Tijesno

Psihički smo se spustili, utakmica je biti ili ne biti! Partizan mora do trijumfa ako želi u četvrtfinale

Autor Bojan Jakovljević

Poslije serije dramatičnih poraza moraju da nađu snage za pobjedu

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana nalaze se u prilično lošoj situaciji. Za pobjedu ne znaju od 3. januara, a sada je pod znakom pitanja i da li će u klubu da ostane Sašo Filipovski.

Pred važnu utakmicu sa Metropolitanom za klupsku televiziju govorio je košarkaš crno-bijelih Uroš Trifunović koji je istakao da su on i njegovi saigrači psihički posustali, ali da i dalje vjeruju da mogu dalje.

Problem je i taj što moraju da naprave 19 poena razlike kako bi otišli u četvrtfinale Evrokupa.

"Nema šta, utakmica je biti ili ne biti. Ako zbir razlike bude 19 proći ćemo, jedino nam je to u glavi i za to se spremamo. Nije lako psihički kada se uđe u seriju poraza. Ovi porazi su nas malo psihički spustili, ali svi ovdje vjerujemo da možemo da dostignemo tih 19 razlike i idemo ka tome", rekao je Trifunović.

Košarkaši Partizana igraju u srijedu od 20.30 protiv francuskog Metropolitana  u Ljubljani, utakmicu posljednjeg šestog kola Top 16 faze Evrokupa.

Crno-bijeli su pogoršali sebi situaciju u prošlom kolu jer su izgubili do Trenta. Sada ne samo da moraju da trijumfuju protiv francuskog kluba već i moraju da navijaju da Lokomotiva pobijedi Trento, a da te dvije pobjede u zbiru budu sa 19 poena razlike.

U ABA ligi Partizan je nanizao čak šest poraza, u subotu je dramatično u produžetku izgubio od Cibone. Trifunović je tada odigrao dobru utakmicu i ubilježio 20 poena, zadovoljan je, ali žali zbog poraza.

"Drago mi je što sam odigrao dobro i iskoristio minute, ali mi je mnogo krivo što smo izgubili. Nadao sam se da ćemo da pobijedimo pogotovo mojom dobrom partijom", istakao je Trifunović.