Košarka

"Da ne budem shvaćen pogrešno - najgorih šest dana u životu u Crnoj Gori!"

Autor Dragan Šutvić

Šta je u odjavi utakmice sa Mornarom rekao trener Igokee Dragan Bajić?

Izvor: MM/© MN press, all rights reserved

U prvoj utakmici u 2021. godini – visok poraz.

Igrači Igokee gostovali su večeras u Baru ekipi Mornara, koja je trijumfovala rezultatom 90:76, i prekinula niz sjajnih rezultata bh. šampiona u ABA ligi.

Do večeras, "igosi" su trijumfovali na posljednja četiri meča, te su imali čak devet trijumfa na posljednjih deset utakmica.

Ipak, oslabljeni pod tablom, neigranjem Nikole Jovanovića i Džekija Karmajkla, nisu mogli mnogo da naprave u duelu sa raspoloženim Baranima.

"Čestitam Mornaru na više nego zasluženoj pobjedi, želim im mnogo sreće u daljem toku sezone i da će sezoni završiti kako su i zamislili. Da me pogrešno ne shvate Bar, Podgorica i Crna Gora, ne znam da sam proveo gorih šest dana u ovoj zemlji. Tri dana smo bili u Podgorici, stalno je kiša padala, nismo mogli izaći, naveče smo samo išli na trening. To je psihički djelovalo prvo na mene, a onda i na momke. Isto je bilo i u Sutomoru, naveče smo dolazili na trening, ali tako je kako je", podsjetio je Bajić, prije svega, na činjenicu da je delegacija Igokee i posljednje dane prošle godine provela u Crnoj Gori.

Isprva je bilo planirano da se u najavi meča sa Mornarom odigra i zaostala utakmica šeste runde protiv Budućnosti, ali prste je upleo – korona virus.

A što se tiče same utakmice sa Mornarom...

"Radi se, po meni, o jednoj od najboljih napadačkih ekipa i jako je teško igrati protiv ekipe koja može da kazni svaku situaciju. Vidjeli ste i sami da smo na poziciji četiri igrali sa Atićem i Jošilom, a oni imaju Gebrijela i Bjelicu. Ilić nije igrao mjesec dana, a morao je da pokriva neprirodnu poziciju pet. Bili smo hendikepirani izostankom Karmajkla i Jovanovića, bilo je nenadoknadivo", rekao je Bajić, čija ekipa je ostala na četvrtom mjestu.

U narednom kolu, Igokea će sljedeće nedjelje, od 12 časova, gostovati Megi.

TABELA: Mornar 11-2, Crvena zvezda 10-2, Mega 9-4, Igokea 9-3, Partizan 7-6, Budućnost 9-1, Cedevita Olimpija 7-3, Krka 5-7, Split 4-9, FMP 3-9, Borac 3-8, Cibona 3-8, Zadar 2-7, Primorska 0-13*.

*NAPOMENA: Primorska je izbačena iz lige, pa će svaka njena utakmica biti registrovana rezultatom 20:0 za protivnika.