• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan samleo Trento, nova ubedljiva pobeda u Evrokupu
 Partizan samleo Trento, nova ubedljiva pobeda u Evrokupu

Partizan samleo Trento, nova ubedljiva pobeda u Evrokupu

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Partizan je dominirao od prve do poslednje sekunde

 Partizan samleo Trento, nova ubedljiva pobeda u Evrokupu Izvor: MN PRESS

Briljantna partija Partizana u Trentu! Tražio je Partizan važnu pobedu u gostima i potvrdu ubedljivog trijumfa nad Virtusom i dobio je ubedljivim trijumfom.

Trento – Partizan 58:83 (12:24, 16:23, 12:14, 18:22)

Trebala je Partizanu ova pobeda i ostvario je. Crno-beli su ostvarili osmu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima i pokazali da su u jako dobroj formi.

Posebno hrabri što je Andrea Trinkijeri u igru uveo sve igrače koji su večeras bili u protokolu, uključujući i novajliju Džejmsa Makadua, i svi su se upisali u strelce. I ne samo to – svi su igrali dobro i dali svoj doprinos, tako da je teško bilo koga izdvojiti iz pobedničkog tima.

Posle ubedljivog trijumfa nad Virtusom kod kuće (99:81), Partizan je u grupi "kebab-pasta-kebab", kako je nazvao Andrea Trinkijeri, ostvario ubedljiv trijumf i na strani. Ako je za lidera prvenstva Italije bilo dovoljno 18, za 10. tim na tabeli je došlo i 25.

Da sve bude još lepše, kapiten Novica Veličković izjednačio je rekord Petra Božića po broju nastupa za Partizan.

Trinkijeri je imao probleme pred ovu utakmicu, pošto su se prehladili Redži Reding i Nemanja Gordić. Ovaj drugi se našao u sastavu i dao je svoj doprinos, a debitovao je i Džejms Makadu.

Partizan je u BLM Grup Areni imao bučnu podršku svojih navijača.

Govorio je Novica Veličković pre meča da tim treba da izvuče pouke i da ne dozvoljava više sebi da ispušta veliku prednost i to se pokazalo večeras.

Sigurno su počeli gosti, potpuno spremni za najveću opasnost domaćina, Alesandra Đentilea, a u napadu su davali lake poene za vođstvo od 10:4, a onda i 18:8. Potpuno je Partizan zatvorio reket, a Trento je loše šutirao sa distance.

Posle tajm-auta Nikole Brijence, Trento je poboljšao odbranu, prišao na šest poena, ali je Partizan odgovorio poenima Pejdža. Druga četvrtina je bila još bolja. Svi su pogađali, a zaustavili su i ofanzivni skok Trenta i pred kraj poluvremena otišli na više od 20 poena razlike kada su poveli 47:26.

Partizan je u prvom poluvremenu za dva šutirao 10/13, a za tri 8/14 i Trento uz takav šut nije imao šta da traži.

Probao je Brijenca da menja stvari, tako da je treća četvrtina bila dosta "tvrđa", ali se Partizan prilagodio i tome, odbio je sve nalete domaćina i samo povećao prednost. Na kraju treće četvrtine bilo je "plus 21" i ostalo je samo da se vidi da li će se Partizan opuštati.

Postalo je jako brzo da od toga neće biti ništa, tako da su crno-beli košarkaši zabeležili novu važnu pobedu.

U sledećem kolu idu u goste Darušafaki, ali ih pre toga čeka važan duel sa FMP-om u ABA ligi.

Trento: Keli 4, Blekmon 12, Kraft 10p, 7sk, Đentile 4, Paskolo 2, Mijan 10, Forej 6, Noks 6p, 8sk, Mezanote , Ladurner, King 4.

Partizan: Volden 5, Zagorac 11p, 4sk, Pejdž 11p, 4sk, Gordić 3p, 3as, Makadu 4p, Jaramaz 9, Veličković 3p, 5sk, Birčević 8, Janković 9p, 9ks, Tomas 9, Trifunović 9, Mozli 2p, 5sk.

Autor mondo.rs
20:39

Lepa slika za kraj meča

Nije baš eli up, ali Birčević je uhvatio loptu, preneo je preko i dobacio do Trifunovića, koji je polaže u obruč. Lepo za kraj: 58:83 na kraju

20:36

Svi su dobri u Partizanu, ali treba pomenuti Trifunovića

Fantastična mala partija Trifunovića - sedam poena, skok i ukradena za 16 minuta za sada na terenu. On je počeo na pozajmici u Megi, pa se vratio, nije ulazio u nekim utakmicama, ali večeras igra "kao veliki". Ako se po jutru dan poznaje, konkurencija u Partizanu postaje sve jača!

20:32

Melje Partizan

Mini-serija Trenta od 5:0, prilazi na 52:73. Volden pogađa oba bacanja, nema opuštanja! Još četiri minuta.

20:25

Ušao i Makadu i odmah se upisao!

Debitovao je i Makadu i odmah se upisao! Koš i faul, 44:70. Svi su igrali, svi su se upisali, odlično, odlično izdanje Partizana!

20:24

Upisao se i Mozli, maksimalna prednost Partizana

Kori Volden je sada oba puta bio siguran sa linije penala, 40:63. Posle primljenog jednog bacanja, Trifunović pogađa koš za 65:41. Upisao se i Mozli, najveća prednost Partizana - 67:41. Ne prestaje pesma gostujućih navijača!

20:20

Da li je Partizan naučio lekcije?

Počela je poslednja četvrtina, ima Partizan prednost od 21 poena, ali znali su crno-beli ove sezone da se opuste posle sigurnog vođstva i na tome je stručni štab posebno radio. Sada ćemo da vidimo koncentraciju crno-belih košarkaša.

20:18

Partizan ima "+21" pred poslednju četvrtinu

Serija promašaja na obe strane, Trento je imao poslednji napad i 17 sekundi za njega, ali ga nije iskoristio. Na kraju treće četvrtine 40:61.

20:14

Upisali se i Veličković i Volden

Fabio je dao koš za 40:57, ali se onda Veličković upisuje u strelce trojkom - 40:60. Bio je sam kapiten Partizana i pogodio je dno mrežice. Volden ide na liniju za slobodna bacanja, pogađa drugo, pa se i on upisao u strelce, iako nije imao šut iz igre. Od igrača koji su ulazili u igru samo se Mozli nije upisao.

20:13

Timovi se fokusirali na odbranu, dosta tvrdo trenutno

Treća četvrtina je dosta "tvrđa" od prve dve, timovi su fokusirani na odbranu. Posle sedam minuta igre, rezultat ove deonice je 10:10.

20:09

Partizan odlično nastavio u drugoj četvrtini

Trento je drugu četvrtinu počeo trojkom, a Tomas je odgovorio. Čuva Partizan vođstvo, ali kao da je počeo da se opušta malo. To zaustavlja Trinkijeri, a njegov tim nastavlja da igra dobro. Na pola treće četvrtine je 56:35 za goste.

19:47

Odličan Partizan u prvih 20 minuta u Trentu

Domaći tim završava poluvreme sa dva penala i na poluvreme odlazi sa zaostatkom od 19 poena, 28:47.Zagorac i Pejdž po 11 poena, šut Partizana za tri je 8/14, a za dva 10/13. Trento znatno lošiji: 10/22 za dva i 1/9 za tri. Odlično je Trinkijeri rasporedio minutažu, a svako je iskoristio svoje vreme na parketu. Sudeći po prvom poluvremenu, teško da Trento taktički može da iznenadi Partizan, ali šut uvek može da se popravi.

"Odigrali smo dobro poluvreme pogotovo tranziciju, odbrana je bila takođe dobra. Moramo u nastavku da nastavimo dobro da čuvamo njihovog kreatora Đentilea", utisci su Zagorca posle poluvremena.

19:41

Melje "parni valjak"!

Ne staje Paritzan! "Dugačka" dvojka Pejdža i sada je prednost veća od 20 poena: 47:26. Mora Brijenca da zove tajm-aut. Ostalo je tačno 60 sekundi do kraja poluvremena.

19:39

Partizan ubedljiv, atmosfera domaća

Birčević posle dobre odbrane biva fauliran i pogađa oba penala, To su pet vezanih poena za krilo Partizana, maksimalnih 42:25. Ori se hala od pesme gostujućih navijača, koji pevaju u dva glasa i koji i te kako imaju razloga za zadovoljstvo. Još dva minuta do kraja poluvremena.

19:37

Ušao Birčević i odmah se upisao trojkom!

U igru se vratio Zagorac i trojkom je vratio maksimalnih 14 poena prednosti Partizana, sada je 37:23. Mozli beleži jednu od svojih prepoznatljivih blokada. Ušao je i Birčević i odmah se upisao trojkom! Rezultat je 40:25 za goste i to je nova maksimalna prednost.

19:33

Novica se izjednačio sa Božićem

Čestitke za legendu Partizana!

19:32

Dobra rola Trifunovića

Paskolo pogađa uz faul, tajm-aut za Trinkijerija. Paskolo promašuje slobodno bacanje, ali posle prilazi na 23:33. Iz igre izlazi Trifunović. Odlična rola za Partizanovog 19-godišnjaka za šest minuta, jedna trojka iz jednog pokušaja i jedna ukradena lopta, ali dobar i siguran nastup, nije ga ni malo zbunila važnost utakmice.

19:28

Siguran nastup Partizana, čuva prednost

Partizan čuva prednost, igra sigurno na oba kraja terena, ali mora sada više da se trudi za svaki koš, nema više lakih poena. Trinkijeri nije do sada uvodio samo Birčevića i novajliju Makadua. Vode Beograđani 33:19.

19:23

Trifunović dobio priliku i odmah je koristi

Forej smanjuje trojkom na početku druge četvrtine, na drugoj strani pogađa Tomas. Priliku je dobio i mladi Uroš Trifunović, koji pogađa čistu trojku! Domaćin šutira trojke 1/7, a gost 5/9. Partizan vodi 29:15, igra se 12. minut.

19:20

Vest koja je rastužila sve ljubitelje košarke

Dok cela Srbija gleda večeras košarku, što uživo, što putem prenosa, stigla je do nas i jedna tužna vest - napustio nas je naš Stepi.

Počivaj u miru, legendo!

19:19

Dvocifrena prednost Partizana posle prvih 10 minuta

Veličković je promašio dva slobodna bacanja, ali je Partizan uhvatio ofanzivni skok, prokockao ga, a onda opet bio dobar u odbrani. Ti napori su "nagrađeni" još jednom trojkom Pejdža, rekordnih "+12", 24:12. Gosti brane poslednji napad, sjajna četvrtina Partizana.

19:16

Trento zapretio, Pejdž zaustavio nalet

"Zategao" je i Trento odbranu i naterao Partizan na promašaje. Iz igre je izašao Đentile, za koga se Partizan očigledno spremio. Mini-serija domaćina od 4:0, koju prekida Pejdž trojkom. Vode gosti 21:12, poslednji minut.

19:12

Partizan dvocifren

Ne može Trento u reket Partizana. Domaćin je promenio odbranu, raširio je i napravio veći pritisak na bekove. Utakmica je postala "tvrđa", ali Zagorac pogađa "daleku" dvojku za dvocifrenu prednost - 18:8. To je sedam poena za Zagorca.

19:08

Odlični crno-beli, pogotovo u odbrani

Dobar početak Partizana, poveo je 10:4, igra dobru odbranu, pogotovo u reketu i tera Trento da se dobro muči za svaki poen. Beograđani u napadu traže najjednostavnija rešenja i to radi. Poveli su gosti 18:8 i naterali Nikolu Brijencu da zatraži tajm-aut.

19:04

Partizan prvi poveo, bučno u dvorani

"Er bol" Jaramaza, ali su gosti bili dobri u odbrani, tako da Zagorac poenima iz kontre donosi početno vođstvo Partizanu. Čuju se navijači crno-belih u BLM Grup Areni.

19:00

Startne petorke

Problemi za Trinkijerija, Reding i Gordić su bolesni, ali je Gordić u sastavu. U protokolu je i novajlija Džejms Makadu.

Očekuje se početak meča, ovo su startne petorke:

Trento: Blekmun, Đentile, Kraft, Keli, Paskolo

Partizan: Volden, Jaramaz, Zagorac, Volden, Janković

UKRATKO

  • Partizan je drugu fazu počeo pobedom, a Trento porazom
  • Timovi su igrali i prošle sezone i tada je svaki pobedio kod kuće
  • Partizan je u seriji od sedam pobeda u svim takmičenjima
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije