• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan izgubio dobijeno: Huventud se nudio, crno-beli nisu dovršili posao!
 Partizan izgubio dobijeno: Huventud se nudio, crno-beli nisu dovršili posao!

Partizan izgubio dobijeno: Huventud se nudio, crno-beli nisu dovršili posao!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Partizan prokockao veliku prednost, "imao" meč u svojim rukama

 Partizan izgubio dobijeno: Huventud se nudio, crno-beli nisu dovršili posao! Izvor: MN PRESS

Imaće Partizan za čime da žali! Propustio je sjajnu priliku u Badaloni da zabeleži prvu pobedu u Evrokupu i važnim trijumfom lepo počne sezonu, ali je to prokockao. Mora se primetiti - uz ne malu pomoć sudija.

Partizan je vodio 15 razlike u trećoj četvrtini, ali je Huventud uspeo da preokrene i u poslednjem minutu ponovo povede. Beograđani, da se blago izrazimo, nisu uspeli da se prilagode sudijskom kriterijumu. 

Na kraju, Huventud - Partizan 85:82

Prosto je neverovatno kako je Partizan uspeo ovo da ispusti. Odnosno, može se objasniti, ali bi se onda moralo ići u domen navijača i primetiti da Huventud na kraju nije izašao iz bonusa i da su sudije negde od sredine treće četvrtine potpuno promenile kriterijum.

A nije tako delovalo…

Huventud je brzo poveo 11:2, a Partizan, najprostije rečeno, nije ličio ni na šta u tom početku. Doduše, Šćepanović nije mogao da računa povređenog Radeta Zagorca, tako da su se u prvoj petorci naišla trojica novajlija – Dangubić, Zagorac i Mika.

Posle tog rezultata Šćepanović je tražio tajm-aut, a na terenu je počelo da se menja. Trifunović je pogodio trojku, a Gordić je počeo da pogađa. Ceo tim je tada zaigrao dobru odbranu, predvođen Dangubićem i vratio se u igru.

Posle prve četvrtine bilo je 21:17 za Huventud, ali je Partizan sredinom druge četvrtine preokrenuo i poveo. Tu prednost je čuvao bukvalno do poslednjeg minuta.

Dobro su igrali crno-beli u drugoj i trećoj četvrtini, a u drugom poluvremenu je stekao i ogromnih 15 poena prednosti – 46:61.

Treba reći da je prednost Partizana mogla da bude i veća, ali se tokom celog meča mučio s penalima. Ipak, uprkos svemu tome, čudnom kriterijumu i promašenim penalima, imao 10 poena prednosti pred poslednju četvrtinu 61:71.

Dimitrijević je svojim poenima pokrenuo Huventud, koji je ponovo uspostavio kontrolu nad skokom i polako i sigurno prilazio. Partizan tada prosto nije mogao da pogodi koš, izlazila je lopta iz obruča bez obzira da li se šutiralo sa distance ili iz reketa.

Sa druge strane, posle poena Morgana Huventud je prišao na pola koša – 72:73.

Čuvali su se crno-beli nekako na kraju, ali je u samom finišu, tačnije 43 sekunde pre kraja dosuđen faul u napadu Pejdžu na Antu Tomiću. U narednom napadu Huventuda Jaramaz je faulirao Ribasa, koji koristi oba penala i ponovo vraća Huventud u vođstvo – 83:82.

Imao je Partizan vremena za poslednji napad, ali je Huventud igrao sjajnu, široku odbranu, tako da je Gordić izgubio loptu, baš kao i Mika pre njega. Jaramaz pravi nesportsku, a Feran Basas daje oba penala za 85:82.

Partizan u utorak dočekuje Veneciju.

22:39

Kraj, imao je Partizan pobedu

Ali je lošom igrom u poslednjoj četvrtini sve prokockao! 85:82

22:38

Poslednji minut

Jaramaz je faulirao Ribasa, koji koristi oba bacanja i Huventud ponovo vodi! 83:82. Još 42 sekunde...

22:36

Prava drama u Badaloni

Huventud posle dugo, dugo vremena ima napad za vođstvo, ali Morgan promašuje za tri. Pejdž je odigrao dobru odbranu. Ne može prosto lopta u koš! Dosuđen je faul u napadu Pejdžu na Tomiću. Još 43 sekunde, 81:82...

22:31

Traje nalet Huventuda

Ribas je priveo ponovo Huventud na pola koša, ali je Trifunović vratio iz prodora. Dobio je i ruku u glavu, ali nije bilo faula. Mnogo promašuje Partizan, Jaramaz je vidno iznerviran.

Jako, jako loš skok Partizana. Tomić ponovo primiče Huventud na pola koša. Još dva minuta!

22:27

Prosto neće lopta u koš

Ovo sada deluje pomalo haotično, na terenu deluje da je samo pitanje vremena kada će Huventud ponovo da povede. Nakon trojke Venture, domaćin je prišao na 77:79, a Jaramaz je istrčao u polukontru, ali je fauliran. Pogađa samo drugo - 77:80.

22:23

Prišao je Huventud na samo pola koša

Ni tajm-aut ništa nije doneo, Morgan pogađa i sada je samo minus tri, 70:73. Partizan igra slabiju odbranu u celom drugom poluvremenu, a ne može da pronađe rešenja u napadu, posle još jednog prokockanog napada, Morgan opet daje koš – 72:73.

Tomas odgovara sa dva vezana napada i to je ono što je potrebno Partizanu. Videćemo kako će to izgledati sad.

22:18

Problemi za Partizan

Nenad Dimitrijević daje koš uz faul, ali ga ne koristi, sa druge strane je uspeo Partizan da "porodi" koš preko Mike, samo da bi igrač iz Severne Makedonije odgovorio. 65:73, daleko je ovo od rešenog.

Pokušava Šćepanović da menja nešto, uveo je Dangubića umesto Jankovića, ali i niža postava ne daje poene. Sa druge strane Brodzijanski daje trojku i Huventud je tu – 68:73.

Šćepanović mora da traži tajm-aut.

22:14

Ulazimo u finiš!

Huventud opet zadaje probleme Partizanu u skoku, ali mu i pronalazi rupe u odbrani. Crno-beli su isterani iz reketa i posle nekoliko lakih poena, domaćin je prišao na 10 poena zaostatka u poslednjem minutu – 61:71.

Huventud se branio presingom po celom terenu i naterao Partizan na zbrzan kraj akcije, tako da je Janković napravio korake.

Mogao je Partizan da vodi više, ali je brzao u pojedinim momentima, ali problem su i penali – 7/15.

Čeka nas poslednjih 10 minuta.

22:05

Domaćin i dalje "prangija" spolja

Ne odustaje Huventud od trojki, šutnuo ih je 20 do sada, a pogodio 8. 52:63, Šćepanović traži tajm-aut.

22:03

Ne dozvoljava Partizan Huventudu da diše

Tomas je pogodio samo jedno bacanje, tako da se sada može konstatovati da Partizan ima problema u tom segmentu. Šut sa linije za slobodna bacanja sada je 8/15. Posle toga pogađa Gordić za maksimalnih +15, 46:61, ali Konor Morgan trojkom ne dozvoljava Partizanu da se još više "odlepi".

22:00

Otišla je utakmica "u meso"

Dobru odbranu igra Partizan, ali je promašivao u napadu, pošto  je i Huventud zaigrao jaču odbranu. Dva i po minuta je trebalo crno-belima da ponovo postignu poene i sada je 46:57 posle koša Tomasa. Trifunović daje jedno od dva bacanja i 46:58 na sredini treće četvrtine.

21:54

Trifunović i Jaramaz za najveću prednost Partizana

Para je dao koš, a Trifunović odgovorio trojkom! Jaramaz u kontri izblokiran, ali i fauliran 42:53, ali opet dobra odbrana i kontra Kodija - 42:55!

21:46

Hoće li Partizan izdržati u drugom poluvremenu?

Gordić 8, Jaramaz 7, Kodi 7, Janković 6, Pejdž 6, Tomas 4… Prilično ujednačeno u Partizanu.

21:40

Jako dobro poluvreme Partizana

Ima Partizan mnogo razloga za zadovoljstvo posle prvog poluvremena. I za brigu, naravno, ali svakako hrabri da je u prvom poluvremenu gubio 9 razlike (11:2), a onda pred sam kraj vodio 10 (38:48)!

Počeo je Šćepanović nekom čudnom petorkom sa Dangubićem, Stefanom Jankovićem i Mikom, ali je rotirao i pronašao "žicu" igračima. Gordić je svojim poenima, ali i igrom uneo mir u crno-bele, koji su polako "krckali" prednost Huventuda, a onda su trojke Gordića, Milera i Pejdža uspeli da naprave preokret.

Odlično je delovala i odbrana u drugom delu prvog poluvremena, podsetivši na ono "kidanje" od prošle sezone.

21:36

Kraj prvog poluvremena!

Ribas je pogodio poslednji šut i priveo Huventud na 40:48! 

Poluvreme

21:33

Dvocifreno vođstvo Partizana

Kodi pogađa iz teške pozicije i Partizan prvi put dolazi do dvocifrene prednosti – 38:48!

Još 17 sekundi do kraja poluvremena.

21:32

Opet Jaramaz!

Dimitrijević pogodio koš, ali na drugoj strani opet Jaramaz pogađa koš i dodatno bacanje i sada je 38:46.

Odlična odbrana Partizana sada, "miriše" na prošlu sezonu. Poslednji minut...

21:30

Jaramaaaaaz!

Jaramaz pogodio trojku i dodatno bacanje, opet je +7! 36:43

21:29

Proradila i spoljna linija crno-belih

Ribas odgovara na trojke, ali Pejdž se ne zaustavlja! Pritom je dosuđen i faul za Dangubića, ali se poeni priznaju. Sa druge strane, Doson pogađa jedno bacanje, Huventud brani napad, a onda Doson hvata ofanzivni skok i daje koš.

Odgovara Trifunović, tako da se može reći da je proradio malo i šut spolja Partizana.

"Pršti" na obe strane i sada je 36:39, dva minuta pre kraja prvog poluvremena.

21:25

Osetnija prednost Partizana

Kodi pogađa trojku, pa onda i Pejdž iz kontre i Partizan ima "+7" – 25:32

21:24

Ne može Partizan da pronađe šut, ali

Odbrana funkcioniše, crno-beli su pronašli skok, ali u napadu se traže rešenja. Spušta se lopta generalno na Miku, koji je promašivao do sada, ali je vezao neke poene. Kodi pogađa trojku, prvi za Partizan večeras! Rezultat je 25:29, 5:07 pre kraja prvog poluvremena.

21:18

Sjajan preokret

Janković ponovo daje koš i nerešeno je! Partizan sada počinje da hvata ritam, posle toga je pogodio i Dangubić, pa opet Janković i vodi Partizan 25:21.

21:14

Huventud ne prestaje da šutira, ali Partizan mu "diše za vrat"

Prvi ofanzivni skok za Partizan desio se u 11. minutu, a Janković je pretvorio u koš – 21:19.

Huventud nemilosrdno "prangija" trojke, šutnio je već 10 do sada, a pogodio tri.

21:11

Vodi Huventud sedam na kraju prve deonice

Razmenili su Ventura i Gordić trojke na kraju deonice, tako da je rezultat 21:17. Bolje deluje Partizan od kada je Gordić preuzeo organizaciju, ali ima problema sa skokom i penalima.

Crno-beli su pogodili smo jedno slobodno bacanje iz pet pokušaja.

Huventud ima 12 skokova, naspram Partizanovih pet, od čega pet ofanzivnih. To pravi razliku.

21:05

Muči se Partizan sa šutom

Promašio je Tomas oba penala koja je izvodio. Problem za crno-bele su i dva penala Mozlija i Mike dobijena već u prvoj četvrini. Gordić pogađa, sada je 16:14, dva minuta pre kraja prve deonice.

21:00

Trgnuo se Partizan

"Zategao" je  Partizan odbranu, pre svega zahvaljujući Dangubiću, ali nije popravio napad, jer skoro svi bacaju "cigle". Ujednačena je utakmica, 11:7 je četiri minuta pre kraja prve deonice. Gledamo i Mozlija na parketu, a ušao je i Pejdž. Videćemo kako njega služi šut.

Partizan ima već dva faula u napadu.

20:56

Trojka Jankovića posle tajm-auta

Prvi poeni Jankovića, povratnika u tim Partizana. 11:5 za Huventud. Vidi se da Partizanu fali organizacija u napadu, što je prvi pokazatelj neuigranosti. Ulazi Tomas u igru.

20:54

Doson pogađa, Šćepanović mora da reaguje

6'15'' Huventud vodi 11:2, Partizan iz igre šutira 1/7, Šćepanović mora da traži tajm-aut.

20:52

Prvi poeni Partizana

7' Posle duže od dva minuta Mika postiže prve poene za Partizan, 9:2. Oba tima su promašivala do sada.

20:48

Meč je počeo!

Tomić je postigao prvi poen, ali je ostao da leži posle koša i sada šepa. Zagorac ima problema sa leđima...

20:46

Odmah iznenađenje u petorci Partizana!

Huventud: Šon Doson, Pau Ribas, Vladimir Brodzijanski, Feran Basas, Ante Tomić

Partizan: Kodi Miler-Mekintajer, Ognjen Jaramaz, Nemanja Dangubić, Stefan Janković, Erik Mika

Vlado Šćepanović je u prvi tim ubacio dvojicu novajlija, Dangubića i Miku, umesto očekivanih Zagorca i Mozlija ili Jankovića, a tu je i Janković. 

20:03

Bliži se početak, crno-beli se zagrevaju

Ovo su fotografije sa lica mesta. Još malo...

19:19

Dobrodošli u MONDO live!

Ostanite uz nas dok pratimo duel prvog kola Evrokupa između Huventuda i Partizana u Badaloni.

UKRATKO

  • Partizan je poslednju takmičarsku utakmicu odigrao 9. marta
  • Huventud je odigrao tri kola ACB lige
  • Partizan je bez Veličkovića i Anglole
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Logika

Partizan duplo bolji tim. Koliko su sudije pomagale govori činjenica da je Huventud samo 2 puta vodio na utakmici :)

Najnovije