Košarka

"Nemam više snage, ali kome da predam klub?!" Predsjednik KK Čelik zažalio što je klub počeo sezonu u Ligi BiH!

Autor Dragan Šutvić

"Jesam zažalio, ali smo se vodili idejom da je klub potreban gradu. Odluka nije bila samo moja", rekao je, na konferenciji za novinare, predsjednik zeničkog kluba Goran Bulajić.

Izvor: FENA/Vehid Begunić

Košarkaši Čelika sutra će prvi put nakon odlaska nekoliko igrača i trenera Josipa Pandže igrati pred domaćim navijačima, a rival će im biti mostarski Zrinjski.

Osim trenera Pandže, kojeg je zamijenio Bojan Stevanović, klub su napustili i kapiten Milivoje Božović, zatim Haris Ćurovac, Nedim Buza, Haris Dedajić i Stefan Simanić.

"Nažalost, teška finansijska situacija koja nas je pratila i prošle godine, ove je godine kulminirala. Jednostavno, nismo uspjeli sa aspekta poslovne saradnje da zadovoljimo uslove koje je od nas tražio trener i glavni igrači. Tu prije svega mislim na kapitena Milivoja Božovića", rekao je na pres-konferenciji predsjednik kluba Goran Bulajić.

Uprava je, napominje, isplatom septembarske plate uspjela da smanji dug na dvije plate, koliko su dugovali i prošle godine, ali tada su, podvlači, u dogovoru s trenerom i igračima uspjeli da saniraju dug.

"Međutim, ove godine loši rezultati i neka opšta nervoza doveli su do toga da su sad odlučili da odu. Na gostovanje u Bratunac otputovali smo sa osam igrača, čiji je prosjek bio 20 godina. Dali su maksimum i to nam je u ovom trenutku bilo najbitnije - da pokažemo da nije riječ o gašenju kluba ili omladinskih selekcija. Radi se, jednostavno, o trenutku koji je čitavo vrijeme bio vrlo kritičan, a što se tiče finansiranja sada je prešao neku mjeru koja je bila nepodnošljiva za neke ljude", istakao je Bulajić.

"Sutra ćemo, opet, dati svoj maksimum protiv Zrinjskog, koji takođe ima relativno loš rezultat. Imaju, kao i mi, samo jednu pobjedu. Nadam se da će publika našim momcima pružiti malo više podrške nego što je to bilo na protekloj utakmici", nada se Bulajić.

Izvor: FENA/Vehid Begunić

Na pitanje da li je zažalio što su, nakon najave da neće ove sezone igrati u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, promijenili odluku te ipak počeli sezonu, Bulajić je kazao da on jeste zažalio, ali da su se vodili idejom da klub treba gradu. Nije, kaže, odluka bila samo njegova.

"Međutim, neke stvari ne možete iskontrolisati. Pogotovo su nas razorile te gostujuće utakmice protiv jakih ekipa. U jednu ruku, to ubija i moral, jer ne možete igrati na domaćem terenu… Ono što nam se ne može uzeti, to je prošla godina, kada smo pokazali da se može igrati vrhunska košarka u Zenici", smatra Bulajić, koji dodaje da nastoje da "sačuvaju obraz i dostojanstvo kluba".

Bez ozbiljnih sponzora, napominje, ne zna kako organizovati klub u narednom periodu. Ne mogu se, dodaje, osloniti samo na Gradsku upravu, te je najavio početkom naredne godine i sjednicu Skupštine kluba, na kojoj će pokušati izabrati novo rukovodstvo.

"Ja više nemam snage za ovaj posao, ali, s druge strane, nemam kome predati klub. Pomoć mi je potrebna, ali je činjenica da nema zainteresovanih. Nije ovo zatvorena sredina", ističe Bulajić.

Skeptičan je, ističe, da ima zainteresovanih da učestvuju u radu kluba, ali da će u narednom periodu, ipak, pokušati da popune sve klupske strukture.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(mondo.ba/FENA)