NOVI DETALJI

Otkriveno kako je Jokić poslije povrede: Nikolu boljelo koljeno, a dvije stvari su razlog za optimizam! (VIDEO)

Autor Bojan Jakovljević

MVP je protekle noći zaradio bolan udarac zbog kojeg nije nastupio u drugom poluvremenu, a sada stižu i prve informacije o stanju njegovog koljena.

Izvor: Youtube/Chaz NBA/printscreen

Vijest o povredi Nikole Jokića protekle noći zabrinula je navijače Denvera i njegove fanove u Srbiji, kada je srpski centar već na kraju prvog poluvremena morao da završi meč.

Jokić je doživio povredu koljena u sudaru sa Rudijem Goberom, a Denver do kraja susreta nije uspio da bez MVP-a savlada Jutu. Ipak, sada su stigle i prve informacije o stanju srpskog centra i čini se da su one - dobre!

Pred kraj druge četvrtine, Jokić i Gober su udarili koljeno o koljeno, a deblji kraj je izvukao Srbin. On je tako morao da završi meč sa 24 poena, šest skokova i šest asistencija, iako je na terenu proveo tek 15 minuta.

No, prve naznake o stanju Jokića su takve da on ne bi trebalo da dugo odsustvuje sa terena zbog tog udarca. Za to ima nekoliko razloga, a prvi je izjava trenera Majkla Melouna.

"Mislim da to nije ništa previše, previše ozbiljno. Prišao sam Nikoli dok se zagrijavao na poluvremenu. Rekao sam: 'Kako se osjećaš?' Rekao je da se osjeća malo slabo. Tada sam odlučio da ne igra drugo poluvrijeme. Ja sam donio odluku - to nije njegova odluka", rekao je trener Denvera.

Evo kako se Jokić povrijedio:

Povreda Nikole Jokića
Izvor: YouTube/Chaz NBA

On je dodao da nije siguran da li će Jokić morati da ide na dodatna testiranja oko koljena, a razlog da odmori prvu zvijezdu tima bio je i taj što se radilo o drugom uzastopnom danu u kojem je Denver igrao utakmicu.

Takođe, novinar Majk Singer je na svom Tviteru otkrio da je igrač Denvera Monte Moris takođe kratko prokomentarisao Jokića.

"Rekao mi je da misli da je dobro", bile su Morisove riječi.

Treba napomenuti da su i komentatori u TV prenosu nakon gledanja snimka utvrdili da je dobro da se radilo samo o udarcu Goberovog koljena u Jokićevo, pretpostavljajući da će problem biti samo trenutni bol od udarca.