• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šćepa" otkrio šta još nedostaje Partizanu i poručio: ABA jača nego lani!

Autor Milutin Vujičić

"Koliko sam pratio, već pet-šest ekipa je napravilo respektabilne ekipe sa jakim igračima i možda će ove godine biti i jača ABA liga nego prošle sezone", kazao je novi trener Partizana.

 Vlado-Scepanovic-pojacanja-KK-Partizan-ABA-Liga Izvor: MN PRESS

Novi trener crno-bijelih Vlado Šćepanović gostujući na TV Arena Sport istakao je da mu je "velika čast i zadovoljstvo" što je sjeo na klupu kluba u kom je ostvario impresivnu igračku karijeru, a da osjeća i "veliku odgovornost" pošto su prije njega na istom mjestu sjedila veliki trenerska imena.

Istakao je da je to "privilegija koja se pruža jednom u karijeri", a da bi u svakom slučaju ostao i pomoćnik u Partizanu da je kojim slučajem Andrea Trinkijeri ostao prvi trener.

Možda će vas zanimati

"Ne bih ulazio u motive, vrstu razgovora između njega i Partizana, ali u svakom slučaju i da je ostao Andrea još godinu dana - bio bih njegov pomoćnik. Morate biti spremni na svaku odluku. Nisam puno razmišljao da li da preuzmem Partizan", naveo je Vlado Šćepanović u emisiji "U obruču", kazavši da je za trenera najteža stvar kada ispočetka mora da formira ekipu.

S obzirom na to da nije bilo mnogo odlazaka iz Partizana - već u startu ima dobru podlogu za rad.

"Pozitivno je što je 70% ekipe ostalo. Kad imate ekipu koja je naučila na jedan sistem rada, teško je preko noći mijenjati krucijalne stvari. Biće slična filozofija, naravno imam i ja neke poglede na košarku i život, pa ćemo možda nešto novo da ubacimo, moje košarkaško shvatanje, ali ne treba očekivati prevelike promjene košarkaške filozofije", poručio je Šćepanović i dodao da je samo bitno kako se radi, pošto nekad i pogrešne stvari koje se rade sa 100% truda - donose rezultat.

Tim su već pojačali Kodi Miler-Mekintajer i Nemanja Dangubić (uz Dreksela iz filijale), a na pitanje na kojoj poziciji će Partizan dovesti nova lica, Šćepanović je dao konkretan odgovor…

"Gro ekipe je već tu, vratio se i Janković. Sad smo u situaciji da gledamo igrača na poziciji pet. Na ostalim pozicijama smo formirali ekipu, nećemo da žurimo, pratićemo situaciju na tržištu, a bitan je profil igrača koji nam je potreban na ovu postojeću ekipu. Ovo je nepoznata situacija u istoriji košarke i ništa ne može da se planira unaprijed!", poručio je Šćepanović koji nije govorio poimence koga crno-bijeli skautiraju na mjestu centra.

Izvor: MN PRESS

Šta očekuje od pojačanja?

"ABA liga je zahtjevna liga i zato je potrebno imati igrače koji su je već igrali i poznaju situaciju. Šta očekivati? Od svakog očekujem da se stavi u službu tima, iskustvo koje sam imao kao igrač i imam nešto trenerskog iskustva, velike ekipe koje pretenduju da osvajaju trofeje - mogu samo kao tim. Kao pojedinci ne možemo, samo kao zajedno. Tim je iznad svega i to će biti prezentovano svakom igraču. Svi oni imaju svoje kvalitete i nadam se da će to staviti u službu tima".

Novi trener crno-bijelih je kazao da ne vjeruje da će ABA liga i Evrokup početi na vrijeme, kao i da će njegovoj ekipi biti znatno teže bez navijača, međutim sve gleda kao izazov.

"Vidim da je dosta ekipa iskoristilo šansu da se pojača i koliko sam pratio već pet-šest ekipa je napravilo respektabilne ekipe sa jakim igračima i možda će ove godine biti jača liga nego prošle sezone. Još dve ekipe su učesnici i sigurno će biti dosta teže doći do cilja, ali ja sam čovjek koji gleda samo svoje dvorište - mi ćemo pripremati ekipu kako znamo i umijemo", rekao je Šćepanović.

Predstavljanje Vlada Šćepanović
Izvor: YouTube/BC Partizan TV

"Kad dođe vrijeme za igranje, mi ćemo se pripremiti za svakog, ali kako stvari stoje - liga će biti jača nego prošle sezone".

Sličnu stvar Šćepanović je kazao i za Evrokup, dodavši da će mnogo toga zavisiti i od putovanja i protokola usljed pandemije korona virusa, naglasivši da iz ranijeg iskustva dobro zna koliko je problematično za igrače kada osjete "zamor" usred sezone.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC