• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Fenomenalni Jokić, čudesni Denver! Opet neverovatan preokret: Igraće se sedma!
 Fenomenalni Jokić, čudesni Denver! Opet neverovatan preokret: Igraće se sedma!

Fenomenalni Jokić, čudesni Denver! Opet neverovatan preokret: Igraće se sedma!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Jokić fenomenalan, Nagetsi opet izborili sedmu utakmicu, Klipersi će morati još da rade za svoje prvo finale konferencije

 Fenomenalni Jokić, čudesni Denver! Opet neverovatan preokret: Igraće se sedma! Izvor: Guliver, Michael Reaves/Getty Images North America

Nikola Jokić i društvo došli su u dvoranu sa spakovanim koferima. Bukvalno. Takav je protokol. Da su izgubili, ne bi se vraćali u hotel, nego bi produžili u autobus, pa na aerodrom, pa nazad u Denver.

Da su izgubili, ali nisu! Vodili su LA Klipersi u trećoj četvrtini sa 19 razlike, ali su na kraju Nagetsi pobedili 111:98 (26:34, 21:29, 30:16, 34:19).

Neverovatno! Jokić je odigrao fenomenalan meč i pomerio sve granice, a Denver je drugo poluvreme dobio 64:35.

Ali, krenimo redom...

Govorilo se da je Denver najbolji kad je najteže i to je ponovo dokazao!

Jokić je utakmicu završio sa 34 poena, 14 skokova i sedam asistencija. Džamal Marej je imao sjajan meč, iako se tokom njega sudario sa Polom Džordžom i nekoliko puta je morao da izlazi zbog lekarske pomoći. Utakmicu je završio sa 21 poenom, pet skokova i pet asisstencija.

Geri Heris je užasno šutirao iz igre tokom tri četvrtine, ali je na kraju imao važne šuteve i osigurao je prednost Denvera. Na kraju – 16 poena, četiri asistencije, četiri ukradene. Majkl Porter je dodao 13, a Monte Moris 10 poena za Nagetse.

Ovaj meč je imao, sad već slobodno možemo reći, prepoznatljiv tok: Protivnik Denvera je brzo poveo, imao je veliku prednost, onda Nagetsi u drugom poluvremenu nekako nalaze snage i prave preokret. Četvrti uzastopni put Denver u plej-ofu igra sedam utakmica.

Večeras je "domaći" tim poveo 6:0, ali Klipersi prave seriju od 13:2 i brzo stižu do vođstva, koje su čuvali do poslednje četvrtine.

Ređale su se greške Nagetsa, odlično su igrali Klipersi, pogotovo Pol Džordž i sigurno su kontrolisali meč. Denver je imao neke neobjašnjive rupe u igri: ili je igrao dobru odbranu a užasan napad, ili obrnuto. A često se dešavalo da sve odradi kako treba osim da šutne na koš.

Klipersi su već u prvoj deonici stekli dvocifrenu prednost, Denver je prišao u drugoj, igralo se dobro, ali Los Anđeles pravi seriju i odlazi na poluvreme sa +16 – 63:47. U istom ritmu se nastavilo u drugom poluvremenu, pa su "gosti" poveli 68:49.

Usledila su dva penala Herisa, polaganje Jokića, pa Milsapa i Denver je prišao na 68:55. Jokić je dao težak koš i dodatno bacanje i pokrenuo svoj tim.

Tada je igra bila pomalo haotična na obe strane, a pogotovo u napadu Denvera. Bilo bi previše da vam prepričavamo šta se sve desilo, kako se ko i gde spetljao, ali odbrana Nagetsa kao da je proradila.

Ipak, Denver pravi seriju 13:0 i prilazi na 68:73.

Iskusni Dok Rivers zatražio je ceo tajm-aut, ali nije uspeo ništa da promeni, Denver je "krckao" prednost i prišao na 72:73. Lu Vilijams je tu konačno prekinuo seriju Nagetsa od 17:0, ali nije mogao da stavi tačku na utakmicu.

Klipersi su imali +2 na početku poslednje četvrtine, a onda je Kreg dao koš, pa trojku, a Denver je poveo 82:79, što mu je bilo prvo vođstvo još od 8:7!

E, onda se razigrao ceo tim, odbrana je nastavila da radi bez greške. Monte Moris daje koš i bacanje, pa Jokić daje trojku, a onda još jednu, a za njim i Porter i Denver je jasno stavio do znanja rivalu projektovanom za finale Zapada da se ne šali.

Rasla je prednost nagetsa – 5, pa 8, pa 11, a kad je došla do 16 poena, 111:95, 95 sekundi do kraja, Denver je popustio pritisak, ali je meč već tada bio rešen.

Kod Klipersa, Džordž je odigrao fenomenalno i završio je utakmicu sa 33 poena, šest skokova, pet ukradenih i tri asistencije. Kavaj Lenard je imao 25 poena, osam skokova i pet asistencija. Osim njih, jedini "dvocifreni" bili su Lu Vilijams sa 14 i Džamajkl Grin sa 11 poena.

Sedma utakmica se igra u noći između utorka i srede. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

21:43

K-R-A-J! Ma, bravo za Denver!

Heris daje novu trojku, sad Denver vodi 16! Lenard daje koš, ali Heris daje novu trojku, pa i koš. To je 111:95, 48 sekundi pre kraja i meč je rešen.

KRAJ!

111:98

21:38

Dominacija Srbina

Marej daje koš, pa Jokić još jednu trojku! Vodi Denver 106:93! To je 34 poena Jokića. Gubili su Nagetsi 19, sada vode 13 – 2:26 do kraja.

21:34

Silni Denver, igra kao preporođen

Heris iz igre šutira 2/9, a sada je promašio i oba penala. Ipak, Vilijams izbija loptu u aut, to je drugi, a vrlo brzo i treći napad za Denver. Ipak, dobra odbrana Nagetsa, pa dobra odbrana Klipersa. Konfuzija na obe strane, serija grešaka, ali Marej daje koš. Lenard je odmah sam istrčao kontru i vratio koš. 96:91.

Heris daje trojku i to je 99:91. Posle tajm-auta, Jokića je preuzeo Džordž, ali ga Srbin "rešava" i daje koš, to je 10 razlike za Denver: 101:91.

Lu Vilijams daje koš, a Meloun uzima tajm-aut. 101:93, 3:38 do kraja.

21:27

Kontrola Nagetsa

Lenard daje oba penala, a onda se bacio na čuvanje Jokića, pa dobio i pomoć, ali se udvojeni Srbin oslobađa lopte, koja dolazi do Portera – nova trojka Denvera! 89:94!

29 poena, 14 skokova i 6 asistencija za Jokića do sada.

21:24

JOOOOKIIIIIĆ!

Džamal je i dalje na klupi. Vratio se Jokić i odmah dao trojku! To je 26 poena za Srbina, Denver vodi 88:84. Grin ne vraća trojku, a sa druge strane Jokara daje još jednu trojku! 91:84, ali ko drugi do Džordž daje trojku, 91:87. 

21:20

Šta god da se desi, Klipersi imaju Lenarda

Porter je promašio otvorenu trojku, Monte Moris je probao da položi, ali ga je Lenard izblokirao, istrčao kontru i postigao trojku. Odmah Meloun traži tajm-aut. Denver vodi 85:84, 9:08 do kraja utakmice.

21:18

Denver čuva prednost

Vilijams konačno daje koš za Kliperse, ali Moris daje koš uz dodatno bacanje! Beverliju je to bio šesti penal – kakav spektakl! Daje dodatno, prednost Denvera 85:81.

Marej je ponovo morao da izađe, a izašao je i Jokić.

21:13

Vodi Denver

Kreg je dao koš, pa trojku i Denver OPET vodi! 82:79. A gubio je 19 u prošloj četvrtini! Idemoooo!

21:12

Još 12 minuta!

Da li će Denver pravo iz hale u autobus i kući ili će peti put uzastopno izboriti sedmu plej-of utakmicu. Sada se sve rešava.

21:09

Odlična deonica, ali i problemi za Denver

Marej sjajno prodire, pravi roling i zakucava kroz sredinu - 79:76! Porter je pogodio drugo slobodno bacanje za 79:77.

To je aktivan i živ rezultat, ali veliki problem za Nagetse je izlazak Mareja sa parketa. On se sudario sa Džordžom i sada mu se van terena ukazuje pomoć. Videćemo da li će se vraćati.

Denver je ovu četvrtinu dobio 30:16.

21:03

Klipersi "u kanalu", ali Denver nije uzeo poklon

Auuuu, Lu Vilijams je vratio loptu u svoje polje. Milsap sam na trojci, ali promašuje i konačno Vilijams daje koš. Prekinuta je serija Denvera od 17:0! Novi koš Klipersa, ali Milsep daje koš. 77:74!

21:01

Denver opet pokazuje - najbolji kad je najteže

Posle tajm-auta Klipersa, usledila je nova dobra odbrana Denvera, ali i proćerdan napad. Lenard sada preuzima odgovornost, ali odbrana Nagetsa je bez greške!

Džamajkl Grin pravi faul na Milsapu i izvodi Kliperse iz bonusa. Igrač Denvera pogađa oba i 73:70. Onda još jedna dobra odbrana i Heris konačno pogađa za 73:72!

20:57

Denver pravi seriju 13:0!

Pomalo haotično na terenu na obe strane, a pogotovo u napadu Denvera! Bilo bi previše da vam prepričavamo šta se sve desilo, kako se ko i gde spetljao, ali odbrana Nagetsa kao da je proradila. Jokić pogađa dva penala, a onda je i Grent iznudio faul, pogodio oba. Posle još jedne dobre odbrane, Marej je krenuo u prodor, dao koš i dodatno bacanje, a onda posle još jedne dobre odbrane još jedan koš. To su prva četiri poena Mareja u drugom poluvremenu i serija od 13:0 i Denver prilazi na 73:68.

20:50

Šta radi Jokić! Opet su se svi nasmejali

Opet se Jokić igra! U napadu sa poludistance je bio van ritma, Zubac ga je zagradio, on je sa strane bacio loptu ka košu, da ne kažemo "šutirao", ali lopta je ušla i dosuđen je dodatni penal! Pogađa Srbin, dobar trenutak da se pokrenu Klipersi.

20:48

Klipersi prave prednost, Denver prilazi, ali na kratko

Kako se završilo prvo, tako je počelo i drugo poluvreme, a posle trojke Džordža, Klipersi su poveli sa maksimalnih +19 – 68:49. Usledila su dva penala Herisa, polaganje Jokića, pa Milsapa i Denver je prišao na 68:55. Trener tima iz Los Anđelesa besno je tražio tajm-aut.

I dobio je odgovor – Džordž opet daje trojku! To mu je 25. poen večeras, možda i najbolja partija u plej-ofu ove sezone.

20:19

Stao je Denver kad nije trebalo

Posle četiri i po minuta Denver daje koš. Položio je Marej, ali Lenard daje trojku i to je 60:47. Posle toga Majkl Porter potpuno besmisleno gubi loptu, a Lu Vilijams daje trojku i to je +16, 63:47.

Podsetimo, vodio je tim iz Los Anđelesa 47:45, to je serija od 16:2 u finišu prvog poluvremena. Može se reći da je prednost Klipersa i prevelika, ali iskoristili su sve šanse koje su imali.

Denver je mogao i bolje, ali je u jednom trenutku stao u napadu i time protivniku pružio šansu da se vrati.

20:16

"Odlepljuju" se Klipersi

Denver je malo upao u prazan hod. Heris promašuje sve, sad je i Jokić izgubio loptu, tako da Klipersi polako "grade" prednost. Denver je nekoliko napada završio bez šuta na koš.

Klipersi prave seriju 7:0, a onda posle nedosuđenog faula na Jokiću, Meloun se iznervirao, ušao u teren i dobio tehničku. Džordž daje slobodno bacanje, a onda i Beverli pogađa koš i to je ponovo dvocifrena razlika, 57:45. Serija 10:0.

20:11

Pogledajte kako je Jokić nasmejao sve u dvorani

To je ta "nemoguća" trojka:

20:09

Jokić nasmejao sve!

Isticalo je vreme, Jokić je bio u padu i sa jedne noge, preko ruke Morisa uspeva da izbaci loptu, koja se obila o obruč i ušla: to je trojka! 47:45! Smeje se Jokić, smeje se cela klupa Nagetsa.

20:05

"Džeparoš" Heris i Jokić povratili Denver!

Vratio se Jokić posle tajm-auta i dodao Grentu, koji je fauliran ispod koša. Pogađa oba penala i ponovo je pet razlike 45:40. To je Beverliju bio drugi penal.

Geri Heris je ukrao TRI! uzastopne lopte Klipersa za pola minuta, ali je prokockao dva napada. Treći je rešio Jokić i sad je 45:42.

20:02

Denver trenutno bez prvih zvezda tima

Izašao je i Marej iz igre, a Herel vezuje tri poena, tako da Meloun mora da traži tajm-aut. Ne postavlja se toliko loše u ovim trenucima odbrana Nagetsa, koliko su Klipersi jaki fizički.

19:57

Ne da se Denver!

Džordž "rešava" Portera, ali mu ovaj uzvraća trojkom, jer se zna šta krilni centar Denvera najbolje radi. Posle toga Monte Moris daje koš i to je 42:38. Mogli su Nagetsi i više, ali su "prodali" loptu u kontri.

19:52

Jokić ostao na klupi, Denver smanjio

10 poena, 4 skoka i 3 asistencije za Jokića u prvoj četvrtini. Ipak, Denver drugu počinje bez njega, u igri je Plamli. Grin daje novu trojku i to je opet +11 za "goste" – 37:26. Posle još jednog koša i trojke, na kratko je bilo +12, ali Monte Moris daje trojku i smanjuje. Posle (konačno!) dobre odbrane, Marej polaže i očas posla je 40:33.

Dok Rivers traži tajm-aut da izbaci Kliperse iz "mašine".

19:46

Kraj prve četvrtine!

Porter pogađa trojku, a onda iz kontre Jokić asistira Herisu i to je brzih 5:0 za Denver, ali Džamajkl Grin pogađa iz reketa, tako da je na kraju prve deonice 34:26.

Pred Nagetsima je mnogo posla.

19:43

Klipersi su već "dvocifreni"

Lu Vilijams postiže koš i daje dodatno bacanje i to je prva dvocifrena prednost za Kliperse – 28:18. Porter zakucava na asistenciju Jokića, ali Grin odmah odgovara, ostaje +10 – 30:20.

19:38

Jokić predvodi slab Denver

Lenj napad i "porozna" odbrana Denvera su veliki problem. Ako ništa ne promene, nemaju čemu da se nadaju. Jokić 8, Marej 6 i Heris 2 poena. To su jedini strelci za Nagete do sada. Rezultat je 16:23, 3:26 do kraja prve četvrtine.

19:33

Klipersi kontrolišu meč

Jokić ostao sam na trojci, ali ipak je napravio korak napred i bez problema postiže koš. Posle penala "gostiju", Moris daje trojku za vođstvo 20:12. To je maksimalnih +8 za tim iz Los Anđelesa.

19:30

Jokić konačno prekida seriju Klipersa

Denver je slab i inertan u napadu, Jokić preuzima stvari u svoje ruke i "rešava" Zupca. Hrvat se dobro postavio i uradio šta treba, ali ga je Srbin "izfintirao" i ispod ruke konačno dao koš. Time je prekinuta serija 11:0 Klipersa.

Pol Džordž ima već dva penala, Milsap dobija tehničku.

19:25

Preokret Klipersa

Poveo je Denver 6:0, ali su Klipersi preokrenuli. Odlična odbrana, a posle jedne kontre i lakog zakucavanja, ti iz Los Anđelesa vodi 13:8.

19:20

Počela je utakmica!

Torbe Denvera su spakovane i u hali, prema protokolu iz "mehura", videćemo da li će se vraćati u hotel.

Izvor: NBA

19:11

Startne petorke

Denver: Grent, Heris, Marej, Milsap, Jokić.

Klipers: Beverli, Džordž, Lenard, Moris, Zubac

18:48

Mentalitet Denvera - koliko je to važno?

U prošloj utakmici, LA Klipersi su vodili od prvog do 42. minuta, u drugom poluvremenu i sa 15 razlike, ali to im nije bilo dovoljno Denver Nagetsi su pod vođstvom našeg Nikole Jokića i Džamala Mareja smogli snage da preokrenu.

Jokić je tu utakmicu završio sa 22 poena i 14 skokova, a Marej sa 26 poena.

Denver ove sezone pokazuje da izvlači najbolje iz sebe kada je na ivici ponora i to je bila jedna od glavnih tema u uvodu u ovaj meč: hoće li pobeda u petoj utakmici doneti novi elan Nagetsima?

Postoji tu još jedan "x faktor": Pol Milsap. Bez obzira što se 35-godišnji veteran mučio u ovom plej-ofu, u prošloj utakmici je odigrao jednu od ključnih utakmica, jer je upravo on svojim poenima pokrenuo preokret u četvrtoj četvrtini. Može li to da mu da novu snagu za večeras?

Videćemo vrlo uskoro…

18:20

Nagetsi mnogo zavise od nastupa Jokića, pogledajte koliko

Kao što vidite, Denver mnogo više zavisi od forme i nastupa jednog igrača. Jokić je lider u poenima, skokovima i asistencijama u ovoj seriji, dok su te uloge u Klipersima podeljene na više "karata".

Izvor: NBA/tv arena

18:08

Dobro nam došli u Mondo live!

Večeras pratimo šestu utakmicu polufinala plej-ofa Zapada, u kome Denver pokušava da napravi novi podvig i pobedi favorizovane Kliperse. Ostanite uz nas!

UKRATKO

  • Klipersi vode 3:2 u seriji
  • Lejkersi su već u finalu
  • Denver je u ovom plej-ofu već jednom sustigao 1:3
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije