• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ona je osvjetlala obraz "osica" u Slovačkoj! Deset golova spakovala u mrežu Dunajske Strede

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Treba nam podrška i ono što možemo obećati je da ćemo ostaviti srce na terenu u revanšu", kaže rukometašica Borca, koja je pružila najbolju partiju protiv Dunajske Strede.

 rk Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Iako su rukometašice Borca doživjele ubjedljiv poraz u Dunajskoj Stredi (38:26) u drugom kolu EHF Evropskog kupa, Banjalučanke su pokazale da znaju igrati rukomet, što su priznali i slovački trener Viktor Debre i najbolja igračica Kata Juhoš.

Navijači na tribinama Sportske dvorane takođe su najviše bili impresionirani igrom "number eight" - odnosno "osmicom" banjalučke ekipe, koja je spakovala deset pogodaka u slovačku mrežu.

U pitanju je bek "osica" i reprezentativka Bosne i Hercegovine Lana Lončar, koja je dugo držala Banjalučanke rezultatski u utakmici, ali slabo su funkcionisale stvari u odbrani, pa je poraz bio neminovan.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Sigurno da nisam zadovoljna jer rukomet je kolektivni sport i ne možeš biti zadovoljan kad izgubiš 12 razlike. Slovakinje su od prvog minuta nametnule svoj ritam i moram da priznam da nismo očekivale ovakav poraz, ali sve je to dio sporta. Trebamo izvući pouke i što kvalitetnije odigrati revanš i pokušati pobijediti", rekla je Lončar.

Izabranicama Radeta Unčanina ovo je bila prva evropska utakmica u karijerama, a i prvo pojavljivanje "osica" u Evropi poslije devet godina, pa su malo podlegle atmosferi i platile danak neiskustvu.

"Mlada smo ekipa, većina igračica se i prvi put susrela sa evropskim rukometom koji je puno brži i koji ne dozvoljava tehničke greške koje smo mi pravile u prvom susretu. Ostaje nam sada da zbijemo redove i pokušamo u revanšu da ostvariti pobjedu".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Za trijumf je banjalučkim rukometašicama neophodna podrška publike u subotu u "Boriku" od 17 časova.

"Ovim putem bih pozvala ljubitelje rukometa u Banjaluci da nas podrže, da naprave što bolju atmosferu jer smo mlada ekipa. Treba nam podrška i ono što možemo obećati je da ćemo ostaviti srce na terenu, kako bismo se svi zajedno radovali na kraju revanš utakmice", zaključila je igračica, koja je ovog ljeta iz ekipe Hadžića stigla u Banjaluku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC