• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hrabro ćemo napasti AEK, da nam poslije ne bude žao": Trener Veleža Feđa Dudić bez pardona! Nisu vanzemaljci!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Igraćemo otvoreno protiv AEK-a. Kad god smo igrali zatvoreno i sa previše respekta, poslije smo žalili", rekao je strateg "rođenih" uoči utakmice protiv atinskog kluba.

 velež - aek, izjava feđa dudić, 2. kolo kvalifikacija konferencijske lige Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Trener Veleža Feđa Dudić optimistično je najavio prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu.

Velež u četvrtak na "Grbavici" dočekuje atinski AEK, koji je nesporno veliki favorit za prolaz u narednu rundu takmičenja.

Možda će vas zanimati

Dudić je s poštovanjem govorio o ekipi Vladana Milojevića, ali je podvukao da "rođeni" neće sutra igrati protiv vanzemaljaca.

"Radi se sigurno o dobroj ekipi, nema potrebe da sad iznosim neke hvalospjeve, upoznati ste sa njima. Dva igrača koja odskaču su Mantalos, polušpic na kojeg moramo obratiti pažnju te desni krilni napadač Garsija koji odskaču od ostalih igrača. Sviđa mi se i Cavelas, ali sad kada bismo počeli pričati o njima individualno, rekli bismo da nemamo nikakve šanse. Igračima sam pokazao kako AEK igra, ali nećemo se ponašati kao da igramo sa vanzemaljcima. Želimo odigrati prije svega kvalitetnu utakmicu, a naša zamisao je da nastavimo niz neporaženosti. Potrudićemo sa da uradimo sve po tom planu, ali sigurno nas remete neke stvari unutar ekipe", izjavio je Dudić.

Prema njegovim riječima, očekuje odličnu atmosferu na tribinama s obzirom da je dozvoljen dolazak oko 7.000 navijača.

"Imaćemo 2.000 gledalaca više, ambijent je i prošlu utakmicu bio predivan i nezaboravan, a ja očekujem sada još bolji. Imali smo i protiv Posušja sjajnu podršku, ovo im je samo još jedna prilika da budu na najvišem nivou, a ne sumnjam da će biti. Igraćemo otvoreno protiv AEK-a, ja bih legao poslije i rekao sebi, mogli smo, a nismo pokušali. Nisam kao igrač bio učesnik ovih jačih utakmica naših klubova u Evropi, i kad god smo igrali zatvoreno i sa previše respekta, poslije smo žalili. Evo pokazalo se to protiv Seltika prošle sezone, u duelu Sarajeva sa njima. Mi ćemo svakako pokušati da igramo svoju igru, naravno, pita se i protivnik. Izaći ćemo u svakom slučaju hrabro, to će vidjeti publika, a to ćete vidjeti i vi novinari".

Izvor: FENA/Hazim Aljović

Šef struke Mostaraca od svog tima jedino traži da pruži maksimum.

"Ako mi damo sto posto koliko možemo, ja ću biti zadovoljan. Za šta će to biti dovoljno, to ćemo vidjeti nakon utakmice, ali mislim da imamo šanse ako damo svoj maksimum da nastavimo niz neporaženosti. Nismo igrali sa protivnikom snage AEK-a otkad sam tu, pa ne mogu reći nešto puno. Ne volim floskule, 120%, 200%, 101%, ali možeš biti na sto posto. Ipak, mislim da uz ovu atmosferu koju imamo, uz sve što nas prati, 100% može biti dovoljno za dobar rezultat".

Za kraj je istakao da i AEK poštuje Velež.

"AEK nas respektuje, gledali su naše utakmice protiv Kolerejna i protiv Posušja. Sigurno oni ne dolaze na izlet u Sarajevo. Odigraće kvalitetnu utakmicu, zahtjevnu. Milojević je pravio odlične rezultate sa Crvenom zvezdom pobjedama od 1:0, to je trener kojeg poštujem i cijenim. Ne bi bio tu gdje jeste da nije kvalitetan. Taktiziraće i on, mislim da će prvo vidjeti da li ćemo se mi uplašiti ili ćemo izaći hrabro. Sigurno će imati dva-tri plana u zavisnosti od onoga šta će vidjeti od nas. Ja se nadam da ćemo biti pravi", zaključio je Dudić, a prenijelo "Oslobođenje".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Samo hrabro

Hrabro ćete primiti petardu, nije vam to Posušje niti irski amateri

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC