• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još nisam svjestan šta sam uradio: Novaku je jedno posebno važno - kod kuće sam, među svojima!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"San jednog dječaka, bio je da osvoji Vimbldon i postane broj jedan"

 Još nisam svjestan šta sam uradio Novak Đoković je jedno posebno važno - kod kuće sam, među svojima! Izvor: MN PRESS

Jedan dječak je sanjao i dosanjao svoj san!

Novak Đoković ušao je u istoriju rekordom po broju nedjelja provedenih na ATP vrhu. Srpski teniser ušao je u 311. nedjelju koju provodi na prvom mjestu i tako u prašini ostavio Rodžera Federera koji je bio prvi 310 nedjelja.

Možda će vas zanimati

Tim povodom, srpski as došao je u Beograd da proslavi nestvarni uspjeh, a u intervjuu koji je dao za "RTS" emotivno je govorio u cilju koji je zadao sebi još dok je bio dijete, a dotakao se i žena koje su obilježile njegove karijeru.

"Vjerovatno još nisam u potpunosti svjestan i ne znam da li ću biti u potpunosti svjestan svojih uspjeha i dostignuća za vrijeme aktivne karijere, navikao sam na kolosijek da nakon nekoliko nedjelja moram da se okrenem novom izazovu, turniru, postavljanju novih ciljeva... Mnogo mi je drago što sam dočekao tu famoznu 311. nedjelju u Beogradu, među svojim narodom, ljudima", rekao je Nole i dodao da proslava ne bi bila ista da nije došao u prestonicu.

"Da sam nekoliko dana pred ovaj dan proveo negdje drugdje vjerovatno bi dan bio drugačiji, ovako sam osjetio pripremu svih ljudi koji me podržavaju i na tome sam zahvalan", istakao je najbolji teniser svijeta.

Priznao je da nije shvatao koliko njegovi uspjesi donose sreću ne samo njegovoj porodici, već i cijeloj Srbiji i regionu, ali da je 2011. godine kada je osvojio Vimbldon i došao da svečano predstavi pehar cijeloj zemlji osjetio nevjerovatno veliku podršku.

"Kada sam imao sedam godina postavio sam sebi cilj, a to je bio zapravo san dječaka da osvoji Vimbldon i da postane broj jedan. Taj san sam ostvario 2011, imao sam podršku najbližih oko sebe da to proslavimo, ali nisam imao svijest koliki je to imalo značaj za našu zemlju i region dok se nisam ovdje vratio da to proslavim dan nakon finala. To što sam doživio, taj doček i podrška, to je nešto na čemu ću biti vječno zahvalan. Pamtiću to kao jedno od ljepših životnih iskustava. Tada sam osjetio da moj uspjeh obuhvata veći broj ljudi", ispričao je svjetski broj jedan i objasnio da se tada sve promijenilo.

"Nakon toga se moj pristup promijenio, nosio sam veću odgovornost, radost, sreću i veselje prema svakom uspjehu, jer sam znao da ga dijelim sa mnogo ljudi. Gdje god da igram u svijetu, iako je malo sablasno pošto se sad igra pred praznim tribinama, osjećam podršku i to me nosi, daje mi motivaciju i snagu", poručio je Đoković i onda počeo drugu temu koja je kako je istakao trenutno važna.

"Važan datum za mene se pogađa na bitan dan, internacionlani dan žena. Čestitao bih ženama koje su se tokom istorije namučile i doživjele da slavimo dan žena iako bi svaki dan trebalo da bude dan žena", rekao je Nole pa je objasnio koliko su dame bitne u njegovoj karijeri.

"Žene su u mojoj karijeri i životu napravile ogromnu razliku, majka me je odgojala nježno i žrtvovala se,  Jelena Genčić koja je moja teniska majka, žena koja je imala izuzetan uticaj na moje teniske početke, i naravno supruga Jelena sa kojom sam više od 15 godina koja je dan danas ogromna podrška", rekao je Novak i zaključio da je privilegovan što ima toliko dama oko sebe koje su tu bile za njega i na terenu i van njega.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC