Nevjerovatno

Lebron Džejms zaradio milijardu i ne planra da stane: Samo on i Majkl Džordan su to uspjeli!

Autor Bojan Jakovljević

Lebron Džejms zaradio je tokom karijere toliko novca da je teško i grubo sabrati!

Izvor: Tanjug/AP/Ross D. Franklin

NBA superstar Lebron Džejms odabrao je ovog ljeta da promoviše svoj film "Spejs džem 2" umjesto da nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju i imao je dobar razlog za to.

Legendarni krilni košarkaš (36) i osvajač četiri titule uživa u svojim "holivudskim" danima i još jednom pokazuje da ima fenomenalan njuh za biznis.

Iako će mnogi kritikovati film i govoriti da je prva verzija sa Majklom Džordanom bila bolja, "Spejs Džem" će Lebronu sigurno donijeti ogroman novac, a on je kroz karijeru i te kako pokazao da zna da ga zaradi.

Štaviše, Džejms je zvanično postao prvi NBA košarkaš koji je zaradio milijardu dolara!

Izvor: Tanjug/Warner Bros. Entertainment via AP

Lebron je kroz ugovore u Klivlendu, Majamiju i Lejkersima od ulaska u ligu 2003. zaradio 300 miliona, a od reklama, promocija i drugih biznisa još 700 miliona.

Samo je Majkl Džordan zaradio više od njega - i to ne jednu, već dvije milijarde - ali nije to ostvario dok je još bio aktivan igrač. A Lebron se osjeća odlično i nema namjeru da stane.

Zanimljivo je da je Lebron za vrijeme svog drugog boravka u Klivlendu potpisao doživotni ugovor sa kompanijom "Najki", prema kojem će zaraditi milijardu dolara, a uz to je vlasnik i nekoliko brendova, medijske kompanije...

Dok je Džejms razvijao svoju košarkašku i biznis karijeru, kraj njega se (finansijski i na svaki način) razvijao i njegov najbolji prijatelj Rič Pol, sada uticajni agent NBA igrača, koji je nedavno došao na utakmicu finala sa novom djevojkom - pjevačicom Adel.

U ovom trenutku, od aktivnih košarkaša predviđa se da će u društvo milijardera najbrže ući Kevin Durent, koji je zaradio 580 miliona i Stef Kari, koji je zaradio 430 miliona.