• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučke "osice" otputovale u Slovačku: ŽRK Borac ponovo igra u Evropi! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometašice banjalučkog Borca u petak rano ujutro su autobusom krenule na put u slovačku Dunajsku Stredu, gdje će u okviru drugog kola EHF Evropskog kupa igrati protiv istoimenog domaćina.

 ŽRK Borac otputovao na meč protiv Dunajske Strede FOTO Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Izabranice Radeta Unčanina su plasmanom u finale Svesrpskog kupa u Jagodini, kao i fantastičnim startom u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u kojoj su ostvarile tri ubjedljive pobjede dvocifrenom razlikom, stekle su dosta samopouzdanja, pa s nestrpljenjem očekuju prvu evropsku utakmicu nakon devet godina pauze u kojoj se nadaju da će izboriti povoljan rezultat pred revanš za sedam dana u Banjaluci.

Vrijedno su trenirale i "skautirale" protivnika, otkrile njihove slabosti i mane i sa mnogo optimizma krenule na devetočasni put u slovački gradić u kojem 80 odsto stanovništva čine Mađari.

Možda će vas zanimati

Ipak, priznale su i da će igrati oprezno s obzirom da su Slovakinje u pet posljednjih utakmica u regionalnoj češko-slovačkoj ligi zabilježile četiri pobjede i trenutno su na petoj poziciji MOL prvenstva od 14 ekipa.

Međutim, sama organizacija puta, vrlo je zahtjevna i u najnormalnije doba zbog finansijske konstrukcije, a kamoli tokom pandemije korona virusa, koji je svuda na svijetu napravio ozbiljne probleme.

"Svako putovanje izvan granica naše države predstavlja ozbiljan izazov. Razriješili smo sve nedoumice oko putovanja, koje će ići preko Hrvatske i Mađarske do krajnje destinacije Dunajske Strede u Slovačkoj. Na sreću, svi smo vakcinisani protiv korona virusa, pa je procedura bila mnogo jednostavnija", rekao je direktor banjalučkog kluba Darko Savić za naš portal.

Na pitanje, da li su "osice" pomogle i neke od institucija u Banjaluci i Republici Srpskoj, odgovorio je potvrdno.

"Bez pomoći institucija ne bismo mogli da predstavljamo naš grad, Republiku Srpsku i BiH u ovom evropskom takmičenju. Zato moram da se zahvalim Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi RS, srpskom članu Predsjedništva BiH (MIlorad Dodik), Predsjednici RS (Željka Cvijanović) i naravno gradu Banjaluka, koji je dopunskim programom pogurao naše učešće u Evropi".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Prema njegovim riječima možda i veći izazov u organizacionom smislu će predstavljati revanš u "Boriku" takođe zbog striktnih kovid protokola u raznim državama Evrope, koji dodatno otežavaju putovanja.

"Nekoliko dana smo pokušavali da riješimo, što je banalno u 'normalno vrijeme' , avionske karte za sudije iz Moldavije, kojima smo najprije morali da osiguramo put za Ukrajinu, potom za Tursku, pa onda do Zagreba, gdje ćemo ih pokupiti i dovesti u grad na Vrbasu. Teško je to organizovati, nadam se da će sve biti u najboljem redu i da ćemo svi ostati zdravi, što je na kraju najvažnije od svega", dodao je Savić i zahvalio svim medijskim kućama, koje prate rad rukometašica Borca, među kojima je i MONDO.

Na našem portalu ćete moći da pronađete ekskluzivne informacije o predstojećoj utakmici u Slovačkoj, koja se igra u subotu s početkom u 18 časova, a do tada pogledajte kako je izgledao posljednji trening "osica" u dvorani "Borik".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miki

Srećno Osice!!! Srce na teren kako samo vi znate ❤

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC