• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mahmutović dobio spor, KSBIH treba da mu isplati 500.000 KM!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sud presudio u korist bivšeg generalnog sekretara, iz KSBIH najavljuju žalbu i kažu da ništa nije gotovo.

 Harun Mahmutović tužba KSBIH mora da mu isplati 500.000 KM Izvor: MONDO/Samir Cacan

Bivši gensek KSBIH Harun Mahmutović dobio je presudu u višegodišnjem sporu sa Košarkaškim savezom BIH prema kojoj krovna kuća košarke treba da mu isplati 500.060,54 KM plus zatezne kamate od 1. maja 2016.

Mahmutović je radio u KSBIH od 12. Jula 2010.  do 30. aprila 2016. nakon čega je napustio Savez te pokrenuo spor u kojem je tražio da mu se isplati 20 odsto od svih donatorskih i sponzorskih ugovora koje je KSBIH realizovao.

KSBIH isplatio mu je nešto manje od 160.000 KM, pa ga je Mahmutović tužio za iznos od 500.060,54 KM, a Opštinski sud u Sarajevu presudio je u Mahmutovićevu korist, te odbio kontratužbu Saveza.

Bivši gensek KSBIH objavio je dio presude na društvenim mrežama, uz sljedeći komentar:

"Na svijetu postoji 7,5 milijardi mišljenja, a istina je samo jedna!! U 'mrtav' KS BiH došao sam s namjerom da donesem 'Zlato' Bosni i Hercegovini. Da pokažem da možemo, da vrijedimo! Znaju to oni koji me poznaju. Oni koji me ne poznaju pisali su svašta, mnogi prepričavali.  Zbog takvih sam tužio KS BiH. Tri godine trajao je proces dokazivanja mog rada, utvrđivanje činjenica ko je kome i koliko dužan. Sud je potvrdio da sam svojim novcem finansirao košarkaške reprezentacije BiH, a niko nije iznio niti jedan, jedini dokaz da sam ukrao 1 KM. Pravda možda jeste teško dostižna, ali nije bio lagan ni put do 'Zlata'. Znanje, rad i upornost u konačnici uvijek pobjeđuju. Nemojte nikada odustati!

P.S. Nema tih miliona koji mogu platiti jednu suzu moje mame a ni ono kroz šta je prosša moja porodica! Nema ni tog novca koji može donijeti sreću koju sam osjećao dok smo pobjeđivali Španiju, Francusku, Italiju, Tursku, Litvu, Grčku, Njemačku... a i naše komšije – susjede!“, napisao je Mahmutović.

U kratkom razgovoru za MONDO on nije želio da dalje komentariše presudu i čitav postupak, navodeći da mu jedino važna pravda.

Izvor: mondo.ba/screenshot

Nakon presude Osnovnog suda u Sarajevu krovna kuća bh. košarke treba da isplati Mahmutoviću pola miliona KM plus zatezne kamate, ali u KSBIH ističu da još ništa nije gotovo.

"Savez je u žalbenom postupku, uložio je  žalbu na donesenu presudu, sačekaćemo ishod, a mislim da će on da bude drugačiji. Kad je već objavio taj dio presude trebao je da objavi kompletnu presudu i na osnovu čega je ona donesena pa da ju možemo dalje komentarisati“, rekao je aktuelni gensek KSBIH Amer Čolan.

On je istakao da KSBIH "ne mora ništa još da isplati Mahmutoviću".

"Savez ne treba ništa da mu isplati, to je prvostepeni organ, presuda nije pravosnažna, niti postoji pravosnažno rješenje. Žalba postoji i sud će odlučiti. Presuda je donesena u aprilu, nama je dostavljena neki dan, žalbeni postupak je u toku i žalba će se rješavati na drugostepenom organu", istakao je Čolan

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC