Kako izgleda!

Partizan prodaje dres u kojem je Željko osvojio titulu: Crno-bijeli vratili dio istorije  (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Crno-bijeli puštaju u prodaju repliku opreme iz sezone 1986/87, kada je sadašnji trener bio prvotimac.

Izvor: MN PRESS

Od kako se Željko Obradović vratio na klupu Partizana, traje euforija kod navijača crno-bijelih. Nju su ispratili odličan prelazni rok tokom ljeta i dobri rezultati na početku sezone, pa Partizan trenutno izgleda kao tim spreman da napadne trofeje, kako domaće i regionalne, tako i Evrokup u kojem je jedan od glavnih favorita.

Velike zasluge za to idu najtrofejnijem evropskom treneru svih vremena, a Partizan je našao način da simbolično obilježi njegov povratak. Crno-bijeli u prodaju puštaju repliku dresa iz 1986. godine u kojem je Obradović sa Partizanom osvojio titulu šampiona Jugoslavije. 

Dres je pretežno bijele boje, uz crni gornji dio, kao i broj na leđima. Obradović je u toj sezoni nosio 6, kasnije je oblačio i dres sa brojem 7, a zanimljivo je da na ovom dresu ima i crvenih detalja koji tradicionalno pripadaju najvećem rivalu.

Na leđima nema prezimena, što je tada bila uobičajena stvar, ali je zato tu naziv sponzora. Crno-bijeli su u toj sezoni nosili na dresovima reklamu italijanskog proizvođača sportske opreme Simod.

Replika opreme u kojoj je Obradović postao šampion sa Partizanom već je dostupna navijačima po cijeni od 4.200 dinara.

Pogledajte kako izgleda dres:

Podsećamo, crno-bijeli su ove sezone već stavili na dresove detalj koji asocira na slavnu 1992. godinu, kada ih je Željko Obradović sa klupe predvodio do evropske titule.