• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nebojša Čović otkrio: Bez prekida radimo na dobijanju A licence, šansa postoji!

Autor Dušan Ninković

Dobra vest za navijače crveno-belih, jer bi se time obezbedilo višegodišnje planiranje u klubu.

 Nebojša Čović otkrio: Bez prekida radimo na dobijanju A licence, šansa postoji! KK Crvena zvezda Izvor: YouTube/Novo jutro

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović, govorio je u televizijskom gostovanju o planovima beogradskog tima u Evroligi. Kao jedan od klupskih prioriteta, stiče se utisak, izdvaja se A licenca.

Sa njom bi Crvena zvezda mogla na duži period da planira učešće u Evroligi, odnosno potpisanim ugovorom joj plasman ne bi zavisio od rezultata u ABA, KLS ili nekom drugom takmičenju.

Možda će vas zanimati

Gostujući na televiziji SportKlub, Čović je istakao da klub radi na dogovoru sa Evroligom i da taj rad nikada nije ni prestajao.

''Bajernu i Asvelu ističe dvogodišnji ugovor, mislim da postoji prostor za ozbiljan razgovor. Bilo je ranije razgovora i meni je žao što smo ispustili šansu kada je Beograd, uz ozbiljnost Zvezde i ulogu države, dobio završnicu Fajnal-fora Evrolige. Procene su međutim, u tom trenutku bile drugačije'', rekao je Čović i dodao:

''Mislim da bi bilo lakše kada bi srpska liga imala direktnu prohodnost prema Evroligi i Evrokupu. Naš rivalitet sa gradskim rivalom predstavlja kočnicu i za jedne i za druge. Mi imamo bitku i u ABA ligi jer takmičenje nema zagarantovano mesto.''

Na ovim prostorima poverenje u Evroligu trenutno nije veliko, ali prvi čovek crveno-belih ističe da takmičenje u kontinuitetu raste. Možda zaljubljenici u košarku iz regiona imaju takav utisak zbog toga što ABA liga nema zagarantovano mesto u eliti, već samo prioritet pri dodeli specijalnih pozivnica.

''Evroliga i EKA napreduje sa svojim poslovanjem, to što u našoj javnosti postoji priča da je Evroliga nešto ukrala... Ništa nije ukrala. Ona je 2004. kupila i Evroligu i Evrokup od FIBA jer je Suproliga tako dobro banktorirala da je dovela u opasnost celu FIBA.''

Prvi čovek crveno-belih priznaje da je klub neprekidno u razgovorima sa čelnicima Evrolige oko dobijanja A licence.

''Mi to nismo ni prekidali da radimo, neprekidno radimo na tome. Ako smo partneri, a jesmo, to partnerstvo mora da raste. Morate da se dokazujete. Zvezda se dokazala, samo da ne bude kao sa Evropskom Unijom kada Srbija treba da uđe. Ne mogu da isključim i političlke faktore, mada stvarno nisam primetio da ih ima u Evroligi. Imamo potpuno iskren odnos i kada radimo dobre stvari i kada grešimo. Videćemo da li ćemo uspeti'', kaže Čović.

KK Crvena zvezda je redovan učesnik Evrolige gotovo čitavu deceniju. Predstojeća sezona će biti sedmo učešće za crveno-bele u poslednjih osam sezona, a najbolji plasman je četvrtfinale iz sezone 2015/16.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC