• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuruks nam "prijetio" da su favoriti protiv Srbije: U Partizanu su saigrači, a u Pioniru će biti rivali! (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Partizanov košarkaš Aleksa Avramović odazvao se selektoru Svetislavu Pešiću i pred meč sa Letonijom otkrio kroz osmijeh o čemu je pričao sa saigračem Rodionsom Kuruksom. Ove nedjelje će biti rivali.

 košarkaška reprezentacija srbije trenirala u pioniru Izvor: MN PRESS

Vrijeme je za reprezentativne obaveze. Prvi put pod komandom Svetislava Pešića, "A" selekcija Srbije trenirala je u hali Pionir u ponedjeljak, pripremajući se za Karijev "drugi debi" na klupi nacionalnog tima.

Prvijenac će imati u Beogradu protiv Letonije (četvrtak 20h), pa zatim slijedi put i gostovanje Belgiji tri dana kasnije (nedelja 15.30h).

Kari je za prvi trening u ponedjeljak na raspolaganju imao 16 igrača, a naknadno se pridružio Miloš Teodosić. Prije svega, Partizanov kombo-bek Aleksa Avramović razgovarao je sa predstavnicima medija i otkrio djelić atmosfere unutar ekipe.

Možda će vas zanimati

 "Vlada veliko interesovanje za utakmice reprezentacije. Okupili smo se u nedjelju poslije mečeva za klubove. Dobijamo dosta informacija, fokus mora da bude na visokom nivou. Svaka utakmica u kvalifikacijama se računa", počeo je Avramović.

"Orlovi" su dobro skautirali prvog protivnika koji stiže u srpsku prestonicu.

"Imamo ogroman kvalitet, veliki potencijal i znamo šta nas čeka. Igramo prvo protiv Letonije koja dobro trči, imaju odličan tranzicioni napad, dobre šutere, da ih ne nabrajam. Kuruksa dobro znam. Biće silno motivisan, igraće u Beogradu sa željom da se što bolje pokažu. Mi moramo da odbranimo domaći teren i nadam se da će hala biti puna".

Otkrio je srpski košarkaš i da je bilo malo "peckanja" sa saigračem iz Partizana Rodionsom Kuruksom.

"On je prijetio, govorio u stilu 'mi smo favoriti'. Šalim se malo, naravno. Nacionalna selekcija i poziv za nacionalni tim predstavlja veliku čast, kako nama, tako i njemu. Jedva čeka da zaigra, kao i mi".

Selektor Pešić je već sa pojedincima obavio razgovore oko uloge u timu. Avramović je jedan od starosjedilaca u nacionalnom timu i dobro zna šta ga čeka.

"Ovo mi je četvrta godina u reprezentaciji. Selektor nam je dao neke uloge, objasnio gdje nas vidi, gdje kretnje da pratimo, koje pozicije. Svi smo spremni za to, šta god treba da se uradi. Nisu to teške stvari koje ne mogu da se proprate".

Kakva je situacija u timu?

"Svi smo spremni da izginemo za Srbiju, da igramo presing, a ključ je dobar pristup u odbrani. To je nešto što ćemo sigurno imati, probaćemo njihove plejmejkere da odstranimo iz igre visokim presingom, kao i njihove šutere da izbacujemo iz blokada. Čvrstom odbranom rastu šanse za pobjedu".

Pogledajte delić treninga pod Pešićevim vođstvom:

Pešić je istakao da se ekipa sprema za sljedeći olimpijski ciklus, odnosno za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

"Rekao nam je da je ovo proces koji traje tri godine i da kreće od ovog 'prozora'. Znamo da nismo dobro prošli u kvalifikacijama za Tokio. Moramo da gledamo napred, da budemo optimistični, da idemo u drugi ciklus. Ide Evropsko prvenstvo, Svetsko prvenstvo, pa Olimpijske igre. Da vidimo kuda plovimo...", sa osmehom je zaključio Avramović.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC