odlična partija

Miloje odveo Budućnost u finale - samo neka prođe sportski! Blistao je trener posle sjajne partije, sad čeka rivala!

Autor Bojan Jakovljević

Sada na miru čekaju rivala

Izvor: MN PRESS

Budućnost je posle dva meča izborila finale ABA lige, u kome će igrati sa pobednikom "majstorice" Crvene zvezde i Igokee. Podgoričani su slavili i u drugom meču i tako sa maksimalnih 2:0 treći uzastopni put došli u situaciju da se bore za trofej.

Posle možda i najbolje partije u sezoni, Milojević je blistao od zadovoljstva.

"Mornar je sigurno najbolja napadačka ekipa u ligi, ali sam rekao da će proći bolji tim, a mi jesmo bolji tim. Igramo stvarno jako, jako dobru odbranu, svi momci su bili požrtvovani, dali su stvarno sve od sebe, jako sam zadovoljan. Cenim izuzetno sve što Mornar radi, čestitam im na sjajnoj sezoni, ali mi smo bolji i idemo dalje", rekao je Milojević.

Finale?

"Ne mogu da se fokusiram jer ne znam protiv koga igramo. Sačekaćemo, imaćemo vremena da se odmorimo i da uđemo svežiji u tu finalnu seriju. Želim da bude sportska i da obe ekipe daju sve od sebe, pa neka bolji pobedi", rekao je Milojević.

Trener Mornara Mihailo Pavićević priznao je da je rival bio bolji, a da je njegov tim podbacio u odbrani.

"Budućnost je igrala danas mnogo bolje nego u prvom meču. Mi smo bili u igri u prvom poluvremenu. Međutim, to je bio privid, jer odbranu smo igrali katastrofalno. Nismo mogli da branimo jedan na jedan, pogotovo protiv Džastina Kobsa, radio je šta je hteo. To je poznato, kad igraju Kobs i Nikola Ivanović, onda ih je izuzetno teško dobiti. Mi smo podbacili u odbrani, dozvolili im da se razigraju, ali bogami, Kobs pokazuje zašto je najbolji bek u ligi. To nije igrač koji igra za statistiku, on je osvojio prvenstvo u Francuskoj, bio MVP. To nije slučajno. Mi nismo imali dovoljno raspoloženih igrača, a onda je ušla i nervoza i nismo bili na nivou na kome je trebalo da budemo. Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobedi i želim joj sreću u finalu", rekao je Pavićević.