• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd je spreman za Evroligu i u prednosti je u odnosu na sve!

Autor Mladen Šolak

"Odavno smo u prepisci sa takmičenjem i sa ljudima iz organizacije. Potpuno smo spremni", rekao je Goran Grbović.

 Beograd je spreman za [Evroligu] i u prednosti je u odnosu na sve! Izvor: MN PRESS

Da li će završnica Evrolige biti odigrana u Beogradu? "Veoma smo blizu tome", poruka je direktora Beogradske arene, legende Partizana i nekadašnjeg reprezentativca, Gorana Grbovića.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, on je govorio o kandidaturi glavnog grada za organizaciju preostalih utakmica najjačeg takmičenja, uključujući i završnicu, a pričao je i o logističkoj strani tog procesa.

Možda će vas zanimati

"Beograd ima sve uslove da organizuje Fajnal-for, to znamo, ali ceo ovaj proces je veoma kompleksan, jer morate da dovede 18 ekipa u jedan grad, gde bi se u ligaškom delu odigralo još šest kola. To su 54 utakmice u jako kratkom periodu. Posle toga se igra Fajnal-ejt i Fajnal-for. Od 4. jula do 27. jula bi trajao taj takmičarski deo, a Beograd je u prednosti nad svim gradovima u čitavom logističkom delu", rekao je Grbović.

Prema njegovim rečima, predstavnici grada, Srbije i Arene su mnogo ranije od ostalih počeli da komuniciraju sa Evroligom.

"Komuniciramo od prvog dana, kada je Evroliga izbacila raspored kako bi se sve to odigralo u jednom gradu. Konsultovali smo se, sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem smo odmah uputili pismo Evroligi i dali ceo taj predlog domaćinstva - i sportski i socijalni. Imali smo u tome ogromnu podršku vlade. Na svaki njihov zahtev smo odgovarali pozitivno i čak davali neke predloge zbog velikog organizacionog iskustva koje ima Beograd. Vlada je u četiri dana donela odluku da se iz zemalja iz kojih dolaze ekipe priznaje kovid test, pa ne bi bilo karantina, već bi samo postojao kampus kada bi ekipe pripremale".

Izvor: MN PRESS

Gde bi timovi trenirali?

"Treninzi bi tokom priprema bili održavani u maloj i velikoj Beogradskoj areni, u velikoj hali 'Aleksandar Nikolić', u malim salama FMP. To je jako kompleksno i teško, jer mora da se vodi računa o svim merama koje su propisali i naša vlada i Svetska zdravstvena organizacija...".

Prema Grbovićevim rečima, u ovom slučaju Beograd i Srbija pomažu Evroligu.

"Lako je organizovati Fajnal-for, jer platite kotizaciju, dobijate tehniku i logistiku iz Evrolige, od ljudi koji to zaista dobro rade. Ovo je bez kotizacije. Beograd izlazi u susret Evroligi u ovoj situaciji, to je drugo najjače košarkaško takmičenje i ne verujem da će u bilo kojem sportu biti organizovano ovako nešto u bliskoj budućnosti".

"Mnogo je problema"

"Postoji hiljadu problema koji se tiču Evrolige, ali to je izuzetna organizacija, sa ozbiljnom platformom. Problemi su timovi koji ne mogu da okupe igrače, Amerikanci su napustili zemlje i otišli u SAD. Zatim, ugovori ističu u junu, pa Evroliga mora da pregovara i sa menadžerima i sa timovima da se ti ugovori produže do jula...", naveo je neke od trenutnih prepreka Grbović.

Evroliga će definitivnu odluku o nastavku ili kraju sezone doneti 24. maja. U međuvremenu se za domaćinstvo prijavio i glavni grad Slovenije, Ljubljana.

"Ljubljana je konkurencija, prijavila se prošle nedelje, ali mi smo već duboko u prepisci sa Markom Abalom, čovekom koji je zadužen za evroligaške događaje. Neću da budem zlonameran, ali jedino što ovog trenutka Ljubljana ima je to što je 1970. Jugoslavija tamo osvojila titulu prvaka sveta, pa je 50. godišnjica. Što se tiče organizacije i košarke, prema mojim ličnim saznanjima, svi igrači, predsednici klubova i članovi uprava vole da dođu u Beograd. To je inače naša prednost".

Sigurno je da publike neće biti.

"To je u ovom trenutku odluka, ali te timove prate članovi uprave... To nisu obični gosti, već elitniji gosti, koji bi trebalo ovde da provedu 40 dana. Meni je važniji utisak sa kojim bi utiskom oni napustili Beograd. To je poenta svega. Što se tiče ostalog, Beograd je potpuno spreman, i Arena, i Aleksandar Nikolić i sve trenažne sale su spremni da prime takmičenje i igrače", rekao je Grbović.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC