• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proradio Zvezdin motor – Kori Volden: Crveno-bijeli u Hrvatskoj napravili važan korak ka vrhu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Amerikanac odigrao najbolji meč od oporavka od korone. Vodio je crveno-bijele do pobjede na teškom gostovanju u Dalmaciji!

 Split - Crvena zvezda 60:71 ABA liga Izvor: MN PRESS

Na početku nedjelje "vječitog derbija", Crvena zvezda se vraća iz Hrvatske sa tri dobre vijesti:

Kao prvo i najvažnije, pobijedila je Split 71:60 na terenu na kojem je pala Budućnost, veliki rival Radonjićevog tima u borbi za vrh.

Možda će vas zanimati

Kao drugo, dočekala je konačno "onog pravog" Korija Voldena, borbenog beka koji je zaigrao kao prije februarske pauze zbog korone. Dok se Džordan Lojd ponovo mučio i promašio praktično sve (1/12 iz igre, 0/7 za tri) i dok u završnici nije bilo isključenog kapitena Branka Lazića, Volden je snažno vodio tim ka 15. trijumfu u ABA ligi.

Kao treće, kada je bilo najvažnije, Zvezda je odigrala čvrsto, smireno i pobjedom ušla u sedmicu u kojoj je očekuje duel protiv Himkija u Evroligi (petak), a potom i derbi protiv Partizana u "Pioniru" u nedjelju. Uz to, večeras je bila kompletnija i za Duopa Rita, koji nije zaigrao, ali je bio sa ekipom takođe poslije oporavka od korona virusa.

Radonjić polako dobija ono što traži nedjeljama - kompletan tim na raspolaganju. Njegova ekipa večeras je bez trzavica privela meč kraju, u svom prvom "jadranskom" meču od sredine februara. Bio je to borbeni duel, u kojem su Splićani bili ravnopravni do sredine posljednje četvrtine, kada su počeli da gube lopte u nizu.

U sudaru sa čvrstom Zvezdinom odbranom, domaći su ispustili čak 21 loptu u napadu i to je ipak bio preveliki luksuz za duel protiv evroligaša.

Uz Voldena, najbolji među crveno-bijelima bio je Ognjen Dobrić, a potencijalni tragičar mogao je da postane Branko Lazić, koji je sredinom posljednje četvrtine isključen zbog nesmotrenog poteza - udaranja laktom Marka Lukovića u reketu.

Split je u tom napadu imao šansu da potpuno "istopi" Zvezdinu maksimalnu prednost od osam poena (62:54), ali je tu situaciju iskoristio samo za trojku Roka Lenija Ukića. Nove šanse za domaće poslije toga nije bilo.

SPLIT: Đoković 2, Perković, Gizdavčić, Perasović 2, Kedžo 12, Ukić 11 (6 as), Marčinković 5, Šarić, Čampara 9, Babić 5, Luković 12 (9 sk, 5 izg), Marić 2.

ZVEZDA: Hol, Volden 24, Lojd 4 (5 as), Uskoković, Davidovac 7 (9 sk), Lazić 8, Rit, Dobrić 12 (9 sk), Simonović 5, Kuridža 8, Kuzmić 2, Noko 1..

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC