• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN PORAŽEN U DERBIJU POSLE NEVIĐENE DRAME! Trojka uz zvuk sirene za trijumf Budućnosti

Autor Pavle Knežević

Pratite sa nama prvi veliki derbi nove sezone ABA lige

 PARTIZAN PORAŽEN U DERBIJU POSLE NEVIĐENE DRAME! Trojka uz zvuk sirene za trijumf Budućnosti Izvor: ABA liga/Partizan NIS, Dragana Stjepanovic

Partizan i Budućnost odigrali su jednu od najboljih utakmica u ABA ligi! Posle dva produžetka i velike drame, Budućnost odlazi kući s pobedom.

Partizan - Budućnost 20:22, 21:24, 19:17, 18:15

Odigrali su veliki rivali epski i spektakularni meč u Hali sportova. Oba tima su mogla da prelome meč ranije, ali nisu.

Bila je bolja Budućnost tokom većeg dela meča, vodila je duže vremena, ali je Partizan pokazao veliki karakter, uspeo da se vrati i povede. U napetoj završnici mogao je da pobedi bilo koji tim i bilo bi zasluženo, na kraju je lopta otišla na stranu Podgoričana.

Kobs i Rid bili su odlični, naročito ovaj prvi. Budućnost je već u prvoj četvrtini stigla do osam poena prednosti, ali se Partizan približio.

Imala je Budućnost u jednom trenutku i 10 poena prednosti, ali je Partizan u završetku treće i početkom četvrte četvrtine napravio seriju 16:0 i preokrenuo.

Posle toga se igralo maltene koš za koš. Budućnost je četiri sekunde pre kraja povela sa pola koša prednosti, a Partizan je u preostalom vremenu uspeo da dođe do linije za slobodna bacanja. Vil Mozli je iskoristio samo jedno, tako da se otišlo u produžetak.

U dodatnih pet minuta situacija se kretala slično i nijedan tim nije iskoristio šanse, odnosno sprečio je rivala da trijumfuje.

U drugom produžetku, Kobs je trojkom i sa dva bacanja povisio na 96:92, a Partizan izjednačio i imao napad za preokret, ali je Jaramaz promašio. Nikola Ivanović 17 sekundi pre isteka 50. minutu pogodio za 98:96.

Šćepanović je na tajm-autu crtao akciju za Zagorca, ali je Budućnost to sprečila, samo da bi Kodi iz gotovo nemoguće pozicije pogodio trojku na 1,3 sekundu do kraja.

Delovalo je da je gotovo, ali je Mijović nacrtao akciju za Danila Nikolića, a ona je bez greške izvedena i Budućnost je slavila veliki trijumf!

PARTIZAN: Mika 12, 3sk, Mekintajer 15, 6sk, 3as, Zagorac 12, 5sk, Pejdž 3, Dangubić 10, Gordić 10, 2sk, 3as, S. Janković 6, 7sk, Jaramaz 24, 7as, N. Janković 3, 3sk, Tomas 1, Trifunović nije igrao, Mozli 3, 4sk.

BUDUĆNOST: Kobs 27, 8as, Ivanović 11, 5as, Edžim 10, 6sk, Šehović 9, D. Nikolić 21, 4sk, Apić 12, 5sk, Z. Nikolić, Von, Popović, Rid 11, Žugić.

Iz minuta u minut:

Startne petorke:

Partizan: Miler-Mekintajer, Zagorac, Jaramaz, Tomas, Mozli

Budućnost: Kobs, Edžim, Nikolić, Popović, Rid

DRUGI PRODUŽETAK:

Neverovatan pogodak Danila Nikolića, postiže trojku i donosi trijumf Budućnosti - 99:101

TROJKA MEKINTAJERA UZ ZVUK SIRENE! Šta je ovo!!! Težak napad, ali Kodi iz koraka unazad postiže trojku preko ruke! 99:98! Sekund do kraja!

U poslednjem minutu Jaramaz je promašio "flouter", Budućnost je imala ceo napad, a Ivanović je pogodio preko Mike i to pošto mu je ispala lopta! 96:98, 18 sekundi pre kraja!

Jaramaz je položio, a onda je Kodi pogodio oba bacanja – NEREŠENO! 96:96, 1:20 do kraja drugog produžetka!

Kratki prekid, pregledaju sudije snimak, na kraju Kobs ide na liniju za slobodna bacanja. Pogađa oba – 92:96. 2.11 do kraja.

Nikola Ivanović i njegovo neprevaziđeno samopouzdanje! Daje jako važnu trojku iz teške pozicije u prvom napadu za Budućnost!Kodi polaže, a onda i Kobs daje "flouter". Apić pravi petu ličnu, tako da je sada Mika jedini centar na parketu. 90:91, a onda Kobs daje trojku 90:94! Mika daje lake poene 92:94.

PRODUŽETAK:

Kobs do Apića koji zakucava, nerešeno! 86:86, još jedan produžetak!

Lep i efikasan napad Partizana! Pik en rol, Jaramaz je spustio loptu Miki, koji se spuštao ka košu i lako položio – poeni zlata vredni, 86:84. Tajm-aut Mijovića, još 25 sekundi…

Auh! Promašuje Budućnost napad, ali hvata ofanzivni skok i opet Apić do Nikolića, koji pogađa zicer i izjednačuje 84:84. Još 36 sekundi…

1.11 Koraci Apića, pa promašaj Dangubića, pa opet promašuje Apić, ređaju se promašaji, ovo je ona faza utakmice kada svaki poen zlata vredi. Danilo Nikolić šravi četvrti penal, Mika ide na liniju za slobodna bacanja. Napeto je ovo i gledati, kamoli igrati. Amerikanac pogađa oba – 84:82, još 71 sekund do kraja.

2.54 Edžim i Rid imaju po pet penala, što je velika prednost za Partizan u produžetku. Kod crno-belih Mozli i Pejdž imaju po četiri. Kobs je dao dva penala, odgovorili su Jaramaz i Kodi, a onda Mozli pravi peti penal. Hendikep za domaći tim. Ulazi Mika. Ivanović pogađa oba penala – nerešeno! 82:82.

ČETVRTA ČETVRTINA:

Partizan je imao četiri sekunde za napad, ali Mozli ide na liniju za slobodna bacanja dve sekunde pre kraja. Mozli promašuje prvo i pogađa drugo, igraće se produžetak! 78:78

Nikolić pogađa posle dodavanja Apića i Budućnost ponovo vodi! Pola koša, još četiri sekunde...

Edžim je napravio peti faul, ali je Budućnost odbranila napad, a onda i nije iskoristila svoj. Vili Rid takođe završava utakmicu. Jaramaz ide na penale 30 sekundi pre kraja i pogađa oba. Vodi Partizan 77:76!

Au, šta se sve dešava, ovo je prava tragedija što nema publike, ovo su situacije i mečevi koji se pamte. Fali huk sa tribina i energija umesto sablasne škripe patika i dobacivanja sa klupi. Posle dve "mrtve lopte", Edžim je izborio loptu za Budućnost, a onda i dao koš i Podgoričani opet vode – 75:76. Istekao je napad crno-belih, još 1.34 do kraja.

Rid pogađa oba penala, a onda u polukontri Kobs sa pola terena baca Ridu za eli up! Spektakl, 75:74 vodi Partizan 2.51 pre kraja meča.

3.33 Jaramaz krade loptu, petu za Partizan u ovoj deonici, i pogađa iz kontre za +6 – 74:68. Ivanović brzo vraća, ima Budućnost priključak, velika borba u Hali sportova, pravi derbi, kao da je treća utakmica plej-ofa, a ne drugo kolo ligaškog dela sezone. Nikola Janković daje jedno bacanje – 75:70. 

4.53 Apić konačno daje koš, šest minuta je trajao "sušni period" Budućnosti, ali vraća odmah Jaramaz. Edžim daje trojku, 71:68 na sredini deonice, tek nas čekaju uzbuđenja. Dangubić pogađa jedno od dva penala, 72:68.

6.22 Vili Rid pravi faul u napadu, celih pet minuta bez koša Budućnosti! Mekintajer daje koš, njegovi prvi poeni stigli su u 34. minutu. Vodi Partizan 67:63, a onda je odigrao SPEKTAKULARNU odbranu, da bi Kodi bio fauliran u kontri. Kakav preporod Partizana, kakva energija! Kodi sa penala pogađa oba – 69:63. To je serija Partizana 16:0.

8.00 KONAČNO! Iz četvrtog napada Partizana za vođstvo, Jaramaz pogađa trojku! Vodi Partizan 65:63, to je serija 12:0 domaćih!

Jaramaz pogađa oba bacanja i prilazi na poen zaostatka, 62:63. Partizan igra jako agresivnu odbranu, presing na pola terena i seče napad Budućnosti. Gordić promašuje iz okreta, nepotrebno statičan napad crno-belih. Na drugoj strani Vili Rid pravi korake. Živo je, lomi se, da je publika u hali, sada bi ključalo. Gordić opet promašuje za tri, to su propuštena dva napada za vođstvo Partizana.

TREĆA ČETVRTINA:

Zagorac polaže u kontri – 60:53, furiozan kraj četvrtine za Partizan!

1.17 Apić pogađa oba penala i Budućnost prvi put dolazi do dvocifrene prednosti – 53:63, ali Gordić odmah daje trojku sa DEVET METARA! Zagorac u kontri daje lake poene (silazna putanja), to je pet brzih poena Partizana, tako da Mijović traži tajm-aut.

2.38 Kobs daje dva penala, potom Janković daje koš, pa onda Dangubić pogađa jedno od dva bacanja. Nakon toga, usledilo je još penala – Danilo Nikolić je bio precizan oba puta. Posle neiskorišćenog napada Partizana, Zagorac faulira Nikolića. Mora Šćepanović da traži tajm-aut. Košarkaš Budućnosti daje oba bacanja i to je 53:61, maksimalna prednost ponovo. 

4:24 Vili Rid sad daje koš – 7 poena, 7 skokova. Jako raznovrstan i dubok napad Budućnosti. Sa druge strane, Partizan ne može prosto da pronađe rešenja u napadu i nateran je da se svodi na individualne pokušaje. Zagorac konačno pogađa trojku nakon što je spasio, kako je delovalo, izgubljeni napad svog tima. Potom Zagorac dobar u odbrani, a onda težak promašaj za tri. Šteta, bio je u dobrom ritmu zare. 50:55.

5.48 Dangubić daje koš na asistenciju Gordića u kontri. To su laki poeni za Partizan. Edžim pravi faul u napadu, potom Gordić promašuje trojku, a onda Nikolić daje novi koš i vraća prednost. Odličan nastup krilnog centra Budućnosti do sada, pogađa iz okreta, iz iskoraka, odlično igra i leđima košu, sada idu gosti preko njega. Janković je nekako uz zvuk sirene daje koš za 47:53. Crno-beli potom prave dva brza faula i izlaze iz bonusa. Problemi.

8.11 Nikolić daje koš, pa posle dobre odbrane još jedan uz faul Tomasa, koji mora iz igre. Siguran je igrač Budućnosti i to je najveća prednost gostiju – 43:51.

Počelo je drugo poluvreme, Petar Popović promašuje šut Budućnosti, a onda se sudario sa Tomasom i morao da izađe. Erik Mika daje prvi koš u drugom poluvremenu – 43:46.

Vrlo dobro prvo poluvreme, ovo više liči na plej-of utakmicu nego na drugo kolo ligaškog dela. Partizan ima problema sa realizacijom i organizacijom napada, ali Budućnost igra dobru odbranu. Gosti vode zahvaljujući boljem šutu i raspoloženom Kobsu, koji je dao 16 poena. Šehović je dodao 9, Apić 8. Najefikasniji u Partizanu je Jaramaz sa 9 poena, dok je Gordić dodao 7.

DRUGA ČETVRTINA:

Kraj: Kobs pogađa, utisak je, sve. Partizan nema rešenja za njega. Budućnost konstantno vodi i ne dozvoljava rivalu da otme vođstvo. Budućnost ima 66 odsto šuta za dva. 41:46

2.39 Šehović vraća trojku, sjajno se kreće. Probao je Pejdž da vrati, ali ne prolazi to, sa druge strane Šehović je opet precizan – 33:39! Dobra potom odbrana Budućnosti, ali promašuje Ivanović. Partizan pokušava brzom kontrom da promeni tempo meča, ali gosti to ne dozvoljavaju. Faul i Zagorac ide na liniju za penale – pogađa oba. Posle dobre odbrane, pogađa Partizan 37:39. Mijović zove tajm-aut!

3.48 Jaramaz daje koš, a onda i trojku – nerešeno! 33:33. 

5.38 Mnogo je bolji Partizan u skoku, 13:6, ali promašuje koš – 8/17 za dva, 3/7 za tri, 3/6 penali. Apić je vezao četiri poena za vođstvo Budućnosti 28:33, ali onda pravi treću ličnu grešku. Eto malo dobrih vesti za Partizan. Sad se domaćin baš muči da postigne koš iz igre, Kodi je fauliran, ali promašuje oba penala. To je PET promašenih slobodnih bacanja.

7.15 Mijović je posle izjednačenja tražio tajm-aut i promenio napad Budućnosti. Apić daje koš, a onda Gordić gubi loptu. U igru se vraća Kodi, mnogo je bolji protok lopte u napadu Partizana, mnogo više kretnji trenutno, ali čvrsta je odbrana Budućnosti. Šehović faulira Dangubića, a sudije Hordov i Pukl posle pregledanja snimka odlučuju da nije bio nesportski prekršaj.

Dangubić je pogodio samo drugo bacanje – 28:29.

8.28 Apić daje koš, Dangubić atraktivno zakucava, a onda Šehović i Pejdž razmenjuju trojke, a onda Gordić prolazi Ivanovića i daje koš. Pršti u Hali sportova! 27:27!

PRVA ČETVRTINA:

Kraj prve četvrtine: Ima problema Partizan u napadu, kako sa organizacijom, tako i sa šutom. Gordić je iskoristio poslednjih devet sekundi za individualnu akciju, ulaz i polaganje uz dodatno bacanje. Siguran je plejmejker crno-belih, iskoristio je mali poklon gostiju. Kraj prve četvrtine – 20:22. Kobs je sjajan, već je dao 12 poena.

1.30 Pejdž dobija blok, istrčava i promašuje, ali Stefan Janković se dobro postavio i daje koš, uz faul, ali maši slobodno bacanje. Ipak, bacio se na tu loptu i izborio faul, ali su se spetljali domaći košarkaši. Stefan Janković je u centru pažnje trenutno. Partizan staje u zonu.

2.00 Partizan dobro brani, ali Kobs pogađa iz daljine, da bi Dangubić uzvratio trojkom! Bilo bi dobro da se i on raspuca i donese dodatne mogućnosti u napadu crno-belih. Kobs opet pogađa, a onda i Stefan Janković. Presekli su crno-beli napad, ali Stefan promašuje za tri i propušta šansu da povede. Sa druge strane je efikasan Kobs, njegov već deveti poen. Još dva minuta.

4.35 Rid pogađa koš i Budućnost vodi 13:6. odgovara Mika, ali odmah pravi nepotreban faul. Partizan je potom uspeo da odbrani pik en rol napad Kobsa i Rida, što je ohrabrenje za domaći tim. Mika hvata "otpadak" i pogađa koš, vezao je četiri poena – 10:13 u Hali sportova.

6.32 Edžim pogađa za vođstvo Budućnosti 8:3, ali Zagorac odgovara trojkom! Veći problem je što Mozli pravi faul, svoj drugi za manje od četiri minuta, to je najveći problem za Partizan trenutno. Menja ga Mika. Rid pogađa drugo slobodno bacanje – 6:9.

7.35 Tomas pogađa drugo bacanje za izjednačenje, ali Danilo Nikolić daje trojku bez problema sa "svoje" pozicije. Budućnost je počela sa dve trojke 3:6

9' - Počeo je meč trojkom Kobsa, Jaramaz odgovara poenima iz prodora - 2:3.

N A J A V A

Vreme je za prvi veliki derbi nove sezone u ABA ligi – Partizan dočekuje Budućnost u meču sa mnogo značaja za oba tima.

Partizan je u prvom kolu dobio pravu košarkašku lekciju od Borca, koji je neočekivano pobedio, dok je Budućnost bez problema savladala Split. To je crno-belima bio drugi poraz u drugoj utakmici sezone. U Evrokupu su se vratili, sada to isto treba da urade u ABA ligi.

U utakmicama ovih rivala poslednjih godina kao po pravilu pobeđuju domaćini, ali svaka je teška, napeta i neizvesna.

Budućnost igra odlično, pošto je Evrokup počela sa dve pobede, tako da ima sva tri trijumfa na početku sezone.

Oba ova rivala su kandidati za titulu i u samom su vrhu i pobede ne smeju da se ispuštaju, bez obzira što je početak sezone.

Podgoričani su se lepo pojačali u prelaznom roku, bez obzira što su ostali bez dvojice važnih igrača. Najveći hendikep Partizana večeras je igranje bez publike.

Šta vi kažete?

Anketa

Ko pobeđuje u prvom velikom derbiju ove sezone u ABA ligi?

  • Partizan tesno

    0% (0)

  • Budućnost tesno

    100% (1)

  • Budućnost ubedljivo

    0% (0)

  • Partizan ubedljivo

    0% (0)

  • Teško je reći, biće borba do samog kraja

    0% (0)

Ko pobeđuje u prvom velikom derbiju ove sezone u ABA ligi?

Rezultati

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC