• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež srušio AEK na "Grbavici": Preokret "rođenih" protiv favorizovanih Grka! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Velež je zabilježio pobjedu protiv AEK-a rezultatom 2:1 (1:1) u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za UEFA Konfrencijsku ligu.

 velež - aek, 2. kolo kvalifikacije konfrencijska liga Izvor: Anadolija/Stringer

Kao što je obećao trener Veleža Feđa Dudić u najavi utakmice drugog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu, "rođeni" su ušli veoma hrabro i bez prevelikog respekta prema Atinjanima, što je rezultiralo i velikom pobjedom!

I to nakon preokreta!

Možda će vas zanimati

VELEŽ - AEK 2:1 (1:1)

Hrabar pristup i dobra partija Mostaraca ipak nije dobro počela jer su gosti već u 12. minutu stigli do prednosti.

Hristos Albanis je proigrao Karima Ansarifarda, koji se našao sam ispred golmana Slaviše Bogdanovića i uz malu pomoć stative poslao loptu u mrežu - 0:1.

Međutim, pogodak nije demoralisao Mostarce, koji su ekspresno izjednačili dva minuta kasnije fantastičnim udarcem Omara Pršeša.

Vezista Veleža je odapeo projektil sa 20-ak metara i pogodio ispod mjesta gdje se spajaju prečka i stativa za oduševljenje mostarskih navijača, njih oko 7.000 koliko je bilo dozvoljeno prema protokolu - 1:1.

Pršeš je i u 31. minutu ponovo isprobao udarac sa distance, ali ovog puta golman Cintolas je krajnjim naporom spriječio preokret, odbivši loptu u korner.

U prvom dijelu mostarska ekipa, slobodno se može reći, bila je dosta bolja od Atinjana, o čemu svjedoči i veći posjed lopte, kao i više udaraca u okvir i prema golu, što je jako ljutilo bivšeg stratega Crvene zvezde Vladana Milojevića. 

Doduše, AEK-u je u 41. minutu poništen gol zbog ofsajda, međutim, usporeni snimak je pokazao da situacija u kojoj se našao Iranac Ansarifard možda i nije bila nedozvoljena.

Gosti su bolje ušli u nastavak meča, već na samom početku je Jorgos Cavelas glavom okrznuo prečku, ali je Velež ipak prvi u drugom dijelu pogodio mrežu grčke ekipe.

Igrao se 53. minut kada je Mehmed Ćosić uposlio Dženana Zajmovića, a fudbaler "rođenih" je iskosa sa desne strane iz prve pogodio suprotan ugao - 2:1.

Dugo se nisu Atinjani oporavili, Velež je kontrolisao igru i bio opasniji, do 71. minuta kada je poslije kornera ponovo Cavelas bio u šansi, ali nije bio precizan sa ivice peterca.

Imao je i Velež u tom periodu dobru šansu, Brandao je centrirao, a najviši u skoku bio je Dejan Georgijević, čiji je udarac odlično odbranio golman AEK-a.

Velež je u finišu malo povukao ručnu s namjerom da sačuva vođstvo, što je i uspio jer je u sudijskoj nadoknadi golman Slaviša Bogdanović odbranio dobru priliku nakon šuta Levija Garsije!

VELEŽ: Bogdanović, Ovčina, Zeljković, Isić, Fereira, Hasanović, Pršeš, Ćosić, Anđušić, Brandao, Zajmović. Trener: Feđa Dudić

AEK: Cintotas, Lopez, Cavelas, Svarnas, Bakakis, Šahov, Šimanski, Albanis, Garsija, Mantalos, Ansarifard. Trener: Vladan Milojević.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BHF

Bravo👏👏

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC