Evo šta se desilo

Poljska ustala protiv kapitena - uspjeli su da ga otjeraju iz Rusije! Htio da ostane u Zenitu, ali je sada otišao!

Autor Dragan Šutvić

Želio je da nastavi da igra za tim, ali je pritisak bio preveliki.

Izvor: Profimedia/MN Press

Iako je prvobitno riješio da ostane u Zenitu, kapiten reprezentacije Poljske Mateuš Ponitka se na kraju predomislio i popustio pod pritiskom. Cijela Poljska javnost osudila je njegov potez, a najglasniji je bio nekadašnji NBA as Marćin Gortat.

Gorostasni centar koga najviše pamtimo iz dresa Orlanda i sam je nekada bio kapiten nacionalnog tima, a prvi je ustao da iskritikuje Ponitku jer nakon izbijanja rata u Ukrajini nije napustio Rusiju.

"Ponitka je oduvek bio individualac, donio je odluku kakvu smo i očekivali od njega... Samo misli na sebe. Tužno je što je kapiten reprezentacije Poljske. Sada zaslužuje duplu kritiku zbog toga!", poručio je Gortat.

Ipak, sada je klub zvanično objavio da je raskinuo saradnju sa njim. Poželjeli su mu sreću u nastavku karijere i zahvalili se na svemu što je uradio u Sankt Petersburgu.

On je 2019. godine stigao u klub iz Lokomotive Kubanj, a biće jedini stranac koji je napustio ekipu. Nekadašnji bekovi Crvene zvezde Džordan Lojd i Bili Beron su uz Amerikance Tajsona Kartera i Aleksa Pojtresa odlučili da ostanu u klubu.

Za razliku od ekipe CSKA koja se potpuno rasula nakon izbijanja rata, Zenit jedva da će pretrpjeti neke promjene u sastavu 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!