• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Nova godina, nova Zvezda: Dejo "dočekan" ovacijama, ispraćen sa 30 razlike!
 Nova godina, nova Zvezda: Dejo "dočekan" ovacijama, ispraćen sa 30 razlike!

Nova godina, nova Zvezda: Dejo "dočekan" ovacijama, ispraćen sa 30 razlike!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Bez Perperoglua, Gista, Čovića, Odža, Fajea i Derika Brauna, šampion Srbije dočekao je svog najtrofejnijeg trenera u istoriji kako dolikuje - ovacijama i poklonom, a ispratio istorijski ubedljivom pobedom u Evroligi.

 Nova godina, nova Zvezda: Dejo "dočekan" ovacijama, ispraćen sa 30 razlike! Izvor: MN PRESS

Veče puno iznenađenja za zvezdaše na prvom okupljanju u "Areni" u 2020. godini!

Počelo je izostavljanjem Filipa Čovića i Majkla Odža iz sastava odlukom trenera Dragana Šakote, nastavljeno neprijatnom serijom Grega Monroa u duelima sa Ognjenom Kuzmićem u prva dva minuta igre, a završeno jednom od najimpresivnijih pobeda šampiona Srbije od povratka u Evroligu u sezoni 2014/15.

Čovek koji je vratio crveno-bele u najjače evropsko takmičenje pre pet i po godina, ovog puta našao se na suprotnoj strani kao svedok, nemoćan da promeni tok utakmice 17. kola Evrolige:

Crvena zvezda - Bajern Minhen 93:64 (25:13, 28:18, 18:15, 22:17), pred 16.800 zvezdaša u najvećoj dvorani na Balkanu, pod čijim svodovima su se - a, to i nije iznenađenje - mogle čuti glasne uvrede upućene predsedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću.

Tim povodom, zvezdaše je na stolicama u dvorani sačekao dopis najvatrenijih navijača, Delija, koje su se posle meča u korteu zaputile prema centru grada.

Pročitajte izveštaj naših reportera sa ulica Beograda.

Možda će vas zanimati

Bez povređenih Stratosa Perperoglua i Džejmsa Gista, izostavljenih Filipa Čovića i Majkla Odža, kao i otpisanih Mohameda Fajea i Derika Brauna, šampion Srbije dočekao je svog najtrofejnijeg trenera u istoriji kako dolikuje - ovacijama i poklonom, a ispratio kako je malo ko očekivao - istorijski ubedljivom pobedom u Evroligi.

Kad smo kod prijatnih iznenađenja, to bi svakako trebalo da bude debitantnski nastup Kevina Pantera, kojeg je Šakota izveo iz igre krajem četvrte četvrtine kao najboljeg strelca ekipe sa 15 poena, samo minut nakon što je treći "povratak" pred zvezdaše ovacijama završio i Vladimir Štimac - momak koji je pokrenuo ekipu posle neprijatnih 0:6 na startu.

Bila je to četvrta uzastopna pobeda Crvene zvezde u oba takmičenja, a šesti u poslednjih osam kola Evrolige u kojoj ih očekuje gostovanje Asvelu (10. januar) i vezani dueli u Beogradu sa Žalgirisom i Abom (15. i 17. januar).

Pobeda je delila dva rivala pred njihov treći duel u evroligaškoj istoriji, a već sredinom druge četvrtine postalo je jasno da će bitno drugačija Crvena zvezda u odnosu na start sezone zabeležiti i treću pobedu nad Bajernom.

U sezoni 2015/16 bilo je 79:90 u Minhenu, pa 85:76 u "Pioniru" pod Radonjićevim vođstvom za prvi plasman u Top 16 fazu.

Crvena zvezda: Kuzmić 9 (4/4 iz igre), 7 sk, Panter 15 (4/9 za dva, 1/3 za tri), 3 as, L. Braun 15 (3/10 za dva, 0/1 za tri), 6 sk, 7 as, 3 ukr, 2 izg, Davidovac 13 (3/3 za dva, 1/1 za tri), 4 sk, 2 as, 1 bl, Lazić 6 (3/5 za dva, 0/2 za tri), 1 sk, 2 ukr, Beron 10 (1/2 za dva, 2/5 za tri), 4 sk, 5 as, 2 ukr, 2 izg, Dobrić, Jagodić Kuridža 7 (2/2 za dva, 1/2 za tri), 1 sk, 1 as, 2 izg, 2 bl, Dženkins 3 (1/1 iz igre), 1 as, 1 ukr, 2 izg, Simanić 2 (1/1 iz igre), 2 sk, 1 izg, Jovanović 2 sk, Štimac 13 (6/7 iz igre), 6 sk.

Šampion Srbije sa skorom 7-9 imao je pobedu više od Bavaraca, protiv kojih - a, to su navijači saznali neposredno pred početak meča - nisu nastupiti (i) Filip Čović i Majkl Odžo.

"Biće emotivno", rekao je Radonjić za MONDO dan pre utakmice protiv kluba koji je vodio 326 puta i zabeležio 239 pobeda, za tri titule u ABA i Superligi i još tri Kupa Radivoja Koraća.

Radonjić nije bio jedini bivši crveno-beli među gostima. Nastupili su i bivši plej Demarkus Nelson i centar Matijas Lesor, koji se nisu proslavili - postigli su zajedno dva poena. Važniju ulogu od Amerikanca i Francuza u sastavu nemačkog tima imao je i ovog ponedeljka uveče Vladimir Lučić.

Srpski reprezentativac i bivši kapiten Partizana bio je drugi strelac ekipe sa 11 poena, pored kojih je tri skoka, dve asistencije i dve ukradene lopte. Najefikasniji bio je nekadašnji NBA centar Greg Monro sa 20 poena, od kojih je šest postigao iz prva tri šuta na utakmici, odnosno za dva minuta igre i vođstvo od 0:6.

Od tada, na parketu pred 16.824 navijača postojao je samo jedan tim.


Rezultati 17. kola:

četvrtak

Crvena zvezda - Bajern Minhen 93:63

Žalgiris - Makabi 73:68

Olimpijakos - Fenerbahče 87:96

Baskonija - Barselona 76:74

petak

CSKA - Panatinaikos 18.00
Efes - Himki 18.30
ASVEL - Real Madrid 20.45
Milano - Zenit 20.45
Valensija - Alba 21.00

Tabela: Real Madrid 13-3, Efes 13-3, Barselona 13-4, CSKA 11-5, Makabi 11-6, Panatinaikos 9-7, Himki 8-8, Milano 8-8, ASVEL 8-8, Crvena zvezda 8-9, Valensija 7-9, Baskonija 6-11, Olimpijakos 6-11, Bajern 6-11, Fenerbahče 6-11, Alba 5-11, Žalgiris 5-12, Zenit 4-12.

Pročitajte i ovo

Autor mondo.rs
21:34

Pogledajte "haljajtse"

Najzanimljiviji potezi sa utakmice Crvena zvezda - Bajern 93:63.
Izvor: YouTube

21:28

Kako da bude nezadovoljan?

"Veoma smo zadovoljni danas. Imamo dobar momentum, dobra serija. Napravili smo neke promene. Novi igrači su doneli energiju, koja je ostala na vrhunskom nivou 40 minuta. Nije lako izdržati veliku prednost 40 minuta", rekao je Šakota i dodao:

"Igrali smo u istom ritmu celu utakmicu, imali smo jednostavnu ideju u odbrani, da zaustavimo visoke igrače, da sprečimo šut. To smo uradili i na kraju je pobeda došla kao rezultat".

Pogledajte galeriju fotki sa utakmice...

20:54

Na kraju "ravno" 30!

CRVENA ZVEZDA vs BAYERN Beograd, 02.01.2020. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Evro liga, Crvena zvezda, Bajern xyz
Izvor: MN PRESS

Ako je po prvoj utakmici, košarkaše Crvene zvezde čeka dobra 2020. godina!

Bez šestorice igrača iz takmičarskog pogona na startu sezone (povređenih Stratosa Perperoglua i Džejmsa Gista, izostavljenih Filipa Čovića i Majkla Odža, kao i prekobrojnih Mohameda Fajea i Derika Brauna), crveno-beli odigrali su impresivnu utakmicu i zabeležili treću uzastopnu pobedu u Evroligi za skor 8-9 pred drugi krug takmičenja.

Konačan rezultat 93:63!

Radonjićev tim izgubio je poslednje dve evroligaške utakmice 55 razlike, 25 od Žalgirisa kod kuće i 30 od Crvene zvezde u gostima.

20:28

Čekalo se i dočekalo!

CRVENA ZVEZDA vs BAYERN Beograd, 02.01.2020. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Evro liga, Crvena zvezda, Bajern xyz
Izvor: MN PRESS



U trećoj nisu, ali na startu četvrte četvrtine navijači Crvene zvezde dugim aplauzom proslavili su 30 poena razlike u prvoj utakmici Nove godine.

Postigao ih je debitant Panter sa linije penala sedmim i osmim poenom na meču.

20:23

Još 10 minuta...

Ako vođstvo od 53:31 na kraju druge nije smelo da znači da je gotovo, posle odlaska na 71:46 na kraju treće teško da bilo ko u Beogradu i Minhenu misli suprotno.

O tome, delom, svedoči i Radonjićeva petorka za poslednju četvrtinu u kojoj su mahom rezervisti.

20:20

"Đenka", trojka!

Posle Berona, trojku u dno mrežiice spustio je i (iz prvog šuta na meču) i Dženkins!

Na ulasku u poslednji minut treće deonice rezultat je 71:46.

20:17

Beron!

Izvor: MN PRESS

Taman kada su Bavarci pomislili da je crveno-belima bilo dosta, probudio se Beron!

Dvojka, pa druga trojka na meču za 68:44 i osam njegovih poena.

Sve u trećoj četvrtini...

20:10

Novo poluvreme, stara priča

Gde su stali pred pauzu, tu su nastavili crveno-beli po povratku na parket.


Deluje kao da Radonjićev tim više i ne veruje u mogući preokret, utoliko više što je i odbrana Šakotine ekipe ostala jednako britka na 20 i više poena razlike kao što je bila na startnih šest poena prednosti za goste.

Lazić je kao "starter" u trećoj četvrtini doneo ukradenu loptu, pa polaganje za 61:36, dok je u narednom napadu Kuzmić ofaznivnim skokom i poenima "popravio" promašaj Brauna posle lepog solo prodora i polaganja između dvojice čuvara.

Televizijski tajm-aut "svirao" je na nešto manje od pet minuta do kraja četvrtine. Rezultat 63:36.

20:02

Ista petorka Zvezde u nastavku

Sa (za sada) maksimalnih 22 razlike, Šakota je na startu treće četvrtine izveo istu petorku kao na startu: Braun, Beron, Lazić, Simanić, Kuzmić.

I odmah trojka Berona za (novih) maksimalnih 25 razlike. Bili su to prvi poeni Zvezdinog šutera na utakmici iz drugog šuta na meču.

19:49

Nije gotovo!

"Ovo nije još gotovo, oni su ozbiljan i jak tim. Moramo da nastavimo ovako, ne smemo da stanemo", rekao je Štimac u kameru Sportkluba na putu ka svlačionici.

19:48

Uh!

Uzdahnuli su zvezdaši u dvorani kada je šut Bilija Berona za tri poena uz zvuk sirene stigao samo do prvog obruča.

Beron je na drugoj strani ukrao loptu Nelsonu u igri "1 na 1", ali je pred poluvreme ostalo "samo" 53:31.

Šakotin tim primio je 31 poen za 20 minuta igre, tokom kojih Aleks King, Nihad Đedović, Demarkus Nelson, Džošua Uestis nisu uspeli da se upišu u strelce, Leon Radošević, Matijas Lesor i Pol Zipser ubacili po dva, a Peteri Koponen tri poena.

Štimac i Davidovac ubacili su po deset kod domaćih bez promašaja iz igre!

19:44

Sjajna rola Jovanovića!

Da nije ustuknuo pred izazovom, mladi centar Jovanović pokazao je za manje od dva minuta od ulaska u igru.

Blokada (pa trojka Jagodića Kuridže), defanzivni skok, duel sa Monroom, iznuđen faul, pogođeno prvo i promašeno drugo slobodno bacanje, koje je kapiten Branko Lazić "vratio" u obruč iako je bio okružen krupnijima od sebe.

Rezultat je 49:29 na 2:11 do kraja.

Jovanović je do sada dva puta igrao u Evroligi, protiv Albe u Berlinu 13 minuta, protiv Žalgirisa svega 14 sekundi. To su bile utakmice 9. i 10. kola, posle kojih 25-godišnji Beograđanin nije nastupio na narednih šest u Evroligi.

19:39

Šakota nije čekao dugo!

Posle 40:22 na 5:57 do kraja, prednost Crvene zvezde svedena je na 44:29 na 3:41 do kraja i to je bilo dovoljno da Šakota pozove prvi tajm-aut na utakmici.

Na parket se potom vratio Braun, a prve minute odigrao je i Nikola Jovanović.

19:33

Prvi poeni Pantera - zakucavanje!

Iz tajm-auta u prvoj jeste, iz tajm-auta u drugoj četvrtini nije dobio poene.

Zapravo, Radonjić je posle minute odmora "iz prvog reda" mogao da vidi kako Čarls Dženkins krade "živu" loptu Lou Maodou i asistira Panteru za njegove prve poene u Crvenoj zvezdi.

Bilo je to "kucanje" sa dve ruke iz naskoka za 40:22.

Do odmora ima još nešto manje od šest minuta.

19:31

MJK "kuca", Dejo "seče"!

Nije posle kontre Panter za Davidovca, nije posle laganih poena Štimca, ali jeste posle Top 10 zakucavanja Jagodića Kuridže, koji je podigao i zvezdaše i stručni štab Bajerna na 6:17 do poluvremena.

Na semaforu je 38:22, uz deset poena Štimca, a devet poena Davidovca bez promašaja iz igre!

19:27

Davidovac!

Igra se 12. minut utakmice, a na semaforu je 17 razlike za Crvenu zvezdu.

Na dobru igru Brauna i Štimca iz prve četvrtine nadovezao se Davidovac na startu druge: pogodio je trojku iz prvog pokušaja na utakmici, a onda istrčao kontru i poentirao na NFL pas Pantera za 30:13!

Radonjić ne namerava da seče ovu seriju Šakotinog tima.

19:24

Rampa, šut sa pola - faul!?

Impresivno su košarkaši Crvene zvezde reagovali na vođstvo Bajerna od 0:6.

Kao u Radonjićevo vreme, kada su postali (i ostali) rekorderi Evrolige u ukradenim loptama, crveno-beli su zagorčali život gostima, ukrali im tri lopte za četvrtinu, sveli ih na 0/5 u šutu za tri, a onda izvukli najbolje moguće za poslednjih 15 sekundi igre u prvoj četvrtini:

Marko Jagodić Kuridža spustio je rampu Demarkusu Nelsonu na polaganju, lopta je došla do Lorenca Brauna koji je morao da šutira sa pola terena, baš kao što Peteri Koponen  nije morao da ga faulira tom prilikom. Ali, jeste!



(malo je reći da Radonjić nije "verovao svojim očima)

Braun je "posle sirene" ubacio sva tri penala i potpisao 25:13 posle prvih deset minuta košarke, odnosno 25:7 od Monroovih vezanih šest poena na startu.

19:20

Štimac!

Promašaj Davidovca u polaganju, ali...

...ofanzivan skok, pa poeni Štimca!

Ljubimac Delija ima 3/3 iz igre, rezultat je 22:13.

19:19

Štimac, duga dvojka!

Radonjić nije zaustavio Zvezdu, iako je jedan od bivših zvezdaša, Matijas Lesor, "izašao" iz tajm-auta poenima pod košem za 16:11.

Usledilo je polaganje Dejana Davidovca, pa duga dvojka Štimca za 20:11 u njegovoj prvoj utakmici u Beogradu posle transfera iz Fenerbahčea.

Na 50 sekundi do kraja prve četvrtine zaigrao je i Kevin Panter - prvi put od dolaska iz Olimpijakosa.

19:16

Tajm-aut Radonjić!

Ovog puta nisu reklame razlog, već serija Crvene zvezde od 8:0 za vođstvo 16:9 zbog kog je Dejan Radonjić zatraćio tajm-aut.

Rastrčali su se momci trenera Dragana Šakote u odbrani, počeli sa više energije da ulaze u duele, rival je na to reagovao serijom nerezonskih šuteva, a domaćin serijom brzih napada: polaganje Lorenca Brauna, pa dva zicera Kuzmića i povratnika Vladimira Štimca.

Računajući od rezultata 0:6, crveno-beli su napravili seriju 16:3 bez primljenog koša iz igre.

19:13

Instrukcije, transparent, uvrede...

Delije su pred utakmicu delile instrukcije ostalim navijačima, na tribini je istaknut jasno vidljiv transparent, a sporadično se čuju i uvrede upućene predsedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću.

Izvor: MN PRESS

19:11

Prvi TV tajm-aut...

...a, Zvezda vodi!

Čim su "stegli" odbranu i ukrali prve lopte (Nihadu Đedoviću), crveno-beli su stigli do prvog vođstva.

Branko Lazić je "prikucao" za 10:9, a Kuzmić rešio prvi napad posle minute odmora za 12:9.

19:04

Zvezda - Monro 0:6!

Loš početak crveno-belih i impresivan početak nekadašnjeg NBA asa, Grega Monroa.

Bivši centar Detroita, Milvokija, Finiksa, Bostona, Toronta i Filadelfije ubacio je prva tri šuta na utakmici bez promašaja.

Ognjen Kuzmić se nije najbolje snašao u duelima sa levorukim centrom.

19:01

Navijači Crvene zvezde istakli su veliki transparent "na terasi" najveće dvorane na Balkanu.

"Crna Gora i Srbija, to je jedna familija".

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

19:00

Poslušajte "Arenu" kada se na parketu pojavio Dejan Radonjić...

17:23

Arbitri u Štark areni su...

Sudije večerašnjeg meča biće Karmelo Paterniko (Italija), Emilio Perez (Španija), Ingus Baumanis (Letonija).

UKRATKO

  • Zvezda igrala bez Čovića, Odža, Gista, Perperoglua, Fajea i D. Brauna
  • Radonjić prvi put vodi tim protiv Zvezde od rastanka 2017.
  • Kevin Panter debitovao za crveno-bele sa 15 razlike
  • Sjajna igra Vladimira Štimca u trećem povratku pred zvezdaše
  • Slede utakmice sa Asvelom, Žalgirisom i Albom
  • Šakotin tim ostvario je treću uzastopnu pobedu
  • Lučić ubacio 11 kod gostiju, Nelson i Lesor zajedno dva
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije