• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedam godina u Moskvi - dosta je, legenda Evrolige se seli u Milano!

Autor Dušan Ninković

Čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag u ispisivanju klupske istorije odlazi.

 Kajl Hajns iz CSKa u Milano Izvor: MN PRESS

Kako piše Varlas Nikos, čovjek koji je ovih dana često citiran širom Evrope, legenda evropske košarke i CSKA iz Moskve, Kajl Hajns, na izlaznim je vratima tog kluba.

Amerikanac je 2008. godine pokušao na NBA draftu, ali to nije išlo, pa se okrenuo karijeri u Evropi. Veroli, Brose, pa zatim Olimpijakos i CSKA, stvorili su jednu od najboljih karijera Amerikanca u Evropi.

Četiri puta je osvojio Evroligu, igre pirejskog i moskovskog tima su se često zasnivale na njemu, a ogromno srce koje posjeduje je kvalitet koji saigrači neretko pominju. Veliki borac, veliki radnik i čovjek impresivnih rezultata u košarci. Čak i u idealnom timu Evrolige. A možda je vrijeme za nešto novo?

Nakon debitantske sezone u Evroligi u dresu Brosea, odigrao je dve za Olimpijakos i u obje bio prvak Evrope. Sa takvom reputacijom je otišao u CSKA, gdje se zadržao punih sedam godina.

Neobično za evropsku košarku, a pogotovo za stranca u njoj. Olimpija je spremna da promijeni tok njegove karijere.

Grčki novinar piše kako su čelnici kluba iz Milana, koji će i naredne sezone imati velike ambicije, spremni da se potrude oko angažovanja momka koji igra kao krilni ili klasični centar.

Detalji ugovora nisu poznati, ali se po nekim informacijama tim iz Milana odlučio za plaćanje otkupne klauzule Moskovljanima.

Ovaj transfer mogao pridodati nekima od prethodnog ljeta, kada je Armani ambiciozno najavio stvaranje snažnog tima. Ove sezone su dobro počeli, pa zastali, ali će naredne imati novu šansu. Po svemu sudeći, čeka nas zanimljivo ljeto u evropskoj košarci.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC