• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Treće mjesto je strateški cilj!" Prvenstvo jedina nada Borca za Evropu: To je opcija koja nam je ostala!

Autor Dragan Šutvić

Pred crveno-plavima je još 11 svojevrsnih "finala" kako bi predstojećeg ljeta ponovo zaigrali na evropskoj sceni.

 vojnovic-miljanovic.JPG Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučki Borac je na bolan način eliminisan iz Kupa BiH, te je sada jedina šansa za novi plasman na evropsku scenu ostalo takmičenje u m:tel Premijer ligi BiH.

Do kraja prvenstva preostalo je još 11 kola, odnosno kompletan treći krug, a prvi naredni rival Banjalučanima biće Leotar, povratnik u elitni rang, koji je aktuelnom šampionu ove sezone već "otkinuo" četiri boda.

"Za nas je sada bitno da se mentalno vratimo na pravi kolosijek. Igrali smo već dvije nezgodne utakmice protiv Leotara, oba puta smo remizirali, tako da imamo maksimalan respekt prema rivalu. Znamo da su se pojačali dosta u ovom prelaznom roku, tako da je to jedna nova ekipa, uz novog trenera. Do nas je sad ponovo da shvatimo da u Kupu više nismo, jedina opcija koja nam ostaje jeste prvenstvo. Bitno je da držimo to odstojanje sa četvrtim mjestom. Naravno, jedini rezultat koji nam odgovara kući protiv Leotara jesu tri boda", istakao je trener crveno-plavih Nemanja Miljanović na konferenciji za novinare u Trofejnoj sali.

Pročtiajte i ovo

Igrački kadar pred okršaj sa Trebinjcima je prilično povoljan.

"Imamo problema sa Cucinom zbog povrede u posljednjoj utakmici, vidjećemo da li je u opciji za nedjelju. Mols ima kartone, vraćaju se Cvijanović i Brkić, ostatak igrača je tu na raspolaganju."

Pred početak polusezone, sav fokus u banjalučkom taboru bio je usmjeren na osvajanje Kupa BiH i zauzimanje drugog mjesta u prvenstvu.

Prvi neće biti ostvaren, drugi je još "živ".

"Cilj je bila Evropa, da li kroz Kup ili prvenstvo. Trenutno nam je cilj najbolji mogući plasman. Prevashodno, želimo da zadržimo treće mjesto, a da napadamo drugo. Kad je u pitanju prvo, znamo i sami da je nemoguće. Drugo mjesto nije, treće je strateški cilj."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Leotar se bori za opstanak, tako da, prema riječima prvotimca Borca Aleksandra Vojnovića, ekipu ne očekuje nimalo lagan zadatak.

"Odigrali smo sa njima dvije utakmice koje su završene neriješeno, tako da ulazimo maksimalno motivisano i spremno u ovaj meč. Odgovaraju nam samo tri boda, ispali smo iz Kupa, tako da nam za Evropu ostaje borba kroz prvenstvo i sigurno da će u nedjelju, ko god bude igrao, dati svoj maksimum da ostvarimo pobjedu i držimo Sarajevo na sigurnom odstojanju", istakao je Vojnović, koji je u četvrtak, na manifestaciji pod nazivom "Dan fudbala", proglašen za najboljeg fudbalera Republike Srpske u godini iza nas.

"Jedna lijepa nagrada za mene i lijep motiv za dalji rad u budućnosti. Sigurno ću dati sve od sebe da u budućnosti budem još bolji i nadam se da ću u Borcu ostvariti još više uspjeha", zaključio je Vojnović.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 23. kolo

Subota:

Zrinjski – Radnik (19.00)

Nedjelja:

Sarajevo – Posušje (13.00)

Tuzla siti – Rudar Prijedor (15.00)

Borac – Leotar (17.00)

Željezničar – Velež (19.00)

Ponedjeljak:

Široki Brijeg – Sloboda (18.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Leško

Mrš iz Borca svi redom. Sram vas bilo

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC