

Jedini "dvocifreni" u Ciboni bio je Gibson sa 18 poena.

Partizan: Volden 11, Zagorac 3 (6 as), Pejdž 15 (5/7 za tri, 6 as), Gordić 1, Jaramaz 13, Miletić 5, Veličković, Birčević 12, Reding 12 (5 as), Janković 12, Tomas 14, Mozli 4.

Cibona: Bilinovac 3, Rebec 3 (7 as), Katić, Bundović 7, Vucić 2, Kovač, Novačić 6, Prkačin 9, Rozić 4, Ljubičić 6, Gibson 18 (4/7 za tri), Ramljak 8 (4 izg).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC