• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rade Unčanin vjeruje u svoje "osice": Ovaj tim može donijeti mnogo radosti u Banjaluku!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iskusni rukometni strateg i pedagog Rade Unčanin predvodiće rukometašice Borca u prvom evropskom nastupu poslije devet godina pauze.

 žrk borac dunajska Sreda Rade Unčanin možemo donijeti mnogo radosti u Banjaluku Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Protivnik banjalučkim "osicama" u subotu od 18.00 biće slovačka Dunajska Streda u prvoj utakmici EHF Evropskog kupa.

Možda će vas zanimati

 "Poslije dugo godina, izlazak u Evropu je veliki izazov za klub", rekao je Unčanin, a onda se potom fokusirao na rivalke iz Slovačke.

"Što se tiče protivnica, gledali smo njihovih četiri-pet posljednjih utakmica i mislim da smo se dobro pripremili, ali teren je nešto drugo i uvijek se mogu dogoditi nepredviđene situacije. Mi smo došli u Slovačku sa puno optimizma sa željom da napravimo dobar rezultat koji bi nam dao nadu da u revanšu u Banjaluci možemo da izborimo plasman u treće kolo EHF Evropskog kupa, što bi bio izuzetan uspjeh za afirmaciju kluba, afirmaciju Banjaluke, afirmaciju Republike Srpske i ženskog rukometa".

Iako je svjestan želje i energije svojih mladih igračica i njihovog nespornog kvaliteta, pozvao je i na oprez kako se ne bi "sagorjelo u želji".

"Djevojke su nestrpljive i željno iščekuju utakmicu. Uvjeren sam da će pružiti svoj maksimum, a da li će to biti dovoljno za prolaz, to ćemo vidjeti u konačnom zbiru. Ja vjerujem u njih iako sam oprezan u prognozama. Imamo određeni kvalitet što smo pokazali na Svesrpskom kupu i na početku Premijer lige Bosne i Hercegovine, pa na osnovu toga i vjerujem u prolazak u naredno kolo evropskog takmičenja".

Trener "osica" Rade Unčanin je bio nekadašnji član zlatne generacije Borca, koja je 1976. godine postala šampion Evrope, a osim tog pehara, osvojio je još i pet titula i pet trofeja Kupa Jugoslavije.
Poznato je i da je postigao prvi gol u dvorani "Borik" protiv Viteksa, a u trenerskoj karijeri je sa rukometašima Borca podigao šest pehara - tri Kupa i tri titule u RS.
Na klupi Banjalučanki prije povratka, pet puta je bio šampion BiH, osvojio četiri Kupa BiH i tri Kupa RS, a prošle sezone je osvojio "tripletu" - titulu i Kup u BiH i Kup RS.

Prema njegovim riječima, iako je protivnik iz Slovačke, njeguju tzv. mađarsku školu, koja je jedna od najjačih na svijetu kad je u pitanju ženski rukomet.

"U neposrednoj blizini Dunajske Strede je Đer, višestruki klupski prvak Evrope u ženskoj konkurenciji i sigurno imaju njihovu podršku, pa nema neće biti jednostavno. AKo gledamo tradiciju, njihov klub je nastao prije šest godina, ali naš se ponovo oformio nakon samo 3.5 godine i duge pauze. Prije tri sezone smo igrali Prvu ligu Republike Srpske. Na sreću, vratili smo se, osvojili titulu i imamo lijepu perspektivu. U pitanju je mlada ekipa, koja uz stabilnu finansijsku situaciju, može da napravi još veći iskorak u Evropi. Imamo između 70 i 80 igračica, koje su dosta mlade, imaju još prostora za napredak, pa bi u budućnosti mogli da ostvarimo zapažene rezultate i donesemo dosta radosti u Banjaluku", zaključio je Unčanin.

A mi ga držimo za riječ!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC