• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja blokada u istoriji NBA?! Pogledajte potez o kome bruji svet košarke! (VIDEO)

Autor Pavle Knežević

Šta je uradio Bam Adebajo, stvarno herojski!

 Najbolja blokada u istoriji košarke Majami Boston Izvor: Tanjug, Mark J. Terrill/AP

Debelo u senci podviga Nikole Jokića i Denvera ostala je prva utakmica finala Istoka, između Bostona i Majamija, a samim tim i potez večeri, verovatno i sezone do sada!

Ne, nije u pitanju atraktivno zakucavanje, trojka sa pola terena, koš iza leđa – štaviše, nije uopšte reč o košu, reč je o blokadi kojom je Bam Adebajo sačuvao pobedu svom Majamiju i poklonio nam jednu od najupečatljivijih blokada u istoriji košarke.

Možda će vas zanimati

Isticale su poslednje sekunde produžetka, Majami je branio prednost 116:114, a onda je bek Bostona Džejson Tejtum "probio" Džimija Batlera, stuštio se ka košu i krenuo na monstruozno zakucavanje. Kad su svi već videli loptu u košu, NBA je dobila jednu od najboljih i najupečatljivijih blokada u svojoj istoriji!

Adebajo je video prodor Tejtuma i sa druge strane reketa je potrčao i skočio i svojom levom rukom zaustavio monstruozno zakucavanje rivala iz Bostona.

Uostalom, pogledajte iz svih uglova:

Bam Adebajo blokada iz svih uglova
Izvor: Youtube/NBA

Konačni rezultat bio je 117:114

"Tejtum je krenuo na zakucavanje za postere i mnogo ljudi ne bi želeli da se nađu u situaciji da budu 'posterizovani'", rekao je posle meča trener Majamija Erik Spolsstra.

"Džejson Tejtum je odleteo sa lansirne rampe, a Adebajo je prosto spasao naš koš. Mislim, Tejtum je imao odličan ugao i delovalo je da ima otvoren put ka obruču, a ponekad, kad se mora u ovako velikom takmičenju, prosto morate da pravite poteze koji se ne mogu baš objasniti. To je Bam uradio večeras", dodao je Spolstra.

Opet, treba i Tejtumu odati priznanje jer ni na koji način nije pokušavao da umanji veličinu i značaj poteza svog rivala.

"Bio sam otvoren, on je odigrao sjajno. To je sve što ima da se kaže. Odigrao je odličan potez, nisam mogao ništa tu da uradim", rekao je Tejtum.

Naravno, svet košarke nije ostao nem, već je pohrlio na Tviter da izrazi svoje oduševljenje. Legendarni Irvin "Medžik" Džonson, koji je imao prebogatu karijeru oduševljeno je napisao da je to najbolji defanzivni potez koji je IKAD video u plej-ofu!

Naravno, nije bio jedini koga je Adebajo oduševio.

Mora se reći i da Majami igra zaista sjajno ove sezone, pogotovo u plej-ofu. Edris Femi "Bam" Adebajo svakako je jedan od zaslužnih za to.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC