• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Sjajan derbi u Pioniru: Beron rešio igru nerava, Zvezdin veliki revanš!
 Sjajan derbi u Pioniru: Beron rešio igru nerava, Zvezdin veliki revanš!

Sjajan derbi u Pioniru: Beron rešio igru nerava, Zvezdin veliki revanš!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Bili Beron odigrao je sjajan meč i Zvezdi doneo važnu pobedu kojom su napravili veliki korak ka plej-ofu ABA lige.

 Sjajan derbi u Pioniru: Beron rešio igru nerava, Zvezdin veliki revanš! Izvor: MN PRESS

Više od dva sata odlične košarke, posebno u prvom poluvremenu i važna pobeda Crvene zvezde mts u "večitom" derbiju kojim je napravila veliki korak ka plej-ofu ABA lige!

Uz to, revanširali su se Partizanu za jadranski poraz iz novembra, a najveće zasluge za trijumf idu u ruke Bilija Beronakoji je sa 26 poena predvodio Zvezdu do trijumfa - za optimizam kod navijača pred nastavak sezone: 92:86 (25:23, 19:19, 23:24, 25:20).

"BB" je posebno impresivan bio u prvoj deonici, kada je "rešetao" sa 13 poena, dok je važan doprinos imao i u poslednjoj četvrtini kada je vezao šest poena, uz defanzivni skok koji je "prelomio".

Zvezda je tako odbila nalet Partizana, bila precizna sa linije slobodnih bacanja, i došla do pobede u derbiju u kom su se ekipe više puta smenjivale u vođstvu, pa smo videli dramu do samog kraja u kojoj su detalji odlučivali o pobedniku.

Među njih možemo da svrstamo i loše faulove Rašona Tomasa, koji je tri puta loše reagovao i Zvezdi "poklonio" šest slobodnih bacanja, a crveno-beli su to drage volje prihvatili.

Crveno-beli su promašili tek jedan "penal" na utakmici (27/28), dok je Partizan bio znatno lošiji u tom segmentu (21/29), dok je veliku razliku napravio i odnos skokova koji je na ovom meču bio "debelo" na strani Zvezde (34:22).

Uskoro opširnije...

Autor mondo.rs
20:07

KRAJ! Zvezda - Partizan 92:86!

20:00

40' [90:86] - Beron i MJK!

Promašio je Beron dva šuta u završnici, ali sjajni Marko Jagodić Kuridža dolazi do skoka, pa i do linije za slobodna bacanja. Faulirao ga je Volden uprkos tome što se kod sudija žalio Novica Veličković.

Do kraja 37 sekundi!

19:57

38' [88:86] - Davidovac! I faul!

Treći loš faul Tomasa u završnici, i to pre nego što je Zvezda i izvela loptu. Završio je utakmicu zbog faula nad Davidovcem. Polivalentni košarkaš Zveze je potom faulirao Jaramaza koji sa "penala" smanjuje na dva razlike.

19:53

38' [86:84] - Beron!

Bili Beron sa "penala" do novog vođstva za Zvezdu, posle lošeg faula Tomasa, potom je uhvatio i defanzivni skok posle promašaja Gordića. Nakon toga je i "nadriblao" pored Pejdža i pogodio dugu dvojku!

Odmah smanjuje Pejdž sa slobodnih bacanja...

19:51

37' [82:82] - Opet nerešeno!

Mini-serija Partizana od 6:0 preko Mozlija i Tomasa, ali Davidovac izjednačuje.

19:46

36' [80:80] - Sjajan derbi Lazića

Posle dugo vremena poeni iz igre - Branko Lazić je čekao loptu u uglu, dočekao je i pogodio za dva, pa potom Rašon Tomas dolazi do prvih poena na meču. Odmah potom Tomas na liniji slobodnih bacanja i novo izjednačenje. Tajm-aut Šakota.

19:44

Kraj utakmice za Radeta Zagorca zbog pete lične - i to u napadu posle duela sa Lazićem.

19:40

34' [76:75] - Nova smena u vođstvu

Novi preokret preko Gordića, koji je "propustio" Dženkinsa, pa Lazić sa "penala" donosi novu prednost Zvezdi u derbiju.

19:36

32' [74:73] - Zagorac i MJK!

Važna trojka Zagorca sa osam metara, a onda "pivotiranje" Jagodić Kuridže. Partizan je imao napad za izjednačenje, ali šut za tri Veličkovića izlazi iz koša!

19:33

31' [70:66] - Zvezda na +4!

Makadu i Dženkins u glavnim ulogama - poeni posle igre "dva na dva". Trojku iz ugla daje Davidovac, pa Trinkijeri zove tajm-aut!

19:27

30' [67:66] - Vodi opet Zvezda!

Poeni Dženkinsa iz igre, pa potom sa linije penala, pa Zvezda ponovo vodi!

Kraj treće deonice...

19:24

29' [63:64] - Beron!

Sjajna njegova igra u ovoj deonici, došao je do poena uz faul Voldena, svog sedmog u ovoj deonici, tako da je Zvezda sada prišla na minus jedan.

Izvor: MN PRESS

19:22

28' [58:64] - Prvi poeni Berona od 1/4!

Raste prednost Partizana koji igra sve bolje i bolje - sada trojku daje Markus Pejdž! Lepa potom akcija Odža i Berona koju završava Amerikanac... Volden muči Zvezdu prodrom!

19:17

26' [54:59] - Partizan drži prednost!

Kori Volden pogađa još jednu trojku za Partizan, pa Jaramaz muči Odža i uspeva da dobije faul na prodoru. Pogađa dva slobodna bacanja!

19:14

25' [52:54] - Jaramaz i Zagorac!

Treća lična za Zagorca, pa njegova kontra u kojoj ga je na nesportski način faulirao Lazić. Sportski pozdrav njih dvojice. Pogodio je jedno, ali posle toga sjajan potez Jaramaza. Zakucao je pored Odža uz faul, dok je svirana tehnička i Šakoti-

19:11

24' [52:50] - Lazić, pa Mozli!

Prva trojka Lorenza Brauna na meču, pa Branka Lazića!

Fantastična saradnja Novice i Mozlija posle toga koji pogađa uz faul. Zaista gledamo odličnu košarku večeras u "Pioniru".

19:08

23' [46:45] - Kakva trojka Jaramaza!

Loš početak i jednih i drugih u trećoj četvrtini, a onda trojka Jaramaza sa više od devet metara iz koraka, a uzvraća mu Branko Lazić poenima posle prodora.

18:48

20' [44:42] - Partizan je prišao na minus 2!

Poeni preko Štimca, ali Partizan igra u odličnom napadačkom ritmu u ovom trenutku. Trojku je pogodio i Markus Pejdž, pre toga i Gordić odličan u kontri, tako da je Dragan Šakota morao još jednom da reaguje...

Kraj prvog poluvremena!

ZVEZDA: Panter 3p, Kuzmić 2p, Braun 2p, 6as, Davidovac 2p, Lazić 3p, Beron 13p, Dobrić 1p, Gist 5p, Jagodić Kuridža, Džekins 3, Odžo 4p, Štimac 6p.

PARTIZAN: Volden 7p, 5sk, Zagorac, Pejdž p, Gordić 12p, Makadu, Jaramaz 3p, Veličković 6p, Birčević 2p, Janković, Tomas, Trifunvoić, Mozli 4p.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

18:46

20' [42:39] - Partizan je tu!

Nemanja Gordić pogađa trojku, i to sam kao duh, pa je Partizan prepolovio razliku. Odmah potom i blokada Mozlija, pa poeni u kontri. Samo tri razlike.

18:42

18' [42:34] - Vraća se Partizan!

Posle dosta vremena trojka za Partizan preko Markusa Pejdža, a onda i sjajno zakucavanje Vila Mozlija posle kog je Dragan Šakota zatražio tajm-aut.

18:38

17' [42:29] - Majstorija Brauna!

Prvo je sjajni plej Zvezde izblokirao Nikolu Jankovića, a onda otvorio sam sebi kontru i poentirao. Sjajno igra Braun pošto je potom i asistirao za Štimca. U međuvremenu je seriju Zvezde dobrim prodorom prekinuo Nemanja Gordić.

18:35

15' [38:27] - Dvocifrena razlika!

Mora ponovo da zove tajm-aut Trinkijeri pošto je Štimac došao do lakih poena pod košem za maksimalnih +11 Crvene zvezde.

18:33

14' [36:27] - Nova trojka Zvezde!

Prvu na meču, a šestu za Zvezdu, postigao je Kevin Panter, dok na drugoj strani Partizan drugi napad zaredom gubi loptu.

Izvor: MN PRESS

18:32

14' [33:27] - Najveća prednost Zvezde!

Kori Volden dolazi do sedmog poena na meču, a Zvezda nastavlja da pravi lične greške: treću je zaradio Ognjen Dobrić, a prvu Vladimir Štimac.

Nova trojka Lazića!

18:29

12' [30:25] - Zvezda na +5!

Partizan je izjednačio "penalima" Birčevića, ali odlična ideja Davidovca koji je u uglu video Dženkinsa koji je postigao četvrtu trojku na meču za Zvezdu. Prve poene na meču postiže i Vladimir Štimac, tako da Zvezda ide na +5, a Trinkijeri zove tajm-aut.

18:23

Mnogo povika na suđenje posle prve četvrtine zbog nekoliko odluka koje se nisu dopale navijačima Crvene zvezde, a koje se pre svega tiču dosuđenih faulova za njihove ljubimce.

18:21

10' [25:22] - Zvezda ima +3!

Odlična sekvenca - Beron muči Partizan i već ima 13 poena, dok smo na drugoj strani videli odlično "prikucavanje" Vila Mozlija. 

18:17

8' [20:20] - Trojke!

Strašna trojka Bilija Berona posle driblinga i koraka unazad pored Pejdža, ali na identičan način mu uzvraća Nemanja Gordić.

Beron je fauliran na šutu za tri poena - i ubacio je sva tri "epanala", ali Gordić anulira te poene prodorom kroz reket.

18:16

7' [14:15] - Partizan i dalje vodi!

Dva faula Zagorca, posle kojih Odžo pogađa "penale", da bi potom i Zvezda napravila dva brza prekršaja - Jagodić Kuridža i Dobrić, posle kojih čujemo i prvo nezadovoljstvo domaćih navijača. Lorenzo Braun je napustio igru, menja ga Čarls Dženkins.

18:11

6' [12:13] - Volden!

Solidna košarka za sada. Lepo se snašao Bili Beron, pa onda i Kori Volden pošto je olako prošao pored Majkla Odža. Dobio je i faul, pa Partizan vodi!

Sjajna reakcija Mozlija posle toga, izblokirao je Odža.

Izvor: MN PRESS

18:09

5' [10:10] - Serija od 7:0, odgovara Beron!

Sjajni poeni Voldena, pa Jaramaza, a trojka Zvezde preko Berona nije priznata. Razlog je raniji faul Jaramaza nad Kuzmićem, ali Beron - pogađa težak šut preko ruke!

18:07

4' [7:6] - Druga trojka Novice!

Pet poena Gista na početku meča, pa dobar faul Kuzmića pošto je Janković promašio dva "penala". Kuzmić pored trojice igrača Partizana na drugoj strani skuplja skok i ubacuje svoje prve poene na utakmici.

Odgovara Veličković drugom trojkom na meču.

18:02

2' [3:3] - Gist - Novica!

Zvezda je dobro otvorila utakmicu ukradenom loptom i lepom akcijom Brauna za Gista, koji iz ugla pogađa trojku, dok Zagorac uspeva da predribla Lazića, ali i da promaši koš. Trojku postiže i Novica Veličković, tako da su dva krilna centra poenima otvorila meč.

Izvor: MN PRESS

18:01

U prvoj petorci Zvezde su Braun, Beron, Lazić, Gist i Kuzmić, dok za Partizan počinju Volden, Zagorac, Jaramaz, Veličković i Janković.

17:57

Poseta deset minuta pred meč!

17:52

Trinkijeri je pred početak prišao Šakoti i pozdravio se sa njim, ali posle toga smo čuli uvredljivo skandiranje na njegov račun od strane navijača Zvezde: "Svinjo, debela".

17:48

U sastavu Zvezde je i MJK!

Zvezda: Braun, Panter, Beron, Dženkins, Lazić, Dobrić, Davidovac, Jagodić Kuridža, Štimac, Gist, Kuzmić i Odžo.

Partizan: Volden, Pejdž, Gordić, Jaramaz, Trifunović, Zagorac, Veličković, Tomas, Birčević, Janković, Mozli i Mekadu.

17:42

A tu su i igrači Partizana!

17:42

Igrači Zvezde izlaze na teren...

17:17

Marko Jagodić-Kuridža je izašao na zagrevanje, ali videćemo da li će biti u timu.

Izvor: Mladen Šolak/Mondo




16:46

Podsetite se prošlog derbija!

Partizan ga je dobio u samoj završnici...

16:22

Biće ovo 42. "večiti derbi" u okviru ABA lige.

Dosadašnji skor je 21:20 za Partizan, koji je trijumfovao i u prvom ovosezonskom duelu, rezultatom 75:72.

Na parketu Zvezde je skor 11:8 za crveno-bele.

Izvor: MN PRESS




16:18

Sudije "večitog derbija": Sreten Radović (Hrvatska), Marko Juras, Uroš Nikolić (Srbija).

Izvor: MN PRESS

14:05

13:46

Navijači?

Evo informacija o tome ko može da dođe na današnju utakmicu u "Pioniru".

13:43

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite sa nama pratićemo sva dešavanja pred duel Zvezde i Partizana, dok vas posle meča čekaju hajlajtsi, izjave, dešavanja iz hale...

UKRATKO

  • Utakmica počinje u 18 časova.
  • Prvi "večiti" derbi sezone dobio je Partizan (75:72).
  • Meč sude Sreten Radović, Marko Juras i Uroš Nikolić.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije