• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan fudbala Republike Srpske: Draganu Stojkoviću - Piksiju najvažnija nagrada, a ostali laureati iz Borca i Krupe!

Autori Nebojša Šatara Autori Haris Krhalić

Poslije jednogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, ponovo je u četvrtak u Banjaluci održan Dan fudbala Republike Srpske.

 piksi dodik Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Održana je 11. po redu manifestacija "Dan fudbala" u Banjaluci, koju zajednički organizuju Fudbalski savez Republike Srpske i list "Sportski žurnal".

Svi prisutni su dočekani aplauzom, a očekivano najveći aplauz je dobio selektor "orlova" Dragan Stojković - Piksi, zbog plasmana Srbije na Mundijal u Kataru. Na samom početku prisutnima se obratio predsjednik FS RS i FS BiH Vico Zeljković koji poželio dobrodošlicu svim gostima nakon pauze zbog pandemije. 

"Posebno bih poželio dobrodošlicu Miloradu Dodiku, srpskom članu predsjedništva BiH, ministarki sporta Sonji Davidović, predstavnicima FS Srbije i FS BiH na čelu sa Ivajlom Petevom, selektorom BiH", rekao je Zeljković.

Najvažniju nagradu, Zlatna povelja "Miljan Miljanić", za fudbalsko stvaralaštvo i izuzetna dostignuća dobio je selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković - Piksi, a nagradu mu je uručio Milorad Dodik.

Piksi se zahvalio svima na nagradi koja nosi ime njegovog "fudbalskog oca", čestitao 30. rođendan FS RS, a posebno se zahvalio građanima Republike Srpske na podršci reprezentaciji Srbije tokom prethodnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Hvala vam na podršci, duboko smo je osjetili i znamo za nju, a mi ćemo se potruditi da vas još više u Kataru učinimo ponosnim", rekao je Piksi.

Za najboljeg fudbalera u 2021. godini izabran je Aleksandar Vojnović (Borac, Banjaluka), a nagradu mu je uručio predsjednik FSRS i FS BiH Vico Zeljković. Pored njega, u konkurenciji su bili kapiteni Rudara i Sutjeske, Nemanja Pekija i Nikola Mojović.

On se tako pridružio dosadašnjim laureatima Branislavu Kruniću, tada igraču Borca (2011), Zoranu Kokotu iz Slavije (2012), Zoranu Nikiću iz Radnika (2013), igraču Podrinja iz Janje Davoru Arnautoviću (2014), Siniši Radoji (Rudar Prijedor, 2015), Marku Obradoviću (Radnik, 2016), Aleksandru Vukotiću (Krupa, 2017), Demiru Peci (Radnik, 2018), Stojanu Vranješu (Borac, 2019) i Jovi Lukiću (Borac, 2020).

Nagradu "Ilija Miljuš" za najboljeg trenera u 2021. godini dobio je mladi trener Krupe, Vladimir Ilić, a u konkurenciji su bili još i Marko Maksimović i Oleg Ćurić.

Nagradu za najperspektivnijeg igrača Republike Srpske, koja nosi naziv "Srđan Kačar", po tragično nastradalom igraču Borca i Partizana, primio je Nikola Ćetković (Borac, Banjaluka). Pored njega, nominovani su Danilo Teodorović od ove zime član Crvene zvezde, te Obrad Starčević iz dobojske Sloge.

Predsjednik Sutjeske iz Foče, Radenko Vasiljević je najbolji fudbalski radnik u 2021. godini i primio je nagradu "Ilija Pantelić". Nagradu "Ratko Kragulj" za najboljeg arbitra dobio je Miloš Gigović (Gradiška), ispred Velimira Drinića i Damira Lazića.

Priznanje "Ambasador fudbala Mihailo Andrejević- Andrejka" po prijedlogu Sportskog žurnala pripalo je Nenadu Bjekoviću, aktuelnom predsjedniku Fudbalskog saveza Srbije koji je zbog bolesti bio spriječen da prisustvuje današnjoj manifestaciji, a nagradu je u njegovo ime primio Jovan Šurbatović.

Nagrada za životno djelo Zlatna povelja "dr Milan Jelić" za nesebičan angažman i entuzijazam u razvoju i popularizaciji fudbala Republike Srpske pripala je Branku Lazareviću, prvom predsjedniku FS RS.

Zlatnu plaketu FSRS za humanitarni rad u fudbalu i međunarodnu afirmaciju Republike Srpske dobio je Milorad Arlov, dok je generalni direktor Telekoma Srbije, Vladimir Lučić, dobitnik Zlatne povelje FSRS za afirmaciju i popularizaciju fudbalskog sporta i doprinos u njegovom progresu.

Za muzički dio manifestacije pobrinula se etno grupa "Trag".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC