• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakov rezultat decenijama niko neće ponoviti: Đokovićev teniski otac ućutkao zapadne medije i poslao snažnu poruku

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

On je pratio rane uspjehe najboljeg na svijetu

 Nikola Pilić Novak Đoković Noletov rezultat decenijama niko neće ponoviti Izvor: MN PRESS

Prije nego što je svjetski broj jedan Novak Đoković krenuo da niže pobjede i titule prošao je put čuvene akademije.

Tu akademiju vodio je legendarni Nikola Pilić koji je bitno ime za Noletovu profesionalnu karijeru jer je bio tu kada je Srbin počeo da pravi prve ozbiljnije korake ka uspjehu.

Možda će vas zanimati

Pilić je poznat kao Novakov teniski otac, a sada je oduševljen onim što je njegov čuveni učenik dostigao. Đoković je zvanično zakoračio u 311. nedjelju na vrhu ATP liste i iza sebe ostavio Rodžera Federera sa 310 nedjelja provedenih na prvoj poziciji.

Čuveni teniski trener vjeruje da je takav uspjeh kakav je napravio srpski as neponovljiv i da je teško da se u narednih deset godina pojavi neko ko će da napravi isti rezultat.

"Broj nedjelja na prvom mjestu ATP liste je jako bitan rezultat, barem jednako bitan broju grend slem titula. Ko god da je ostao 311 nedjelja na broju jedan, to je veliki uspjeh bez obzira kako se zove. Teško da će neko u sljedećim decenijama moći da prestigne taj rezultat", rekao je za "Glas Srpske" nekadašnji teniser.

"Kako se sport mijenja, barem narednih deset godina neće biti novog Novaka, Rodžera ili Rafe. Ovo je predivan uspjeh. I ne samo to, Đoković će u mjesecima koji slijede da popravi sadašnji rekord", poručio je jasno veliki stručnjak., koji je istakao da je rano uvidio prednosti srpskog asa.

"Vrlo rano je počeo da osvaja turnire, sa samo 16  godina je uzeo Evropsko prvenstvo u singlu i dublu. Već sam tada mogao da kažem da je izuzetni sportista, da su njego karakter, glava i fokus nevjerovatni", dodao je Pilić, a za kraj zapadnim medijima poručio da bi trebalo više pažnje da posvete uspjehu srpskog asa.

I to nije prvi put da je takvu poruku legendarni Pilić poslao medijima.

"Taj zapadnjački način razmišljanja me nervira. U odnosu na Federera i Nadala, Đoković dobija premalo pažnje i prostora s obzirom na to što je do sada postigao"j zaključio je Nikola Pilić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC