• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luis Skola ostaje na parketu... petostrukog prvaka Evrope!

Autor Vladimir Sukdolak

Novi klub Luisa Skole je legendarna italijanska ekipa koja sedamdesetih godina prošlog veka nije propuštala finala Kupa šampiona.

 Luis-Skola-Vareze-novi-igrac-Olimpija-Milano Izvor: MN PRESS

Jednostavno – NE PREDAJE SE!

Luis Skola vodi žestoku bitku sa "krštenicom", ali i pred toga što je uveliko zagazio u petu deceniju još nije odlučio da kaže zbogom igračkoj karijeri.

Možda će vas zanimati

I ne samo što će i naredne sezone voditi žestoku bitku pod obručima, već će to činiti u nekada najjačoj ligi ostatka sveta (bez NBA) i u dresu kluba koji je pet puta bio prvak Evrope.

Varezeu!

Skola je u aprilu napunio 40 godina, međutim, ta činjenica mu nimalo ne smeta, kao ni novim poslodavcima. Argentinac je prošle sezone igrao za Olimpiju iz Milana, a u novoj će nastupati za klub koji je početkom sedamdesetih harao evropskim parketima, kada je i osvojio čak pet naslova najbolje ekipe na Starom kontinentu (1970, 1972, 1973, 1975, 1976). Uz to je i pet puta bio finalista (1971, 1974, 1977, 1978, 1979).

Skola je najveći uspeh u karijeri ostvario 2004. predvodeći Argentinu do olimpijskog zlata u Atini. Ima i bronzu iz Pekinga 2008. godine, dok je na svetskim prvenstvima osvojio dva srebra (2002. i 2019.).

Sjajni krilni centar je tokom karijere igrao za Tau Keramiku (sedam godina), Hjuston, Finiks, Indijanu, Toronto i Bruklin, u Kini je igrao dve gosine, a posle Mundobasketa preselio se u Italiju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC