• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Momcima mora da se oda priznanje!" Trener Veleža poslije trijumfa nad velikanom: Ubijedio sam i sebe i ekipu da možemo!

Autor Dragan Šutvić

Velež je herojski odradio posao u prvoj utakmici sa AEK-om!

 konferencijska liga velež aek feđa dudić Izvor: Anadolija/Stringer

Senzacionalan rezultat priredio je Velež u sudaru sa grčkim velikanom, atinskim AEK-om!

"Rođeni" su u prvoj utakmici drugog kola Konferencijske lige savladali Grke na Grbavici pred 7.000 navijača rezultatom 2:1 i uz mnogo optimizma putuju na revanš, na "vruće" gostovanje u Atini.

Možda će vas zanimati

"Uvijek volim da kažem istinu. Napravili smo dobar skauting, to je bio glavni razlog za ovakvu utakmicu. Dino Hasanović i Dario su odradili vrhunski posao na zatvaranju njihovih najboljih igrača. Praktično, ništa nisu napravili iz igre u prvom poluvremenu. Apostrofirao sam i juče na konferenciji za novinare, nekad ti ne pođe za rukom da zaustaviš te najbolje igrače. Imali smo dva momenta nepažnje, jedan je bio gol, jedan ofsajd i to pokazuje koliko su opasni. Mojim momcima mora da se oda priznanje na ovom nivou borbe i trke. Rekao sam u najavi utakmice, odigraćemo hrabro i isplatilo se", rekao je trener Veleža Feđa Dudić, posvetivši pobjedu dvojici prvotimaca.

"Nismo imali dva vrlo važna igrača, Radovca i Zvonića, i ovo je pobjeda i za njih. Ovo je jednostavno skup dobrih momaka, nije bitno ko igra, bitno je da su na terenu, da daju svoj maksimum. U svlačionici sam rekao, hoću da znamo kad završi utakmica da smo dali sto posto. To smo uradili, i rezultat je odličan."

Sjajna partija protiv favorizovanog rivala oduševila je navijače, za koje je Dudić imao posebne riječi hvale.

"Uvijek je falilo hrabrosti u velikim utakmicama bh. klubova sa ekipama iz Evrope. Puno puta sam dolazio gledati i Željezničar i Sarajevo i već tad sam zamišljao da se može protiv takvih ekipa. Ubijedio sam i sebe i igrače da se može, iskreno sam vjerovao u to. Moram da se za kraj zahvalim našoj publici. Ja se naježim pored klupe kad čujem ovo navijanje. Hvala im, ovo je pobjeda za njih, za našu upravu, za sve koji su nas bodrili, za ljude u Sarajevu, za one koji nas pozdrave kad prolazimo autobusom. Hvala svima", poručio je Dudić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC