• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mornar - Zvezda - meč za plej-of: Od "najskuplji" do "najbolji" u ligi

Autor mondo.rs

U jednoj od ključnih utakmica za konačan plasman pred plej-of sastaju se Mornar i Crvena zvezda. Pogledajte raspored i jednih i drugih do kraja...

 ABA: Mornar - Crvena zvezda meč za plej-of Izvor: MN PRESS

Poslije teške nedelje za Crvenu zvezdu, tokom koje su igrali "vječiti" derbi sa Partizanom i duplo kolo u Evroligi (pobjeda protiv Panatinaikosa i poraz od Himkija), na redu je jedna od najvažnijih utakmica dosadašnjeg dijela sezone.

Izabranici trenera Dragana Šakote u 19. kolu ABA lige gostuju Mornaru u utakmici koja potencijalno odlučuje i o učešću u plej-ofu ovog takmičenja.

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda je trenutno na četvrtoj poziciji sa skorom 12 pobjeda i pet poraza (čeka se konačna odluka o meču sa Budućnosti na kojoj se crveno-bijeli nisu pojavili), dok su odmah iza njih Primorska (11-8), FMP (10-9) i njihov rival Mornar (11-7).

Barani žele da se pobjedom stave u odličnu poziciju pred završetak regularnog dijela ABA lige kojom bi postali ozbiljni kandidati za plej-of, dok Zvezda želi da se "obezbijedi" i nađe u prva četiri mjesta.

"Topolica" je znala da bude neprijatno mjesto za mnoge goste,  međutim ove sezone u njoj je od većih imena "pala" samo Cedevita Olimpija, dok je Crvena zvezda doživjela jedan poraz (88:84) i to u utakmici polufinala plej-ofa (2017/18), koji nije imao uticaja na konačni ishod duela.

***RASPORED DO KRAJA SEZONE U ABA LIGI***

CEDEVITA OLIMPIJA: Zvezda (g), Budućnost (d), Krka (g)
CRVENA ZVEZDA: Mornar (g), Cedevita Olimpija (d), FMP (g), Zadar (d),
MORNAR: Crvena zvezda (d), Krka (d), Mega (g)
PRIMORSKA: Cibona (d), Zadar (g), Igokea (d)
FMP: Zadar (g), Crvena zvezda (d), Budućnost (g).

Prvi meč sezone, odigran u hali "Aleksandar Nikolić", Zvezda je dobila bez ikakvih problema (105:82), iako je Mornar imao dva najraspoloženija igrača na meču Džejkob Pulen (22) i Milko Bjelica (16).

Izvor: MN PRESS


Upravo je Milko Bjelica pred duel sa svojim nekadašnjim klubom dao zanimljivu izjavu.

"Srećni smo što imamo šansu da se borimo za četiri prva mjesta, možda i prva tri, u naredna četiri kola. Prvi protivnik je Crvena zvezda, do sada, po mom mišljenju, najbolja ekipa u ligi, bez obzira što njena pozicija na tabeli to ne pokazuje. U posljednje vrijeme pokazuju izuzetnu formu, oni su kandidati za plej-of čak i u Evroligi, tako da smo zadvoljni što ovdje u Baru, to je sigurno, predstoji jedna dobra, kvalitetna utakmica", kazao je Bjelica i pozvao navijače, a zanimljivo je da je i njegov trener Mihailo Pavićević u prvi plan stavio da je Zvezda "najskuplji tim u istoriji lige".

O važnosti ovog meča govorio je i trener Dragan Šakota, koji je upravo protiv Mornara i debitovao po drugi put na klupi Crvene zvezde, dok je važnu poruku poslao i kapiten Branko Lazić.

Današnja utakmica počinje u 18 časova u "Topolici", uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Ostanite uz MONDO, ispratićemo još jedan srpsko-crnogorski derbi uživo.

TABELA: Partizan 15-4, Budućnost 13-5*, Cedevita Olimpija 12-7, Crvena zvezda 12-5*, Primorska 11-8, FMP 10-9, Mornar 11-7, Igokea 7-12, Cibona 6-13, Krka 6-13, Mega 5-14, Zadar 4-15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC