• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomašević: Prelazak u Partizan iz Zvezde mi je potez karijere!

Autor Pavle Knežević

Legendarni košarkaš prošao je kroz sve, ali sada ima poseban apel

 Dejan-Tomasevic-prelazak-u-kk-partizan-iz-kk-crvena-zvezda-potez-karijere Izvor: MN PRESS

Legendarni reprezentativac Dejan Tomašević svakako je pozvan da komentariše prelaske iz jednog "vječitog" rivala u redove drugog, priču koja je (ponovo) aktuelizovana ovog ljeta "razmjenom" Kori Volden – Nemanja Dangubić.

Što se tiče Tomaševića, on misli da mu je to ni manje ni više nego potez karijere, ali glavni problem mu je bio kako da to kaže ocu, velikom zvezdašu.

Možda će vas zanimati

Transfer se desio 1995. godine, a Tomašević je za informer, sa velike distance sumirao taj prelazak.

"Nimalo nisam pogriješio što sam kao igrač prešao iz Zvezde u Partizan. Imao sam dilemu prije svega zbog činjenice da je moja cijela porodica navijala za Crvenu zvezdu. Najveći problem mi je bio kako ću to da saopštim ocu i mojima. Ipak, to je bio najbolji potez u mojoj karijeri. Samim tim, nemam šta da zamjerim igračima koji su to uradili. Oni najbolje znaju šta im je važno za dalji razvoj jer žele da se ostvare kao igrači", rekao je Tomašević.

Ipak, 47-godišnji košarkaški funkcioner ima jedan važan apel za sve:

"Apelujem na navijače oba kluba da ne vrijeđaju igrače!".

Nekadašnji krilni centar, na smjeni vijekova vjerovatno i najbolja "četvorka" Evrope, osvojio je dvije titule sa Zvezdom, sa Partizanom dvije titule i jedan kup, a bio je član generacije koja je 1998. godine igrala "fajnal for" Evrolige.

"Vječite" će ove sezone voditi bivši saigrači Tomaševića, Saša Obradović i Vlado Šćepanović, šta od njih očekujete?

"Saša je neko ko me je od ulaska u prvi tim Crvene zvezde prihvatio na prvu loptu. On me je odveo u prvi restoran i u prvu diskoteku. Mislim da će Zvezda sa Sašom biti mnogo kvalitetnija, sa čvršćom odbranom i kvalitetnijim napadom. S druge strane, Šćepa je bio vrhunski igrač i imao je šansu da prethodnih sezona radi sa dobrim trenerom. Siguran sam da će mu uprava Partizana i navijači dati vjetar u leđa i vjerujem da će doći na nivo naših najboljih trenera", rekao je Tomašević.

On je jedan od srpskih najtrofejnijih igrača svih vremena: dva svjetska zlata, tri evropska, olimpijsko srebro… Ukupno sedam medalja, tako da je više nego pozvan da prokomentariše odluku da Sašu Đorđević na mjestu selektora zamijeni Igor Kokoškov?

"Sjajna je stvar što je Igor naslijedio Sašu Đorđevića i vjerujem da će on nastaviti niz sjajnih rezultata koje smo imali pod Saletovim vođstvom. Uvjeren sam da će donijeti dodatni kvalitet reprezentaciji. Ima iskustvo rada u NBA i pravi odnos prema igračima, što je važno. Vjerujem da ćemo vrlo brzo videti našu reprezentaciju na pobjedničkom postolju", rekao je Tomašević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC