Košarka

U ABA će "prštati" i u borbi za opstanak – velika pobjeda Borca! Kad je bilo najvažnije, Malinin tim razbio u Sloveniji

Autor Dragan Šutvić

Nikad ljepši rođendan perspektivnog srpskog trenera!

Izvor: MN PRESS

Pobjeda koja ostavlja Borac u životu i potpuno "otvara" borbu za opstanak u ABA ligi!

Krka – Borac 74:94 (24:18, 18:26, 22:27, 10:23)

Borac je stigao u halu "Leon Štukelj" sa četiri pobjede i na pretposljednjem mjestu, koje vodi u baraž za opstanak protiv tima iz Druge ABA lige. Pribijeni uz zid, Čačani su odigrali maestralno i prišli na samo pobjedu zaostatka za Krkom, Zadrom i Splitom, ali i uz manje odigranih utakmica.

Na pet kola do kraja sve je potpuno otvoreno, a najzaslužniji za to je Amerikanac Brajs Džons, koji je bio lider Borca u Novom Mestu sa 20 ubačenih poena, uz šut za tri poena 4/6, četiri asistencije i tri ukradene lopte.

"Znali smo da je Krka odigrala dosta utakmica u kratkom periodu i nismo odustajali i kada su imali 10 poena prednosti u drugoj četvrtini. Radili smo na pobjedi cijelu utakmicu. Hvala igračima što su mi priredili najbolji mogući rođendanski poklon. Znam da je i Krki teško, zajedno se borimo da izbegnemo to 13. mjesto na tabeli i želim im sreću", rekao je Marinović.

Trener Borca ima niz razloga za zadovoljstvo, a svakako će mu veoma prijati činjenica da je njegov tim sredinom treće serije napravio ekspresnu seriju 10:0 za minut i po i nepovratno pobjegao Krki na veliku prednost, 62:48.

Borac će do kraja igrati u Čačku protiv Igokee, FMP-a, Zadra i Cibone, a u gostima protiv Zadra i Splita, s tim da će joj automatski biti upisana pobjeda protiv eliminisane Primorske.

Krka: Štergar, Kamfor 26, Stipčević 13, Vrabac 2, Barič 2, Kosi, Škifič 7, Škedelj 8, Lapornik 2 (7 sk), Rebec.

Borac: Smit 13 (6 sk), Sanadze 16, Miletić 6, Gavrilović, Kočović 5, Nerandžić 8, Karapandžić, Novaković 9, Džons 20, Todorović 11, Čarapić 6.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)