• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Virtus će prije do Evrolige nego Partizan, tvrde Italijani!

Autor Milutin Vujičić

Ipak, prvo je potrebno da se zaista desi da Panatinaikos istupi iz Evrolige, pa će tek onda početi razgovori.

 Virtus-u-Evroligi-ako-istupi-Panatinaikos-Partizan-ne-ide-tvrde-italijanski-mediji Izvor: MN PRESS

Panatinaikos je izazvao buru u evropskoj košarci!

Djelovalo je da Dimitris Janakopulos "blefira" i da je pretnja istupanjem iz Evrolige samo pokušaj da se obračuna sa Đordijem Bertomeuom, međutim stvar je vrlo ozbiljna. Panatinaikos je zvanično podnio zahtjev za istupanje iz takmičenja, a svi se pitaju šta se u tom slučaju dešava i ko će popuniti njihovo mjesto u narednoj sezoni?

Možda će vas zanimati

Evroliga još ne razmišlja o tome, prosto jer vjeruju da će Panatinaikos odustati od svog zahtjeva, posebno što postoje posebne klauzule pod kojima se napušta takmičenje.

Namjera atinskog kluba je da "proda licencu i dionice", a pravilnik kaže da Panatinaikos to može da uradi, ali samo ako pronađe klub koji je tri uzastopne godine učesnik Evrolige i nije vlasnik "A licence", naravno uz odobrenje Upravnog odbora takmičenja.

To u startu eliminiše Virtus i Partizan, koji su izuzetno zainteresovani za učešće u Evroligi, ali bi oni mogli da "uskoče" ukoliko Panatinaikos i Evroliga raskinu saradnju bez transfera licence.

Italijanski list "Korijere di Bolonja" piše da je u takvoj situaciji Virtus u prednosti ispred Partizana, naravno ako se Panatinaikos na kraju zaista odluči na ovaj korak. Prethodnih dana već smo vidjeli "očijukanje" kluba iz Bolonje i Đordija Bertomeua, pa...

"Vitus je već podnio zahtjev za prijem u Evroligu još prije mjesec dana, ako se ukaže mogućnost za to. Takođe, Partizan je učinio to isto, ali je u lošijoj poziciji u odnosu na Virtus", navodi se u autorskom tekstu iz italijanskog lista čiji je odlomak objavljen na specijalizovanom košarkaškom sajtu "Sportando" ovog jutra.

Virtus i Partizan su bili favoriti za osvajanje Evrokupa, stigli su do četvrtfinala, ali je prekid sezone značio i kraj njihovih nadanja da će kroz ovo takmičenje izboriti učešće u Evroligi.

Partizan je prethodno doneo "najtežu odluku u istoriji kluba"i zahvalio se FIBA na ponudi i ostao uz takmičenja Evrolige, a sa konferencije je poručeno da se nadaju da će to ljudi iz Barselone znati da cijene. Povodom vijesti o istupanju Panatinaikosa, oglasio se i prvi čovjek kluba Ostoja Mijailović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC