• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novica Veličković dao energiju Partizanu - Ubjedljiva pobjeda za kraj 2019!

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli rutinski savladali Primorsku, u posljednjoj utakmici u godini.

 ABA liga Partizan - Primorska 81:62 Izvor: MN PRESS

U posljednjoj utakmici u decembru, košarkaši Partizana ostvarili su 10. "jadransku" pobjedu, aNovica Veličkovićjoš jednom je pokazao koliko znači ekipi.

Partizan - Primorska 81:62 (19:16, 20:14, 24:16, 18:16)

Uvijek borbeni kapiten crno-bijelih odgledao je sa klupe kako njegov tim u prvom dijelu "odrađuje" posao, ali ne uspjeva da prelomi oslabljene i uporne goste iz Slovenije.

Partizanov lider potom je ušao u igru poslije pauze i samo sedam minuta na parketu bilo mu je potrebno da "utegne" ekipu, da povuče napad i da donese toliko energije da izađe uz ovacije čitave hale.

Iako jeRašon Tomasbio efikasniji sa 15 poena i devet skokova i iako je sjajni centarVil Mozliblokirao goste tako da su njegovi udarci po lopti odjekivali halom,Veličkovićeva energija bila je ključni razlog zbog koje pet hiljada navijača gledalo revijalnu završnicu.

Na čelu sa kapitenom, crno-bijeli su u trećoj četvrtini brzo odbili nalet kojim je desetkovana Primorska (sa deset igrača) zaustavljena na vrijeme - kada se primakla na "minus 2" (41:39) u 24. minutu.

Veličković je odmah potom dao važan koš, a Kori Volden je "vezao" dve trojke prije još jednog Novičinog pogotka, za 51:40 i za najavu ubjedljivog trijumfa Trinkijerijeve ekipe na oproštaju od kalendarske godine.

Ovim trijumfom, Partizan je nastavio seriju rutinskih pobjeda u Štark areni, gdje je u prethodnim mečevima bez problema pobjeđivao i Igokeu, Cibonu i Krku. Na taj način, crno-bijeli su završili 2019. sa skorom 10-3 i na prvom mjestu tabele, uz isti učinak kao i drugoplasirana Cedevita Olimpija i pobjedom više od Budućnosti, koja je odigrala utakmicu manje.

Partizan: Volden 8 (2/3 za tri), Zagorac 9 (1/5 za tri), Pejdž 5, Gordić 9, Jaramaz 6, Veličković 9, Birčević 2, Reding 5, Janković 4, Tomas 15 (1/5 za tri, 9 sk), Trifunović 15, Mozli 4.

Primorska: Hrovat, Barič 15, Kosi 3, Ciani, Lazić 4, Marinković 15, Hodžić 6, Dimec 4, Nemanič, Vončina 15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC