• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optimisti iz Virtusa: Ako odustane Panatinaikos, mi smo u Evroligi!

Autor Milutin Vujičić

Klub iz Bolonje se nada da vrata Evrolige ipak nisu zatvorena...

 Virtus-Bolonja-hoce-u-Evroligu-ako-odustane-Panatinaikos Izvor: MN PRESS

Odluka o završetku sezone zbog pandemije korona virusa značila je da Virtus gubi šansu da se plasira u Evroligu, pošto će učesnici najboljeg košarkaškog takmičenja na "starom kontinentu" ostati istovjetni, ali klub iz Bolonje i dalje ne gubi nadu!

Naime, oni se nadaju da bi usljed odustajanja Panatinaikosaa od Evrolige mogli da "uskoče" na njihovo mjesto, ali to neće biti tako jednostavno...

Možda će vas zanimati

Postoji niz klauzula koje Panatinaikos mora da ispoštuje da bi odustao od Evrolige, s kojom ima čvrst ugovor kao vlasnik "A" licence. Jedna od njih kaže da bi morali da plate čak 10 miliona evra ukoliko žele da napuste takmičenje, dok recimo mogu i da "prodaju" svoju licencu nekom drugom klubu, ali samo ako je u pitanju trostruki uzastopni učesnik Evrolige.

To naravno ne odgovara Virtusu, koji već redovno "očijuka" sa Đordijem Bertomeuom, ali se Italijani nadaju i dalje da bi potencijalno upražnjeno mjesto moglo da bude njihovo.

Nije tajna da Evroligu "mami" projekat koji se pokreće u Bolonji, uz pomoć Saše Đorđevića i srpskih igrača Miloša Teodosića i Stefana Markovića, a posebno im je dopadljivo to što iza cijele priče stoji bogat sponzor kakav je "Segafredo".

Uz to, hala u kojoj igra Virtus je odlična, imaju odlične navijače...

Sve su to faktori koje će Evroliga uzeti u razmatranje u slučaju da Panatinaikos odustane, a već je Đordi Bertomeu poručio da će "lako popuniti njihovo mjesto", ako dođe do takvog scenarija.

"Imamo kontakte sa najvažnijim osobama Evrolige. Uradili smo sve što je u našoj mogućnosti. Ako bude slobodno mjesto, Evroliga će ubaciti Virtus", rekao je vlasnik kluba Masimo Zaneti, prenosi specijalizovani košarkaški portal "Sportando".

Da li je u pitanju samo "blef" ili istinita poruka iz Virtusa ostaje da se vidi, a dobro je poznato da je i Partizan izuzetno zainteresovan da nastupi u Evroligi.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC