PO MEDALJU!

Vrijeme je da se zlato vrati u Srbiju, 20 godina čekamo! Bodiroga navija za novi Indijanapolis: Predugo nam to fali!

Autor Haris Krhalić

Dejan Bodiroga se nada da bi ova generacija mogla da ponovi uspjeh one iz Amerike. Na klupi je ponovo Svetislav Pešić.

Izvor: MN PRESS

Svetislav Pešić, Vlade Divac, Dejan Bodiroga. Tri velikana su se našla na bini tokom promocije knjige selektora Srbije "Moja igra moj put", a mnoge legende su bile u hali.

Po završetku promocije su razgovarali i sa predstavnicima medija. Pitanja su bila vezana uglavnom za trenutnu situaciju i za budućnost.

Zato je Dejan Bodiroga odmah poželio novoj generaciji da ponovi ono što je njegova učinila u Indijanapolisu na Svjetskom prvenstvu 2002. godine. Da osvoje zlato!

"Pešić je dobro rješenje za selektorsku poziciju, želim i njemu i njegovim saradnicima i novoj generaciji uspjeha u sljedećeim takmičenjima i zlato koje predugo fali. Već 20 godina. Želim im mnogo uspjeha i po mogućstvu zlato da se vrati u Srbiju", rekao je Bodiroga.

Ovako je promocija izgledala:

Bilo bi mnogo lakše i za Srbiju i za druge zemlje da se kvalifikuju da postoji mogućnost da oni najbolji igraju. U tome ih sprečava sukob na relaciji FIBA i Evrolige pa tako evroligaški igrači ne mogu da pomognu nacionalnim timovima.

"To je tema koja zahtjeva malo više vremena. Ne bih u ovako kratkom vremenu mogao da objasnim svu problematiku. Rješenje je neophodno, za dobrobit košarke bi to trebalo što prije da se desi."

Na kraju je pričao o NBA ligi. Trenutno u najjačoj ligi dominiraju Nikola Jokić, Luka Dončić, pa je medije zanimalo da li žali što se nije oprobao tamo.

"Ne, nije mi žao ni malo. Nije to ni zarez u mojoj karijeri", zaključio je Bodiroga.