• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrijedan trijumf u borbi za opstanak: Tuzlaci nadigrali Lovćen u ''Mejdanu"

Autor mondo.ba

Slobodue je do trijumfa predvodio sjajni trojac Grubor - Rikić - Čampara, koji je zajedničkim snagama večeras postigao 58 poena

 ABA 2 liga Sloboda Lovćen 86 80 Izvor: Promo/ABA 2/OKK Sloboda Tuzla

Košarkaši Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda nastavili su sa veoma dobrim rezultatima u ''drugom razredu'' regionalne ABA lige.

Tuzlaci su večeras u dvorani ''Mejdan'', u utakmici 20. runde, savladali cetinjski Lovćen 1947 Bemax i zabilježili ukupno osmu pobjedu u takmičenju, odnosno petu na posljednjih sedam utakmica.

OKK SLOBODA - LOVĆEN 1947 BEMAX 86:80

Možda će vas zanimati

Da će ovo biti veče radosti za sve kojima je ''krv crveno-crna'', moglo je da se nasluti već poslije prve četvrtine, koju je Sloboda odlično riješila u napadačkom smislu, te na prvi dvominutni odmor otišla uz prednost od 15 poena (31:16).

U preostalih trideset minuta taj stečeni kapital bio je neuhvatljiv za Cetinjane, koji su u svoju korist riješili drugi i četvrti kvartal, ali snage za jači udar ka domaćinu nisu imali.

Kad je u pitanju poenterski učinak, u domaćem sastavu je briljirao Miloš Grubor uz 26 poena, od čega šest trojki. Odlično su ga ispratili Robert Rikić uz 16 poena i čak 15 skokova i Sani Čampara, kojem je nedostajala jedna asistencija do dabl-dabl učinka (16 poena, devet asistencija).

Kod gostiju, koji su večeras upisali jedanaesti poraz u takmičenju, Kivon Alen se zaustavio na 19 poena, Emir Hadžibegović je postigao 16, Milutin Đukanović 15, a Mašan Vrbica 14 poena.

Do kraja takmičenja u ABA 2 ligi košarkaši OKK Sloboda, koji su ovim trijumfom napravili možda i ključni korak ka opstanku, ugostiće Rogašku, te gostovati ekipi OKK Spars Realway, koja je trenutno posljednjeplasirana i kojoj ''gori pod nogama'' kad je u pitanju borba za opstanak.

Preostala dva bh. predstavnika svoje utakmice 20. kola odigraće sutra.

Široki će u jednom od ključnih mečeva u borbi za plasman u plej-of gostovati u Čačku lideru Borcu, dok je OKK Spars Realway pod imperativom pobjede u duelu sa Novopazarcima.

ABA 2 – 20. kolo

Sutjeska – Helios 81:74

OKK Sloboda – Lovćen 1947 Bemax 86:80

Četvrtak:

Borac – Široki

Rogaška – Split

OKK Spars Realway – Novi Pazar

MZT – Dinamik

TABELA: Borac (-1) 36, MZT (-1) 31, Sutjeska 30, Široki (-1) 30, Split (-1) 29, Rogaška (-1) 29, Lovćen 1947 Bemax 29, Helios 29, OKK Sloboda 28, Novi Pazar (-1) 26, Dinamik (-1) 26, OKK Spars Realway (-1) 25.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC