"Pao" je Split

Proradio Zvezdin motor – Kori Volden: Crveno-bijeli u Hrvatskoj napravili važan korak ka vrhu!

Autor Bojan Jakovljević

Amerikanac odigrao najbolji meč od oporavka od korone. Vodio je crveno-bijele do pobjede na teškom gostovanju u Dalmaciji!

Izvor: MN PRESS

Na početku nedjelje "vječitog derbija", Crvena zvezda se vraća iz Hrvatske sa tri dobre vijesti:

Kao prvo i najvažnije, pobijedila je Split 71:60 na terenu na kojem je pala Budućnost, veliki rival Radonjićevog tima u borbi za vrh.

Kao drugo, dočekala je konačno "onog pravog" Korija Voldena, borbenog beka koji je zaigrao kao prije februarske pauze zbog korone. Dok se Džordan Lojd ponovo mučio i promašio praktično sve (1/12 iz igre, 0/7 za tri) i dok u završnici nije bilo isključenog kapitena Branka Lazića, Volden je snažno vodio tim ka 15. trijumfu u ABA ligi.

Kao treće, kada je bilo najvažnije, Zvezda je odigrala čvrsto, smireno i pobjedom ušla u sedmicu u kojoj je očekuje duel protiv Himkija u Evroligi (petak), a potom i derbi protiv Partizana u "Pioniru" u nedjelju. Uz to, večeras je bila kompletnija i za Duopa Rita, koji nije zaigrao, ali je bio sa ekipom takođe poslije oporavka od korona virusa.

Radonjić polako dobija ono što traži nedjeljama - kompletan tim na raspolaganju. Njegova ekipa večeras je bez trzavica privela meč kraju, u svom prvom "jadranskom" meču od sredine februara. Bio je to borbeni duel, u kojem su Splićani bili ravnopravni do sredine posljednje četvrtine, kada su počeli da gube lopte u nizu.

U sudaru sa čvrstom Zvezdinom odbranom, domaći su ispustili čak 21 loptu u napadu i to je ipak bio preveliki luksuz za duel protiv evroligaša.

Uz Voldena, najbolji među crveno-bijelima bio je Ognjen Dobrić, a potencijalni tragičar mogao je da postane Branko Lazić, koji je sredinom posljednje četvrtine isključen zbog nesmotrenog poteza - udaranja laktom Marka Lukovića u reketu.

Split je u tom napadu imao šansu da potpuno "istopi" Zvezdinu maksimalnu prednost od osam poena (62:54), ali je tu situaciju iskoristio samo za trojku Roka Lenija Ukića. Nove šanse za domaće poslije toga nije bilo.

SPLIT: Đoković 2, Perković, Gizdavčić, Perasović 2, Kedžo 12, Ukić 11 (6 as), Marčinković 5, Šarić, Čampara 9, Babić 5, Luković 12 (9 sk, 5 izg), Marić 2.

ZVEZDA: Hol, Volden 24, Lojd 4 (5 as), Uskoković, Davidovac 7 (9 sk), Lazić 8, Rit, Dobrić 12 (9 sk), Simonović 5, Kuridža 8, Kuzmić 2, Noko 1..

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt