• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Visok poraz nam teško pada, da popravimo utisak u Boriku!" Borac na -12 nakon Slovačke: Rival je viši nivo!

Autori Nebojša Šatara Autori Dragan Šutvić

Borčeve rukometašice poražene su razlikom od 12 golova u prvoj utakmici drugog kola EHF Evropskog kupa

 ehf evropski kup dunajska streda borac  Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

U prvoj evropskoj utakmici nakon devet godina, Ženski rukometni klub Borac poražen je od slovačke Dunajske Strede rezultatom 38:26.

"Osice" nisu pružile partiju kakvoj su se nadale, ali i kakvu je očekivao trener Rade Unčanin.

"Vidjeli ste da je domaća ekipa već od 10. minuta apsolutno dominirale na terenu. Mi jednostavno nismo odigrali odbranu na očekivanom nivou. Dozvolili smo da nam protivnice vrlo lako postižu pogotke, primili smo mnogo golova u prvom poluvremenu (23, op.a.). U prvom poluvremenu je naš golman imao samo jednu odbranu i to je jedan od razloga zašto nismo pružili ozbiljniji otpor. U drugom poluvremenu, uz tih šest intervencija koje je imala Dragana Vukosavljević, malo smo ublažili pad u igri iz prvog poluvremena. Visok poraz nam teško pada i sigurno ćemo nastojati da u Banjaluci ostavimo što bolji utisak i pokušaćemo da pobijedimo", istakao je iskusni stručnjak nakon utakmice.

Možda će vas zanimati

Priznaje da je pred okršaj u Slovačkoj bio blagi optimista.

"Vjerovao sam da u Boriku možemo da anuliramo poraz od tri, četiri ili pet razlike, a sada će nam biti daleko, daleko teže. Ne treba se unaprijed predavati, ali mislim čemo vrlo teško ovo nadoknaditi. Ekipa Dunajske Strede je fizički znatno jača od nas, imaju zavidnu visinu, izvanredna krila. Igrali smo malo dublje pa smo zaustavili njihove bekove, ali krila su bila nezaustavljiva. Čestitam ekipi Dunajske Strede, zahvalio bih se i domaćinima na korektnom prijemu. Pokušaćemo da u Banjaluci pružimo maksimum, da u ovih pet dana ispravimo uočene greške i da probamo da stignemo do pobjede što bi sigurno bio podstrek za naredni period i takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Treba imati u vidu da oni igraju MOL ligu, da igraju sa najboljim ekipama Češke, Slovačke i Mađarske. Iskusne su, igraju ligu koja im daje jednu rutinu, tako da su sigurno zasluženo pobijedile."

Borac, dodaje Unčanin, ima nesporan kvalitet kad je u pitanju prvenstvo BiH.

Za Evropu, priznaje, ipak treba mnogo više.

"U pripremnom periodu smo odigrali 2-3 dobre utakmice. Igrali smo protiv Jagodine, šampiona Srbije, na Svesrpskom kupu, dobre dvije utakmice na turniru u Novom Sadu međutim kad pogledamo ovu utakmicu, djevojke nisu pružile što se od njih očekivalo. Ovo je, sigurno, i danak prvom izlasku u Evropu nakon devet godina. Evropa traži mnogo, Evropa traži jedan određeni kvalitet. Mi imamo kvalitet za BiH i neko naše okruženje."

Atmosfera u dvorani "pojela" je igračice Borca, što je, nakon meča, priznala Slađana Andrić, strijelac jednog pogotka.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Obzirom da je Borac nakon dugo vremena na evropskoj sceni, moramo da budemo zadovoljni. Ne tražim nikakav izgovor, ali ove igračice su prvi put u Evropi. Uvijek može bolje. Želim da čestitam ekipi Dunajske Strede, ovaj put su bili bolji. Sljedećeg vikenda igramo revanš u Boriku, neće biti lako, ali mislim da će sreća biti na našoj strani. Večeras je bilo mnogo publike, ja sam, iskreno, imala tremu. To je, naravno, prirodno, ali je atmosfera svakako uticala na sve nas. U jednom trenutku nismo čule ni trenera šta nam priča", istakla je Andrić.

Revanš se igra sljedeće subote od 18 časova u dvorani Borik.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC