Evropa je stigla

Partizan je dočekao Evropu! Prvi korak je u gostima: Tipični Nijemci, čvrsti i agresivni, jedan igrač se ističe! 

Autor Dragan Šutvić

Košarkaši Partizana poslije sjajnog početka sezone sada jure prvu pobjedu u Evrokupu.

Izvor: MN PRESS

Partizan je dočekao Evropu! Crno-bijeli u utorak od 19:30 gostuju ekipi Hamburga na startu Evrokupa, a za sve je napravljena najbolja moguća uvertira.

Ekipa je dobila prve četiri utakmice u ABA ligi, a u posljednjoj je savladana Cibona koja je za sada hit ovogodišnjeg prvenstva. Međutim od utorka pa nadalje crno-bijeli će igrati u duplo jačem ritmu.

"Počinje taj raspored gdje imamo dvije utakmice u jednoj nedjelji. Malo teži ritam, očekuje nas svakako teško gostovanje u Hamburgu. Jedna tipična njemačka ekipa koja igra agresivno u odbrani, sa puno trčanja. Imaju čvrstinu i nekoliko dobrih igrača spolja. Taj Džejlen Braun se ističe kao jedan od boljih igrača i kao neko ko može da bude nosilac njihove ekipe", rekao je pred ovaj meč Aleksa Avramović. 

On takođe smatra da su četiri pobjede odličan uvod u narednu utakmicu. 

"Svakako mislim da se, obzirom na prethodne četiri utakmice koje smo dobili, mi pitamo. Ako pristup bude pravi mislim da možemo da pobijedimo", dodao je on. 

Nemanja Dangubić je pomenuo lošu formu Hamburga na početku sezone kao bitan faktor. 

"Prva utakmica u Evrokupu je sigurno značajna za nas. Igramo protiv jedne ekipe koja sigurno nije zadovoljna kako je otvorila sezonu, mislim da imaju 1-3 u njemačkoj ligi. Pogledali smo video, napravili analizu, oni igraju veoma agresivno u odbrani na to treba da obratimo pažnju i da nametnemo našu igru i naš ritam", smatra Dangubić.