• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogledajte kada Piksi pozove, to su od nas naučili! Svetislav Pešić otvorio dušu: Nekad smo i mi tako mogli

"Danas se pojavila informacija da bi mogao da se postigne dogovor", rekao je selektor Kari Pešić na treningu reprezentacije.

 svetislav pešić o pozivima u reprezentaciju Srbije Izvor: MN PRESS

Selektor Srbije Svetislav Kari Pešić izveo je u ponedjeljak na parket "Pionira" novu reprezentaciju od 16 igrača, a novinarima je pričao i o problemima pri sastavljanju i okupljanju tima.

Opisujući svoju situaciju, on je uzeo kao primer fudbalsku reprezentaciju koju vodi Dragan Stojković Piksi.

"Vrlo je važno da znate. Postoji velika razlika, jer imate situaciju da selektor Piksi ima sve fudbalere na raspolaganju, došli su sve koje je pozvao. Zašto? Zato što su takva pravila", rekao je Pešić.

On je rekao da je ne tako davno bila obrnuta situacija i da su košarkaši uvijek imali na raspolaganju najjači tim, ali je ta praksa narušena kada je FIBA napravila sistem kvalifikacija u toku klupske sezone.

"I mi smo prije izvjesnog vremena bili u toj poziciji, kada su odnosi u evropskoj košarci bili kakvi su u fudbalu sada, to su fudbaleri od nas naučili. U ona vremena kada sam bio selektor, igrači koji ne dođu, a pozvani su, klubovi su bili kažnjeni. Ili oduzimanjem bodova ili novčanim kaznama. Sada možeš da dođeš ili ne. Mogu klub ili igrač da se oglase", dodao je Pešić.

Nije novost da košarkaški selektori nemaju šansu da imaju najbolji tim na okupu prije ljeta.

"Ranije su klubovi bili dužni da puste igrače. Kažu da je povrijeđen, onda dođe u Beograd, ljekarska komisija odradi analizu i kaže da je povrijeđen i da treba da se vrati u klub. To danas ne postoji u košaci, samo u fudbalu, razlika je velika. Oni imaju ugovor sa klubom i tako je. Danas su se pojavile informacije da rade na ukidanju jednog od 'prozora' i da se postigne dogovor između FIBA i Evrolige kako bi najbolji igrači mogli da igraju za svoje timove", zaključio je Pešić.

Pogledajte prvi trening reprezentacije pod "Karijevim" vođstvom:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC