• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nismo znali da ćemo 20 godina čekati zlato!" Divac ubijedio Karija da postane selektor - vjeruje u Srbiju na vrhu!

Autor Dragan Šutvić

Nekada jedan od najboljih centara na svijetu siguran je da Pešić ima rješenje za povratak Srbije na vrh.

 vlade divac o svetislavu pešiću Izvor: MN PRESS

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije godinama je sarađivao sa Svetislavom Pešićem, a bio je u jednom trenutku i ključan čovjek za Karijevo preuzimanje nacionalnog tima. Njihova saradnja bila je fantastična, a Vlade Divac - koji očekuje Jokića u reprezentaciji, veruje da Kari može Srbiji da vrati stari sjaj.

Znanje se ne dovodi u pitanje, biće teško prilagoditi se novim okolnostima u svjetskoj košarci, ali Srbija mora da napravi iskorak.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji centar Partizana, Crvene zvezde i nekoliko NBA ekipa od kojih je najbolje partije bilježio u Sakramentu pojasnio je na predstavljanju knjige Svetislava Pešića da se njihove karijere godinama prepliću.

"Kari je šaljivdžija. Mi smo uvijek imali lijepu saradnju, od kadetskih i juniorskih dana pa do seniorske reprezentacije. Imao sam sreću da mi je on bio trener u sve tri reprezentacije i na kraju smo bili zlatni. Moja i njegova karijera se prepliću, dosta dugo smo zajedno sarađivali. Naravno, svjetsko zlato sa reprezentacijom u seniorskoj konkurenciji ne može da se poredi sa ostalim uspjesima", počeo je Divac.

Najveći uspjeh postignut je na prvenstvu u Indijanapolisu, a zanimljivo je kako je Vlade uticao na Karija da prihvati

"On je jedan od rijetkih trenera koji je stvarno radio na usavršavanju. Bio je u Americi kad nije imao angažman, pa je bio kod mene. U tom trenutku su ga kontaktirali, drago mi je da je tada preuzeo reprezentaciju i na neki način nas vratio na prvo mjesto postolja. Svi se nadamo da će to ponovo uraditi. Znanje ima, najvažnije je pitanje kakvu će ekipu imati", dodao je Vlade Divac.

Pred Karijem je zadatak da vrati Srbiju u vrh svjetske košarke, a prije dvije decenije niko nije pomišljao da će to biti potrebno...

"Nisam tada očekivao da ćemo 20 godina čekati na naredno zlato. Teško je zamisliti da smo toliko godina bez zlata, posebno jer toliko volimo košarku, ali danas svi igraju", zaključio je bivši košarkaš.

Srbija nema zlatnu medalju od kako je samostalna država, a posljednji put se na evropskim prvenstvima okitila najsjajnijim odličjem davne 2001. godine u Turskoj, kada se bukvalno prošetala kroz turnir.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC