O IZJAVI

Volio sam Džaju i Pižona, ali prijatelji su mi partizanovci: Novi direktor crno-bijelih o tome da navija za Zvezdu!

Autor Dragan Šutvić

"Išao sam na utakmice, ali to ne znači da sam sa KK Crvena zvezda bio blizak kao sa KK Partizan".

Izvor: MN PRESS

Proslavljeni košarkaš Zoran Savić imenovan je za novog sportskog direktora Partizana, a pri prvom obraćanju govorio je o "hibridnom modelu" koji će crno-bijeli ubuduće praktikovati.

Savić se u opširnom izlaganju dotakao mnogih tema, govorio je zašto se vratio u Srbiju poslije toliko godina, a tema na konferenciji za medije bila i njegova prethodna izjava u kojoj je otkrio da navija za Crvenu zvezdu u fudbalu.

Novi direktor Partizana nije bježao od odgovora na ovo pitanje, poručivši da je to istina, ali da su mu isto tako svi prijatelji partizanovci i da nema kontakte ni sa kim iz KK Crvena zvezda.

"Živim 30 godina u inostranstvu, igrao sam za Virtus i Fortitudo, pa za Barselonu i otišao u Real Madrid, a onda sam se vratio u Barselonu kao generalni menadžer i niko mi nije postavljao neko tu neko pitanje. Poštuje me svi gdje sam igrao i radio", rekao je Savić i podsjetio da je u Bolonji imao jedan transparent navijača Fortituda - Zoran radi za nas, on ne igra za nas.

"Ja sam Hercegovac, navijao sam i za Čelik, otac za Velež, volio sam i Džaju i Pižona, išao sam na utakmice, ali to ne znači da sam sa KK Crvenom zvezdom bio blizak kao sa KK Partizan. Da nisam otišao u Barselonu iz Jugoplastike, otišao bih u Partizan".

"Imao sam kontakte sa Cveletom, pa drugu ponudu Zvezde 2000. godine, velika ponuda, ali nisam želio da miješam to jer je bilo i politike. Isto bi bilo i da je Partizan...".

Trostruki osvajač Evrolige poručio je da se najbolje slaže sa navijačima crno-bijelih.

"Vjerovatno bih imao mnogo para na računu sada, ali imam neke kodeks i neću da miješam politiku i sport. Svi su mi prijatelji silom prilika partizanovci. Niko od njih nije rekao ružnu riječ o Partizanu, porodica Radomira Antića, Lončar, Željko Obradović, Mačvan, niko mi ružnu riječ nije rekao o Partizanu", dodao je Savić.

(MONDO)