• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Takvo je nepisano pravilo u fudbalu": Jovo Lukić poslije remija na "Koševu": Stigne kazna, kad promašite šanse!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kapiten Borca Jovo Lukić osigurao je vrijedan bod Banjalučanima u derbiju 22. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva.

 Sarajevo - Borac 1:1, izjava Jovo Lukić za MONDO Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Borac je remizirao na "Koševu" rezultatom 1:1 (1:0) i zadržao pet bodova razlike u odnosu na sarajevski tim u trci za Evropom.

Nije dobro počelo za Borac s obzirom da je već na samom početku Asmir Suljić lobovao bespotrebno istrčalog Nikolu Ćetkovića. Tim Aleksandra Vasoskog je nastavio da napada, gosti iz Banjaluke su bili primorani da se brane, a onda je u nastavku Jovo Lukić majstorski izbacio iz igre dvojicu čuvara i u maniru rasnog strijelca pogodio mrežu Sarajlija.

U izjavi za MONDO, Lukić je svjestan je da je "bordo" tim bio kvalitetniji rival posebno u prvom poluvremenu po veoma teškom travnjaku "Koševa".

"Ušli smo nekako labavo u utakmicu i odmah na početku meča primili gol. Mnogo težak teren za igru, nismo se najbolje snašli što je Sarajevo iskoristilo. Imali su oni svojih šansi da povećaju prednost, ali eto to neko nepisano pravilo u fudbalu, poslije promašenih šansi stigne kazna, što se i desilo na kraju", rekao je kapiten crveno-plavih.

Ali, nema vremena za opuštanje Borca s obzirom da već u srijedu slijedi revanš meč četvrtfinala Kupa BiH protiv Tuzle sitija na Gradskom stadionu u Banjaluci.

"Mi se okrećemo utakmici kupa protiv Tuzle sitija, ovu ostavljamo iza sebe i nadamo se pozitvnom rezultatu i prolazu dalje", dodao je Lukić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC